Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

Citiracu deo poruke, ali nema mnogo veze sa pitanjem.
Mene interesuje nekoliko podataka, ako ti nije tesko da mi odgovoris.
Koji je operater najpovoljniji za koriscenje u Srbiji (uglavnom pozivi i poneka sms)? Koliko traje kredit kada se uplati, nadam se da je duze od 30 dana?
Poledah na sajtovima tri velika operatera, toliko je konfuzna i nepotpuna informacija da apsolutno nista nisam nasao konkretno.
novotel je najpovoljniji.
Za 5€ dobivaš 60GB neta u BiH i Zapadnom Balkanu, 1500 minuta u mreži i 75 prema ostalim.

Trajanje dopune od 5-10 KM je 30 dana. Mesecno održavanje mreže se naplaćuje 1 KM.

IMG_7845.jpeg

Citiracu deo poruke, ali nema mnogo veze sa pitanjem.
Mene interesuje nekoliko podataka, ako ti nije tesko da mi odgovoris.
Koji je operater najpovoljniji za koriscenje u Srbiji (uglavnom pozivi i poneka sms)? Koliko traje kredit kada se uplati, nadam se da je duze od 30 dana?
Poledah na sajtovima tri velika operatera, toliko je konfuzna i nepotpuna informacija da apsolutno nista nisam nasao konkretno.
Ja mislim da je globaltel najisplatljiviji

@Trust no one @S03
Definitivno, za sada je Novotel najpovoljniji u BiH. Može online da se kupi eSIM (2,5€). Mreža10 paket za 5€ mjesečno nudi ove gore bonuse što je kolega forumaš naveo + 0,50€ se uzima naknada za korištenje mreže na mjesečnom nivou. Dopuna 5KM (2,5€) traje 30 dana, dok dopuna od 10KM (5€) traje 90 dana.
Minute iz mreža10 paketa možeš koristiti za pozive ka svim zemljama ZB ako si npr. u Srbiji. Trenutno, iz paketa mreža10 možeš koristiti samo 30GB u zemljama ZB jer je to osnovna kvota interneta a drugih 30GB se nalaze na "Bonus računu".
Za aktivaciju paketa, dopunu, praćenje potrošnje, koristi Moj Novotel app.
Inače, Novotel je virtuelni mobilni operater u BiH koji koristi m:tel mrežu, dakle u Srbiji će preferirati MTS mrežu.

EDIT: Odgovor sam dao u smislu povoljne mreže u BiH a da se ista koristi npr. u Srbiji. Napomena, prema roming sporazumu, ako operater primjeti da se broj koristi duže od 2 mjeseca van matične mreže, može početi sa naplatom rominga ili gašenjem broja.

Usput,
Novotel u BiH koristi infrastrukturu i u vlasništvu je M:TEL-a (koji je u vlasništvu m:ts-a) tako da je to sve isto 😁
Takođe Novotel je fokusiran na tržište FBiH i svojim povoljnim paketima pokušava zauzeti tržište tamo, a istovremeno je jako teško nama iz Republike Srpske prenijeti postpejd broj iz M:TEL-a u Novotel (samo u Sarajevu i Mostaru može), jer im to nije u interesu pošto na M:TEL-u više plaćamo. Novi brojevi se mogu relativno lako kupiti. Ja iskoristio prvu priliku kada sam bio u Sarajevu i prenio broj na Novotel.

Baš kul zvuči taj Novotel, naknada za korišćenje mreže, sabotiranje prenošenja broja iz MTEL-a...

Shvatam, ali je sabotiranje nizak udarac. Korisnik mora da ima pravo da zaključi tarifu koju želi.

novotel je najpovoljniji.
Za 5€ dobivaš 60GB neta u BiH i Zapadnom Balkanu, 1500 minuta u mreži i 75 prema ostalim.

Trajanje dopune od 5-10 KM je 30 dana. Mesecno održavanje mreže se naplaćuje 1 KM.
Hvala puno! To zaista nije mnogo, racunajuci da su deo MTS koji pored milion minusa u Srbiji ima dobru pokrivenost.
EDIT: Odgovor sam dao u smislu povoljne mreže u BiH a da se ista koristi npr. u Srbiji. Napomena, prema roming sporazumu, ako operater primjeti da se broj koristi duže od 2 mjeseca van matične mreže, može početi sa naplatom rominga ili gašenjem broja.
Znam, to je razumljivo, kolega ne bi bio duze od mesec u komadu u Srbiji, tako da mislim da nece imati takvih problema.
Ispada da ko zivi/radi BiH/SRB vise se isplati Novotel nego bilo koji operater iz Srbije.

@synn Nije tema ali da, Novotel formalno i pravno nije u vlasništvu m:tel-a (MTS-a) ali neka skrivena (tajna) veza postoji.
No, nije ni bitno, bitno je da je najpovoljniji i da ga treba koristiti dok god bude povoljan. Evo, dogurao je do 2% tržišnog udjela, što je oko 77 000 korisnika.

Nazad
Vrh Dno