Šta je novo?

Hisense televizori

Moj U7QF 55" radi kao i prvog dana.Za moje potrebe gledanje nekoliko sportskih kanala (SK ranije a sada Arena)i dva kanala preko SBB(N1 i Nova) i naravno Netflix,premijum i YouTube je sasvim dovoljan.Amazon stick i sound bar Hisense sa Atmosom su pravo uzivanje.Naravno kao i svi uredjaji u komercijalnoj elektronici imaju i svoje nedostatke ili nedorecenosti.Po meni kod ovog tv je jedino mala falinka VA panel.Ali ja sam znao sta kupujem i za moju dnevnu sobu koja je bas velika i ne gledamo tv bas sa strane ne primecujuju se isprane boje.

Sta je sad ovo, TV bio ugašen, nestalo struje na dva minuta, dosla struja i ovo se pojavilo, ne znam sta da radim, ne smem da ga iskljucim is struje a ovo traje li traje, sta to downloduje 20250719_142516.jpg

In Europe, the company relies on its own TV platform, Vidaa. While it supports all major international streaming apps such as Apple TV, Disney+, Max and Netflix, it still lacks some local apps in many markets. Hisense says it is actively working to address this.
In USA, Hisense offers Google TV and, in some cases, FireTV, so keep in mind that there are significant differences if you are reading reviews.

šta bi sa Roku? odustali?

inače, da ne bude zabune oko oznaka, za ovu godinu je Q. šteta što modeli sa Quantum Dot nemaju u oznaci QQ 😁

Imam problem sa H55U8B televizorom, slika se multiplicira i ide uvis. Da li je neko imao ovakav problem? Preporuka za TV servis na Novom Beogradu.

Beovat011 je za belu tehniku, koliko vidim

55 u7qf, danas htedoh da ukljucim eon i udjem i vidim u meniju i HBOmax i Sky i Iris, cega nije bilo do sad. Iznenadio se i usao u HBO povezao ga testirao, sve radilo. Otisao na fudbal, vratio se, ukljucim kad ono nema nista od tih novih aplikacija samo stare kao do sad?! :D jel ima neko ideju?

Kako povezati Hisense TV i Yettel box daljinski, nikako da ih povežem da izbacim daljinski tv iz upotrebe, samo daljinski boxa

55 u7qf, danas htedoh da ukljucim eon i udjem i vidim u meniju i HBOmax i Sky i Iris, cega nije bilo do sad. Iznenadio se i usao u HBO povezao ga testirao, sve radilo. Otisao na fudbal, vratio se, ukljucim kad ono nema nista od tih novih aplikacija samo stare kao do sad?! :D jel ima neko ideju?
Ok promenicu pitanje, jel ima neko ovde da na u7qf ima HBO aplikaciju? Cisto da znam da li je to bilo nesto do regiona ili je to neki test pred veci update. :)

@jaksa007 H je 2 generacije mlađi od F, za koji pita @Simstagram90

treba VIDAA U6 ili noviji

koliko se sećam, U7QF je dobio nadogradnju na U6. da ne bude zabune, Max je nedavno preimenovan u HBO Max.

Zanimljivo je da kad se promenio ceo set tih aplikacija, nista nije menjano sa moje strane ali tu su bili HBO, Iris i Skyshowtime, ali kad sam probao da udjem na eon nije moglo, vrtelo u prazno i odustao sam. Posle toga kad sam opet ukljucio tv sutradan bio je isti ovaj sadasnji standardni set aplikacija. A kad udjem u HBO nalog i history vidim da je taj datum kad sam testirao hbo na tvu zaveden kao "browser" device.

dešava mi se da mi ne radi fabrički daljinac a da radi od iris-a
sve dok ne isljučim iz struje

baš dosta bagova, teško da ću uzimati hisense više

@dj90 uzeo si najosnovniji 4K model i to u dijagonali u kojoj ovaj brend nudi oslabljenu ponudu (npr. slabiji zvuk). verovatno si ranije upario i taj daljinski od Iris pa se sada zbunjuje (to se dešava i sa drugim uređajima, ne samo sa nekim televizorima)

polako se pojavljuju ovogodišnji modeli na sajtu
npr 43A6Q, koji je indirektni (treće koleno?) naslednik ovoga o kome sam pisao u prethodnom pasusu (43A6K)

Iskljuci Fast Boot opciju u podesavanjima. Televizor ce se paliti desetak sekundi duze, ali ce raditi mnogo stabilnije (bez bagova).
gde se to nalazi
@dj90 uzeo si najosnovniji 4K model i to u dijagonali u kojoj ovaj brend nudi oslabljenu ponudu (npr. slabiji zvuk). verovatno si ranije upario i taj daljinski od Iris pa se sada zbunjuje (to se dešava i sa drugim uređajima, ne samo sa nekim televizorima)

polako se pojavljuju ovogodišnji modeli na sajtu
npr 43A6Q, koji je indirektni (treće koleno?) naslednik ovoga o kome sam pisao u prethodnom pasusu (43A6K)
dobio sam tv, slika je ok samo taj softver zeza

Narucio upravo 75U8NQ, izasao me 158.000.
Nadam se da uz njega dolazi neki HDMI koji podrzava tih 144Hz za 4K.
Imam jedan od PS5 ali ce mi trebate jos jedan za PC.

Edit:
Vidim da je 144Hz samo bustovano, VRR.
Nativna rezolucija je 120Hz, tu vec ima veci izbor HDMI kablova za 4K 120Hz da se nadje..

Ima da bude ogroman upgrade.
Ne toliko u velicini koliko u kvalitetu slike, posto sam prethodnih 6-7 godina koristio Hisense H65A6500.

Poslednja izmena:
Tv U7QF povezao sam sa sound barom Hisense AX5125H,podesio oba uredjaja i sve to lepo funkcionise.Problem oko gasenja oba uredjaja ne mogu da resim?Tv iskljucim sa njegovim daljincem i iskljuci se i bar.Posle nekoliko sati mirovanja ukljuci se samo bar sa upamcenim displejom.Iskljucujem ga sa njegovim daljincem.Da li imate savet kako da izbegnem ukljucenje bara?

Vrh Dno