Prosecna potrosnja u Makedoniji nam svim padne, ali ne zato zato sto je makedonsko gorivo kvalitetno, nego zato sto se kroz Makedoniju vozi znacajno sporije nego kroz Srbiju. Imate onu deonicu kada se razdvoji autoput, gde je ogranicenje 60-80kmh. Pri toj brzini svaki auto trosi makar 30% manje nego pri 130kmh. Inace nisam primetio nikakvu razliku izmedju makedonskog, grckog i naseg goriva nikad (na dizel vozim).Točim isključivo na Makpetrol, 100 oktana.
Auto se preporodi kako dobro ide, a prosečna potrošnja padne za oko pola litre na 100km.
Švrćkam se po Grčkoj svaki dan i uvek ostane dovoljno da na Makpetrol pre granice natočim do vrha i tako pičim do BG-a.
S obzirom na auto koji vozim, u Srbiji, na autoputu sam vozio prosečno 100-110, a i u Makedoniji (čak i na tim delovima gde se račva autoput), plus u Grčkoj sam svaki dan 45 min prolazio kroz Nikiti (prva, druga od ulaza do izlaza).Prosecna potrosnja u Makedoniji nam svim padne, ali ne zato zato sto je makedonsko gorivo kvalitetno, nego zato sto se kroz Makedoniju vozi znacajno sporije nego kroz Srbiju. Imate onu deonicu kada se razdvoji autoput, gde je ogranicenje 60-80kmh. Pri toj brzini svaki auto trosi makar 30% manje nego pri 130kmh. Inace nisam primetio nikakvu razliku izmedju makedonskog, grckog i naseg goriva nikad (na dizel vozim).
Ista priča i kod mene. Fiat Idea 1.4 benzin, isti način vožnje i tamo i ovde, ali sa 100 oktana na Makpetrol manja potrošnja definitivno.Točim isključivo na Makpetrol, 100 oktana.
Auto se preporodi kako dobro ide, a prosečna potrošnja padne za oko pola litre na 100km.
Švrćkam se po Grčkoj svaki dan i uvek ostane dovoljno da na Makpetrol pre granice natočim do vrha i tako pičim do BG-a.
Taj Yaris benzinac probaj sa gorivom sa Nis/gasprom pumpe da voziš preko 140 i onda isto probaj sa nekim drugim gorivom tipa Mol pošto Mol valjda uvozi svoje gorivo. Slap pumpa isto koristi njihovo gorivo ako se ne varam. Te uporedbe sam radio sipanjem u Madjarskoj.Ko zna šta naši rade sa gorivom. Ja često sipam u Bosni, Yaris benzinac 1.3 vvti i Kia 1.6 t-gdi. Oba znatno manje troše nego kad sipam kod nas, a Bosanci uzimaju od NIS-a.
100 oktana vs 95 ne bi smelo da bude razlike, bar ja nisam primetio. Koliko znam dodatne oktane jedino kola sa visokom kompresijom mogu da iskoriste.
Koliko ja znam temperstura vode. Najverovatnije je do hladnjaka, videće ćale kad uzme auto. Probao sam ga pred naplatnu rampu pre Ikea RK 150 uzbrdo nista kako krene nizbrdo i da "koči" motorom kreće da raste. Čim se pomerila skala sa 90 na ~95 ubacio u ler i posle 10 sekundi se vratilo na 90 temp.
Da gorivo ima vodu, senzor bi odmah izbacio grešku na tabli. Skoro uvek sipam gorivo RNP i nikada ni jedan problem.Taj Yaris benzinac probaj sa gorivom sa Nis/gasprom pumpe da voziš preko 140 i onda isto probaj sa nekim drugim gorivom tipa Mol pošto Mol valjda uvozi svoje gorivo. Slap pumpa isto koristi njihovo gorivo ako se ne varam. Te uporedbe sam radio sipanjem u Madjarskoj.
Manji benzinci jako tresu jer kako kažu kod mene u transportu u firmi Nis mulja sa gorivom i dodaje "vodu". Takođe se primeti na trimererima trese više. Verovatno otuda i veća potrošnja koju primrćujete.
Mislim da sam pisao o ovome pre na ovoj temi.
VW 2.0 iz ere tog B6 su gotovo redovno morali raditi zamjenu dihtunga glave motora poslije 200K. Isto sam i sam prošao prije desetak godina sa B6 2.0 na nekih 250K. Digne temperaturu pri jačem gasu, kada spustim spusti i temperaturu, i naravno gubi rashladnu tečnost. Na kraju zamjena dihtunga i brušenje glave, pa testiranje na uzbrdicama u okolini jer sam ubrzo poslije trebao na more u Grčku. Poslije sam sa njim napravio još oko 150K bez problema!@Heinz VW B6 1.9 ili 2.0 ali neka mala konjaža, tipa 105 konja.
Yaris trese i na 130. Nemam u kraju MOL, eventualno da probam sa gorivom sa OMV ili Europetrol pumpe.Taj Yaris benzinac probaj sa gorivom sa Nis/gasprom pumpe da voziš preko 140 i onda isto probaj sa nekim drugim gorivom tipa Mol pošto Mol valjda uvozi svoje gorivo. Slap pumpa isto koristi njihovo gorivo ako se ne varam. Te uporedbe sam radio sipanjem u Madjarskoj.
Manji benzinci jako tresu jer kako kažu kod mene u transportu u firmi Nis mulja sa gorivom i dodaje "vodu". Takođe se primeti na trimererima trese više. Verovatno otuda i veća potrošnja koju primrćujete.
Mislim da sam pisao o ovome pre na ovoj temi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari