Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Znači još to nisu riješili, S24U na plaži mi je bio gotovo neupotrebljiv.

Nema tu šta da se reši, svaki novi mobilni se tako ponaša. To je bukvalno Basic funkcija svih telefona.

Zanimljivo , ja takav problem sa S24U nisam imao na plaži - baš naprotiv extra vidljiv .
Kod mene je S24U extra vidljiv do nekog trenutka, onda se zatamni toliko da je kroz sunčane naočare ili prilikom gledanja tamnijih scena maltene neupotrebljiv...

Meni je to na iPhone-u 16PM bilo jedino vrh, ovde se ne mogu pohvaliti, posle nekog vremena isto se zatamni

Ima li iko rešenje za ovo glupo zatamnjivanje ekrana. Evo danas 25 stepeni napolju jedva tragova sunca i nakon 10 minuta korištenja telefona ekran je tamniji od telefona od 100 eura. Inace obicni s25 je u pitanju. To mi je i na s24 ultra smetalo ali cini mi se nije ovako brzo i na ovoj temperaturi sa minimalno sunca
Isklkuči adaptive brightness i podesi kako tebi odgovara.

Да ли важе и даље те промоције?
Ако важе, може линк за регистрацију?

Zanimljivo , ja takav problem sa S24U nisam imao na plaži - baš naprotiv extra vidljiv .
Verovatno si uključio ručno osvetljenje, u tom režimu se neće nikad zatamniti jer ide do 900 nita na maksimalnom podešenju.
Isklkuči adaptive brightness i podesi kako tebi odgovara.
Rešava problem ali je nepraktično stalno drndati slajder kad si unutra/ napolju.
Problem zatamnjivanja ekrana je suludi overklok displeja na adaptive podešenju do 2600 nita. Elektronika displeja se brzo pregreje i uđe u safe mod.
Rešenje je ostaviti adaptive mod osvetljenja ali pritom koristiti ExtraDim funkciju. Izneseš tel na sunce i on će maksimalno napumpati brightness, a onda ExtraDim slajderom vratiš osvetljenje na neku normalnu vrednost da bude vidljiv na suncu a da nije na maksimumu.Ovo bi trebalo da spreči zatamnjivanje ( bar je kod mene tako na S24U).

Ne znam, ja ni na jednom telefonu nisam koristio adaptive brightness. Ni na jednom mi nije odgovaralo. Pri slabom okolnom osvetljenju mi previše tamno, pri svetlom okruženju previše svetlo. Jednostavno meni ne odgovara. Mislim da algoritam još nije dovoljno usavršen.
Jednostavno ručno podešavam kad se ekstremno promeni ambijent, inače u 95% situacija je na mrvicu više od pola

Eto mene nazad u Samsung tabor vjerovatno danas (poručio S25U) pa ćete imati detaljan osvrt. (S24U/S25U/Honor Magic7 Pro) Mazohizam, znam, s obzirom koliko sam kritikovao S24U a S25U je gotovo identičan telefon al ***, ipak sam odustao od Flip serije i ove godine (sledeće ću definitivno ići na Flip, očekujem radikalnije promjene) tako da je jedini logičan izbor bio opet Ultra, a da je Samsung. Sve više mi nedostaje Samsungov OneUI iako i MagicOS ima itekako svojih aduta ali dosadi telefon posle pola godine, siguran sam da ima ovdje ljudi koji me razumiju... :)

Prelistao sam topic ali eto da apsolviramo, za bateriju ste se svi složili da je 8h+ SOT-a, ne igram igre na telefonu tako da šta god drugo radio nema šanse da se potroši baterija za dan ? Ovo mi je dosta bitno jer dosta koristim Android Auto i Spotify i na Honoru sam primijetio da curi pofino u tim uslovima.

Drugo, s obzirom da sam navikao na nestvarno dobro FaceID otključavanje, radi li na S25U iole kako treba Camera Unlock, utiče li na bateriju koliko? Ne vraće mi se na otisak prsta pa ako iole dobro radi, koristiću camera unlock.

Pod tri, preporuka za ultra slim maskicu, za Pitaku znam, ima li još šta a da valja ?

Ne znam, ja ni na jednom telefonu nisam koristio adaptive brightness. Ni na jednom mi nije odgovaralo. Pri slabom okolnom osvetljenju mi previše tamno, pri svetlom okruženju previše svetlo. Jednostavno meni ne odgovara. Mislim da algoritam još nije dovoljno usavršen.
Jednostavno ručno podešavam kad se ekstremno promeni ambijent, inače u 95% situacija je na mrvicu više od pola
Zar ne treba algoritam da uči tvoj idealni brajtnes tokom vremena u svim situacijama? Makar je tako na pixelu, posle 10ak dana tačno nauči kako tebi odgovara u svakoj situaciji.
Što se naravno ne može reći za sve android skinove/sw

Slažem se, pokušao sam više puta da koristim adaptivno osvetljenje na raznim telefonima, i jednostavno mi nije to-to. Verovatno nikada neću ni koristiti, jer džaba i ti algoritmi za učenje, kada mi u nekom situacijama iz nekog razloga odgovara jače ili slabije osvetljenje u odnosu na neki prosek korišćenja.
Automatsko osvetljenje i slajder na max. koristim samo u najzahtevnijim svetlosnim uslovima, kada fotografišem nešto na planini npr. Ali i tada mislim da mi je dovoljno tih 700-800 nits iz manual režima osvetljenja, bitno mi je da vidim kontrole kamere i ostalih aplikacija, foto/video preview i to je to.

E sad, 14 U nema neko ekstremno jako osvetljenje displeja ni u auto režimu, tu negde malo ispod 1300 nits, pa mislim da je to razlog što se telefon ne pregreva i ne obara nasilno osvetljenje displeja, bar ja to nisam primetio a dosta sam fotografisao ovo leto na 40 C.
Telefon se zagreje, ali najviše zbog korišćenja kamere, metalni ram sprovodi tu toplotu, baterija se svakako ubrzano troši, ali performanse (u kamera modu) ostaju iste, kao i osvetljenje displeja. Mada, dovoljno mi je i tih 750 nits iz manual brightness moda, displej je dovoljno čitljiv, i manja je potrošnja baterije.

Kod nekih telefona je problem i reflektivnost stakla, a i folije dosta mogu da pokvare utisak. Samsung je tu bolji od proseka klase, još od S24 koji ima manje reflektivno staklo u odnosu na kompletnu konkurenciju, što znači da uopšte ne mora da se forsira ekstremno osvetljenje displeja kroz automatski mod.
Probajte, displej će biti malo tamniji ali dobijate stabilnost u radu, duže osvetljen displej sa tih 750 nits, nižu potrošnju baterije. Jer, šta vredi i 3000 nits peak, ako će posle minut da obori na 1000 nits, a posle 5 minuta da pretvori displej u kineski od 150$.

Dragi ljudi, planiram da kupim S25 gde budem nasao najbolju ponudu, da li KP ili neka radnja po BG, pa me zanima kako mogu da utvrdim da telefon ne bude radjen za nekog operatera? Naime, ortak je pre dve godine kupio u jednoj radnji telefon koji je bio za neku Poljsku mrezu (PLUS), i sav software i animacija kada se telefon ukljuci je od te mreze. Tada smo spucali EUX (CSC) softvare, pregazili smo to, ali posle nije radio update, telefon je stalno prijavljivao da je najnovija verzija. Ima li S25 problem sa svim tim stvarima, je li je nesto promenjeno od tada? Hvala.

Nema toga, operateri ne upucavaju svoj softver u premium serije telefona.

Eto mene nazad u Samsung tabor vjerovatno danas (poručio S25U) pa ćete imati detaljan osvrt. (S24U/S25U/Honor Magic7 Pro) Mazohizam, znam, s obzirom koliko sam kritikovao S24U a S25U je gotovo identičan telefon al ***, ipak sam odustao od Flip serije i ove godine (sledeće ću definitivno ići na Flip, očekujem radikalnije promjene) tako da je jedini logičan izbor bio opet Ultra, a da je Samsung. Sve više mi nedostaje Samsungov OneUI iako i MagicOS ima itekako svojih aduta ali dosadi telefon posle pola godine, siguran sam da ima ovdje ljudi koji me razumiju... :)

Prelistao sam topic ali eto da apsolviramo, za bateriju ste se svi složili da je 8h+ SOT-a, ne igram igre na telefonu tako da šta god drugo radio nema šanse da se potroši baterija za dan ? Ovo mi je dosta bitno jer dosta koristim Android Auto i Spotify i na Honoru sam primijetio da curi pofino u tim uslovima.

Drugo, s obzirom da sam navikao na nestvarno dobro FaceID otključavanje, radi li na S25U iole kako treba Camera Unlock, utiče li na bateriju koliko? Ne vraće mi se na otisak prsta pa ako iole dobro radi, koristiću camera unlock.

Pod tri, preporuka za ultra slim maskicu, za Pitaku znam, ima li još šta a da valja ?
Ако су добри светлосни услови, радиће ти Face unlock добро, у лошим је hit/miss, зна да откључа одмах, а исто тако и да не откључа. Реално је очекивати да не ради тако добро као на Онору, који има пилулу са све биометријским сензором наспрам Самсунга са само punch hole камерицом.

Radi iznenađujuće dobro, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja, sad za sad definitvno ću koristiti camera unlock. Prva impresija, mnogo bolje leži u ruci od S24U, čak se i tih 15g manje lijepo osjeti. Ekran mat, tj. AG takođe prija za promjenu, šta ste rekli po pitanju mikroogrebotina, grebe li se lako ekran ili da mu stavljam neku foliju ili staklo? (i koje jer ne bih da izgubim anti-glare)

Odma sam ga stavio u Samsung Standing Grip case, bombona.

PS: Ne pamtim da se neki tel više grijao od ovog prilikom inicilizacije, početnog podešavanja i slično, sam ekran je bio vruć čak... :)

Da greje se vise, nema sta u odnosu npr na S23U koji je bio spricer sa svim aplikacijama i sta ne sve pokrenuto za skidanje backup-vanje i sta ne sve.
Sto se tice mikro ogrebotina od prvog dana staklo na ekranu i o tome ne razmisljas, barem ja tako radim

Ima li iko rešenje za ovo glupo zatamnjivanje ekrana. Evo danas 25 stepeni napolju jedva tragova sunca i nakon 10 minuta korištenja telefona ekran je tamniji od telefona od 100 eura. Inace obicni s25 je u pitanju. To mi je i na s24 ultra smetalo ali cini mi se nije ovako brzo i na ovoj temperaturi sa minimalno sunca
Ima naravno, ne koristiš ga 😂
Pregrevanje uređaja je očigledno nebitna za sve brendove.
Možeš to malo da umanjiš tako što u Good lock temperature guardian modulu podesiš threshold skroz u minus i upališ light performance profil

Eto, ljudi napravili sistem da telefon ne trotluje i ne pregreva pa ne valja ni to...svetu se ne može ugoditi. Uzmeš lepo Xiaomi seriju 15, on radi na max stalno. Možda ti ostane zalepljen za ruku ali ekran neće zatamniti

@BitrAtE ja bi stavio neko staklo, makar je sad lako kad nije zakrivljeno, s tim da gubis refleksiju. Pominjali su neku samsungovu foliju da je dobra, probaj da nadjes koja je u pitanju.
Zagrevanje je sasvim normalno za samsung, treba sve da se podesi, azurira, instalira, itd.. Kad se sve zavrsi bice normalno.
Kako si zadovoljan sa kamerom nakon magic 7 pro?

Pozdrav svima,
Na jedvite-jade odlučio sam da uzmem s25 (za sada nisam pogrešio sa 128gm verzijom), iako sam pre toga koristio značajno veće uređaje. Ovo je toliko otkrivenje, ne da se nisam pokajao nego velika preporuka. Uređaj je toliko kompaktan, a sve prosto leti. Jeste da veći uređaji, tipa ultre, imaju svojih prednosti ali ovo je toliko praktično da nemam reči. Mala mašina. Ako neko ima pitanja stojim na raspolaganju.

Vrh Dno