Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Ja uzeo Haiera series 4.
45cm sirina, potpuno ugradna XI 1C3TB2FB
Za sad sam zadovoljan, ali tek sam je par puta koristio.
Ima garanciju 2+5 godina.

Ko je servis za Haier?

Naručen spomenuti Bosch, stari ćemo valjda nekako iskoristiti (osim što nam treba front, nadam se da će prebacivanje lako ići).

@Heinz
Opet si uzeo Bosch iako prošlom nisi bio zadovoljan? Svaka čast na vernosti.
Ja sam isto skoro menjao sudomašinu, posle 17 godina, gledao i Bosch series 6 ali na kraju ipak odlučio za Electrolux jer su izgleda bolje i kvalitetnije, bar na osnovu mog skromnog istraživanja. Series 4 nisam ni uzimao u obzir zbog plastičnog dna

Inače nije nikakva mudrost promeniti front, čak i kad je sistem drugačiji u odnosu na staru mašinu

Bas sam pogledao masinu koja nam je u kuci vec 15 godina - Bosch serija 2 sa plasticnim dnom.

Pre citanja ove teme, nisam ni znao da je plasticno dno nesto lose :cool:

Poslednja izmena:
Radila perfektno dok nije crkla prva "heat pump". Posle su crkavale zamenske.
Ne videh plastično dno: Materijal unutrašnje posude - Nerđajući čelik

Moguće da je Electrolux dobar, ali nema gde da se vidi a i retko gde ima da se poruči.
Možda je kod tih verzija od 45cm zaista metalno dno. Ja sam gledao 60cm i bukvalno nijednu nisam našao a da nije plastično dno. Ili je starija serija, jer su ranije u seriju 4 stavljali metalno dno.
Kako nema electrolux, jedna od najzastupljenijih marki kod nas.
Mada, ne opterećuj se sada, nema tu nekih revolucionarnih razllika.
Nek te dobro služi!
Pre citanja ove teme, nisam ni znao da je plasticno dno nesto lose :cool:
Pa da je dobro stavljali bi u skuplje modele, a ne u jeftinije

Moj komsija je neki dan izbacio Electrolux masinu za sudove oznaka BD46.Ta masina je kupljena 1988-9 godine tad je bila placena oko 730 maraka i trajala do skoro.
Pa, manje vise svaki komad bele tehnike proizveden u to doba, bilo kojeg brenda, je radio u proseku minimalno 20ak godina.. Tako da ništa čudno, i ne treba se vezivati za brend pogotovo kada je nešto kupljeno još tako davno. Mnogi stariji ljudi, i sam znaš, imaju sledeće razmisljanje, ‘e crkla mi je gorenje masina stara 30 godina, uzimam opet gorenje jer se ova dobro pokazala’.. A dalje znamo ishod toga🙂 Ni blizu kao staro

Ja bih pre danas gledao neku polovaru da uzmem nego novu, AEG, Electrolux, Zanussi i sl.

Razlika u en. ef. se u SRB nikad neće isplatiti.
Dugmići su na seriji 4 klasični na svim modelima, neki imaju treću fijoku i neki otvaraju vrata kod sušenja, to je ono što sam ja upamtio od razlika.
Da bismo osetili promenu hteo sam sa tri fijoke i otvaranjem vrata :)

Energetska efikasnost se može samo računati kumulativno u smislu efikasnosti svih uređaja sada već do ukupne potrošnje od 1200 kWh. Jedan uređaj u tom slučaju nije bitan, već zbir svih uređaja, tj. njihove potrošnje jeste.

gledao sam pre neki dan masine, odlucio se da porucim Candy CF1C7SB1FX, medjutim dok smo zavrsavali selidbu, dok sam nasao vremena da rastavim kuhinjski element da napravim prostor za masinu, cena joj skocila sa 41k na pedesetak.
sad sam u fazonu, kad je vec ona 50, mozda ima nesto i za 60 :D

uglavnom, ono sto sam gledao
1. Candy CF1C7SB1FX
2. Bosch SMS46KI01E - iz nekog razloga na Ananasu povoljnija, kosta kao Candy
3. Haier XF1C3TB1FX.

bitno mi je da ima trecu korpu za escajg, sirina nebitna. koristili smo neku Gorenje 45cm, radila je posao fino, i to bez trece korpe.
Ovde su Candy i Haier 45cm, Bosch je 60cm.

sta preporucujete? Mozda neku drugu Bosch masinu? meni je Candy po opisu skroz fensi, 5 godina garancije i 11 godina na motor, dosta programa i opcija, auto otvaranje vrata, sta znam, zvuci ok. Imali smo neku Gorenje, 5 godina radila svaki dan, osim onog ekrana koji je poceo da treperi nikad nikakav problem, lepo je prala skroz, ali je bila dosta jednostavna. 5 programa, jedini dodatak je bilo half full i to je to. nikakva druga elektronika, odlozeni startovi, auto programi, nista.

da dodam, Haier daje 7 godina garancije + 15 godina na motor. Citam komentare na redditu da su dosta premium, da dodju kao neki kineski Bosch, u tom nekom fazonu. S obzirom koliku garanciju daju, mozda stvarno i jesu ok, nem' pojma. svako iskustvo dobrodoslo.
jedino sto mi se zapravo vise svidja kod Bosch-a jeste 60cm sirina dok je Haier 45cm, ali opet to nije presudno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno