Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Na taj sam mislio,znaci valja.
Te kao folije imam dve i kod obe se raspada ta crna ivica,ne koristim ih godinama.

Kod mene dobra tura metalnih od 64gb.Evo testa za dva komada. Inace jedan je stigao i polucrknut, prst ne moze da se drzi na njemu koliko je kuciste usijano sto je samo uboden u usb 3 port, bez bilo kakvog kopiranja. Brzine katastrofalne, neupotrebljiv, hteo sam i njega kao treci da okacim ovde ali 1GB krug vrti od jutros, jos uvek nije zavrsio, mozda je zapalio i usb port do sad, moram otici do podruma da vidim situaciju, jer sam ga tamo zadenuo.(edit: sad nece ni da se formatira, crko nacisto)
Kod mene slabo 32gb...inace dobro napravljen ceo metalni

Prilozi

• S60d54328173f4e0485e2007e9c0088fbI.png
    S60d54328173f4e0485e2007e9c0088fbI.png
    198.8 KB · Pregleda: 144
Je l' ovo manuelni kao sto pise u opisu ili aku? Pitam zato sto ovaj jedan review sa slikama ima aku odvijac na slici koliko vidim 🤔

Stiglo danas, sve je na mestu od bitova, kutija netaknuta, sve upakovano u fulu, ali zapao mi je manuelni odvijač. Javi kad stigne kakva je situacija kod tebe.

Ja sam uzeo kod kineza za 500din onaj koji se otvara kao kišobran, za te pare ok. U autu i dalje bude toplo, ali se lakše ohladi, i instrument tabla i volan nisu vreli. Lakše se postavlja nego one folije, tj folije se posle teže spakuju. Isto to prodaju por raznim sajtovima za 1500-2000din, nemojte da se zeznete

Edit: kad ti vise ne treba, lako se spakuje u kasetu do sledeće sezone
+1 za kisobran, generalno vrsi posao. Svakako je velika prednost sto se brzo i lako montira, za razliku od drugih resenja

Da li ima neko neki provereni link za taj kisobran na aliju ili da jurim kod nasih Kineza?

I ja pitam, nešto ne nalazim nagatrlne cene - uglavnom preko 10 EUR (govorim o onom sa razredom za retrovizor širine bar 140)

Kod mene slabo 32gb...inace dobro napravljen ceo metalni
Meni danas stigli jedan ovaj metalni, plus drugi crveni od 32 GB, oba s performansama kao na slici. Inače, taj metalni je baš težak i vrtuljak mu je malo razlabavljen, više mi se dopadaju ovi plastikaneri.

sonizoon_crveni.png

Trazim neku BT tastaturu bez numerickog dela, prvenstveno za kuckanje. Moze i sa misem. Bitno mi je i da su strelice normalne a ne gornja i donja sabijene, kao i sami tasteri da su dobri za kucakanje.

Ja sam narucio 2 ta kisobrana i oba sam batalio.

Em je nekako rogobatno em mi ona drska grebe tablu posto visi i jako me iritira.

Jednom sam narucio neki no name, drugi put sam narucio Baseus sa slicom za retrovizor i manjom i boljom drskom ali sam isto dobio taj no name i kao slag na tortu su mi odbili prituzbu da je stigla pogresna stvar...

Evo ga ovaj "Baseus", oglasa vise nema pa mogu samo ovako sliku da ostavim..

Prilozi

• Screenshot_20250812_235203_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250812_235203_AliExpress.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 111
Da li ima neko neki provereni link za taj kisobran na aliju ili da jurim kod nasih Kineza?
I ja pitam, nešto ne nalazim nagatrlne cene - uglavnom preko 10 EUR (govorim o onom sa razredom za retrovizor širine bar 140)
Ja sam narucio dva sa linka, ali pre godinu dana.
Platio sam ih oko 300 din po komadu.
Nema izrezano za retrovizor, vidim da su sad mnogo skupi, probajte preko coins.

Stigla sonizon fleška i ženi naplatili 985din... Nije znala šta je pa je platila... Do sada su stigle 4-5 i za jedan paket sam samo platio 250 din. Može li se ovde povratiti novac ili to je 😅

Iz iskustva drugih ljudi (pratila jedno vreme Aliexpress grupu na fejsu), svaka opcija je bolja nego da se žališ, pošto te navodno "flaguju" na carini i sve što stigne na tvoje ime ide na otvaranje + prateći troškovi na max. Sad koliko je tačno, ne znam, mada me iskreno ništa ne bi čudilo, naročito ako je niška carina u pitanju. Ovako računaš da si platio retroaktivno za sve što je prošlo bez, ili vratiš paket i pojedeš taj trošak (što je za fleške realno smešno, za neku veću kupovinu bih se baš zamislila).

Mada baš 985 din. za flešku - jel su realni bre? Gde su našli i koliku cenu da toliki bude pdv?! (ne računajući poštanske usluge koje su ispod 200 dinara ako nisu i oni poskupeli)

Niška carina vazda najgora. Prespori, bahati i prilično nemarni sa paketima.
Tamo sam radio praksu, sramota šta i kako ljudi rade.

Hah, meni uzeli 300 din. za dve Sonizoon fleškice ukupno plaćene ispod evro, da se tešim da sam dobro prošla.
Ali stvarno vazda najgora.

Hah, meni uzeli 300 din. za dve Sonizoon fleškice ukupno plaćene ispod evro, da se tešim da sam dobro prošla.
Ali stvarno vazda najgora.
Meni otvarali 10 krpa za auto, onih što smo poručivali. Neregistrovana pošiljka. Napisali "peškir", pa tako i računali. Verovatno nisu skroz otvarali, nego samo ćošak,pa im se učinilo.

Sad sam proverio uc pošiljka je u pitanju i niška carina ali zašto...
Verovatno je banzov od prodavca stavio punu cenu fleške a ne sniženu. Tako su mene i još neke zeznuli kad sam uzeo Sonizoon flešku, genijalac kao vrednost pošiljke stavio cenu bez sniženja a ne koliko sam platio i carina naplati shodno tome, više no što je trebalo...zalepio sam mu jednu zvezdu i više ne kupujem Sonizoon.

Verovatno je banzov od prodavca stavio punu cenu fleške a ne sniženu. Tako su mene i još neke zeznuli kad sam uzeo Sonizoon flešku, genijalac kao vrednost pošiljke stavio cenu bez sniženja a ne koliko sam platio i carina naplati shodno tome, više no što je trebalo...zalepio sam mu jednu zvezdu i više ne kupujem Sonizoon.
Ma i to je previše, ide pdv 20% pošto se svakako ne carini + troškovi podnošenja na carinu koji su (bili) 170 din. Znači ~750 din. pdv-a, koliko je cenio onda fleška da košta, 35 evra? Za te pare se ni SSD-i ne uzimaju, kamoli usb stickovi relativno upitnog kvaliteta.

Edit: a puna cena 4 do 6 evra, šta je kinez tu mogao uopšte da napiše? :confused:

Meni Sonizoon dolazio bez ikakve naplate - isto Niska carina.

Od jutros vidim nekoliko podloga za tastaturu/miševe sa 80-88% popusta, ove najmanje od 300x600x2mm mogu da se uzmu za 1.5-2.5€. Sve preko super discounta.

I just found this on AliExpress:
€10.39 | 800x400mm Cute Kawaii Goth Witchy Tarot Alter Mat Ergonomic Black Mouse Pad Large Size Game Mousepad Pastel Moon Phase Table Mat

€10.81 | Large Black and White Cherry Blossom Game Mouse Pad Xxl Extended Deskmat Lock Edge Keyboard Mat Non-slip Rubber YinYang Mousepad

€10.67 | Sakura 1000x500mm XXL Lock Edge Mouse Pad Large Size Gaming Table Mat Non-slip Mice Mat Beast Desk Pad For Gift Mouse Pad HD DIY

Da li mi se čini ili su ovo iste stvari, samo?
US $30.56 | ThinkRider Bicycle Light For Garmin Gopro Bike Headlight Type-C Usb Charging Bike Flashlight Bicycle Lamp

US $50.95 | ROCKBROS Bike Light Power Bank Multifunction Large Capacity PowerBank w Recharging Cable Portable Outdoor Cycle Light Recharger

Kupio sam ogrlicu za zver, ali kinez nema nameru da je posalje, samo stoji:
"Your order has been picked up by the courier company and will be shipped out as soon as possible"
Kupljeno 6. avg. choice day.
Ne vidim nigde refund opciju, sta ciniti?

Da nemas neko odbrojavanje mozda? Meni je jednom bilo 11 dana za "The seller will ship your package in x days" i kad je isteklo dobio sam refundaciju i 1$ kupon koji za cudo radio

Pošiljku je ili preuzela kurirska služba a još nije obradila ili je prijavljeno kurirskoj službi i čeka gomila pošiljaka da pokupe. Ovakva situacija je valjda kao da je prodavac poslao.
Zver ima sreće neće skoro biti utamničena.

Vrh Dno