Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

presao sam i ja u suprotni tabor nakon 12 godina koriscenja apple uredjaja... moze li mi neko pomoci vezano za viber - na ios-u sam kreirao poseban album unutar slika koji sam nazvao Viber. U viberu sam dozvolio pristup samo toj galeriji kako mi ne bi trpao gluposti u moje slike.

kako isto uraditi ovde? kreirao sam nove albume, medjutim nista mi ne prikazuje kada mi trazi pristup... uvek mi daje samo one difoltne favorites/camera/videos/screenshots/downloads...

presao sam i ja u suprotni tabor nakon 12 godina koriscenja apple uredjaja... moze li mi neko pomoci vezano za viber - na ios-u sam kreirao poseban album unutar slika koji sam nazvao Viber. U viberu sam dozvolio pristup samo toj galeriji kako mi ne bi trpao gluposti u moje slike.

kako isto uraditi ovde? kreirao sam nove albume, medjutim nista mi ne prikazuje kada mi trazi pristup... uvek mi daje samo one difoltne favorites/camera/videos/screenshots/downloads...
Zar nije sam kreirao folder 'Viber' u Galeriji, i tu bi trebalo da ide sve?

Samo da se upisem u klub S25. Juce kupih polovan S25 12/256 Icy Blue. Perfektno stanje, donet iz Kine sa oznakom SM-S9310 (Dual SIM). Kutija ostala na granici, stanje perfektno/OOB. Bio je na CHC (China open regionu) CSC-u, sto ce reci bez Goggle aplikacija i servisa pa sam ga konvertovao na TGY CSC (Hon Kong region) i nakon promene ROM-a sve je na svom mestu i fercera like a charm!

1no pitanje za sve:
- Da li se sada na Samsungu koristi Samsung Wallet ili Google Wallet za domace MC/Visa platne kartice??? (nisam koristio Samsunga neko vreme tako da nisam upucen u ovo)

P.S. Da bi promenili CSC nije potrebno kupovati SamKEY tokene ili koristiti SamFW Tool. Instalirati Samung drajver, Skinuti Frija programcic koj vam "jako brzo" skine zeljeni ROM, skinuti Odin (3.14.4 cini mi se), sve to pokrenuti, prebaciti fon u d/l mod spojiti na PC sa Odinom (u Odin, prethodno, nabaciti potrebne fajlove iz ROM arhive, 4 komada) i preflesovati fon i tako, i jedino tako, se nabacuje zeljeni CSC za sada!!!

Enjoy!

Google wallet, Samsung wallet nije podrzan u Srbiji.

da li je i kod vas slucaj kad se telefon podesi na srpski jezik latinicu,npr.viber watshapp cesto ostanu na engelskom jeziku,ponekad i mesenger.

Поздрав, имао сам Ѕ23 и размишљам о куповини Ѕ25. Шта могу да очекујем?

Isto ili nesto bolje, ako ti je legao S23 i S25 ce ti biti dobar
Па искрено мислим да узмем Ѕ25 јер је Ѕ23 старији, а ако су већ слични и задовољан сам био са Ѕ23 онда очекујем исто и боље од Ѕ25

Pa sigurno nije EU verzija ali je za Globalno trziste svakako (Global, China, Korea, USA i Canada koliko znam). Kupi, opusti se i uzivaj.
P.S. Mozda, jedino, kod operatera bude neka "njihova" verzija ali nisam siguran za ovo.

Prelomio konačno da i ja kupim s25u.
Recitr mi kako mogu po pakovanju da znam da li EU verzija?
Ako je SM-938B, a 99% je to, onda je globalna verzija (namenjena za Evropu, Aziju, Bliski Istok), u sustini to ti znaci da je otkljucan za rad na mrežama navedenih regiona i nista vise. U je americka verzija, N korejska, a 0 je kineska verzija.

@Jovkesm
A koja oznaka je za EU? Pitam zato što sam čuo da naši servisi neće da popravljaju ako nije EU. Šta npr. pukne mi staklo i hoću da zamenim o svom trošku, a oni kažu ne radimo to za verzije koje nisu EU?
Bilo je takvih slučajeva prijavljrnih ovde na temama za Samsung

Mesas teze o popravkama!
Nasi servisi nevoljno/nece da popravlaju npr. S24 za USA/Canada/Kina/Korea trziste jer oni poseduju SD SoC a za Global (citaj EU) trziste ide Exynos SoC a i razlikuju se pojedini delovi unutar samog telefona i o tome se radi.
Serija S23 i S25 imaju isti SoC za sve delove/regione sveta tako da tu nemas brige oko popravke!

Inace, na S25 mi baterija traje 30% duze nego li na S23 ili na, npr., xiaomi 14 uz, naravno, moje navike koriscenja.

Poslednja izmena:
Najbolje da pozoves ProMobi i pitas i postavis ovde odgovor :)
Ja mislim da tu nije samo stvar delova vec i neke birokratije, tjst da iako su fizicki isti telefoni cim vide oznaku za drugi kontinent samo kazu da nece da ga rade..

Nasi servisi nevoljno/nece da popravlaju npr. S24 za USA/Canada/Kina/Korea trziste jer oni poseduju SD SoC a za Global (citaj EU) trziste ide Exynos SoC a i razlikuju se pojedini delovi unutar samog telefona i o tome se radi.
Ne da neće nego ne mogu jer nemaju rezervne delove, barem je takva priča bila pre par godina za bratov S22U sa SD...

@Jovkesm
A koja oznaka je za EU? Pitam zato što sam čuo da naši servisi neće da popravljaju ako nije EU. Šta npr. pukne mi staklo i hoću da zamenim o svom trošku, a oni kažu ne radimo to za verzije koje nisu EU?
Bilo je takvih slučajeva prijavljrnih ovde na temama za Samsung
Nema oznake za EU, imas slovo posle oznake telefona, ako je B, nemas sta da brigas, telefon je global verzija koja je identicna onoj koja se prodaje bilo gde u evropi. Kao sto su ti ljudi vec rekli, ranije je bilo razlika zbog SoC jer je evropa dobijala Exynos dok je npr USA dobijala SD pa se unutrasnjost telefona razlikovala (dramaticno doduse) pa su ozbiljnije popravke dovodjene u pitanje sa nasim delovima. Mit je da na nase trziste dolazi neka losija klasa itd, iste telefone dobijamo, opusti se.

Mesas teze o popravkama!
Serija S23 i S25 imaju isti SoC za sve delove/regione sveta tako da tu nemas brige oko popravke!

Inace, na S25 mi baterija traje 30% duze nego li na S23 ili na, npr., xiaomi 14 uz, naravno, moje navike koriscenja.
Mali S25 ili ultra? Ovo za bateriju pitam.

Ma samo iskluci auto save u Viber aplikiciji, a slike koje ti stignu na Viber, a trebaju ti manuelno sacuvaj.

Pozdrav ljudi,razmisljam da uzmem s25+ pa me interesuje da li se moze iskljuciti google asistent i gemini ili mora biti aktivan? Nista od toga mi ne treba...koristio bi mozda neke od funkcija vestacke inteligencije ali ovi pomocnici mi ne trebaju...

Samo da se upisem u klub S25. Juce kupih polovan S25 12/256 Icy Blue. Perfektno stanje, donet iz Kine sa oznakom SM-S9310 (Dual SIM). Kutija ostala na granici, stanje perfektno/OOB. Bio je na CHC (China open regionu) CSC-u, sto ce reci bez Goggle aplikacija i servisa pa sam ga konvertovao na TGY CSC (Hon Kong region) i nakon promene ROM-a sve je na svom mestu i fercera like a charm!

1no pitanje za sve:
- Da li se sada na Samsungu koristi Samsung Wallet ili Google Wallet za domace MC/Visa platne kartice??? (nisam koristio Samsunga neko vreme tako da nisam upucen u ovo)

P.S. Da bi promenili CSC nije potrebno kupovati SamKEY tokene ili koristiti SamFW Tool. Instalirati Samung drajver, Skinuti Frija programcic koj vam "jako brzo" skine zeljeni ROM, skinuti Odin (3.14.4 cini mi se), sve to pokrenuti, prebaciti fon u d/l mod spojiti na PC sa Odinom (u Odin, prethodno, nabaciti potrebne fajlove iz ROM arhive, 4 komada) i preflesovati fon i tako, i jedino tako, se nabacuje zeljeni CSC za sada!!!

Enjoy!
Identicno iskustvo sam podelio jos davno kada sam kupio s20. Imaj na umu da ti garancija u ovlascenom servisu ne vazi nazalost kod nas, pa ako dodje (nedajboze) do cega moras nositi u neki neoficijelni. Sa druge strane, nikad nikakav problem sa telefonom sa CHC i TGY romovima nisam imao a dosta sam ih izmenio, neki i dan danas rade kod kolega sa foruma.

Neka te sluzi.

Pošto sam se upisao i ja u klub(s25u), za sada jedna baš iznenađujuća opcija..face unlock radi savršeno..
Cak odlično radi i po mraku.. 😊
Sad dokle će, videćemo 😂

Takodje i baterija za sve pohvale 😊
AOD mi je isto uključen, i ne primećujem neku drastičnu potrošnju baterije, mada se ni ne opterećujem sa time..

Za sada, osim kamere, pošto sam navikao na iphone kameru, sve je odlično..😊

Nema oznake za EU, imas slovo posle oznake telefona, ako je B, nemas sta da brigas, telefon je global verzija koja je identicna onoj koja se prodaje bilo gde u evropi. Kao sto su ti ljudi vec rekli, ranije je bilo razlika zbog SoC jer je evropa dobijala Exynos dok je npr USA dobijala SD pa se unutrasnjost telefona razlikovala (dramaticno doduse) pa su ozbiljnije popravke dovodjene u pitanje sa nasim delovima. Mit je da na nase trziste dolazi neka losija klasa itd, iste telefone dobijamo, opusti se.
Uzeo danas, oznaka SM-S938B. Verujem da neće biti problema ako zatreba servis, a nadam se da neće. Note 10+ ide u zasluženu penziju, valjda je ovo pravi apgrejd. Inače sam razmišljao o honor alternativi pre svega zbog toga što mi je s25u ružan i ima ravan ekran (više volim zaobljene) ali je pobedio samsung softver.
Nemam sad vremena da se bakćem njime, u narednih par dana ću da ga aktiviram i javim utiske

Ako neko ima preporuku za zastitu za ekran neka napise, imam S25+

Nazad
Vrh Dno