Šta je novo?

3Bank iskustva

Ja trenutno tamo imam A Vista samo i što se mene tiče sve ok (može da se uplati online preko druge banke, a za podizanje moraš kod njih na šalter). Jedina je mana što nemaju aplikaciju i više filijala, ali zato i mogu da daju tako dobre kamate.

A oročene dinare sam poslednji put podizao prošle godine i sve je isto ok bilo.
Treba samo pozvati telefonom i zakazati termin, pošto su im velike gužve baš zbog dobrih kamata.

Nekako sam se nadao da su rešili to sa aplikacijom, jer sam našao da je na spisku usluga,

ali onda u tarifniku vidim "usluga nije dostupna".

Mali broj poslovnica je razumljiv, ali nepostojanje aplikacije u 2025. godini mi je neoprostivo.

Zapravo, može i bez aplikacije, ako se ne koriste za platni promet, već samo za štednju ili kreditne usluge. A to im izgleda i jeste poslovna politika.

• Like
Reagovanja: uji
Ako im je smanjenje troškova jedan od motiva, onda barem je trebalo da se reši i telefonsko bankarstvo koje bi obuhvatilo makar interni prenos sa tekućeg na štedni i tako neke stvari. Mada, u slučaju da knjiže uplate na štednom, onda to ne bi bio problem. Međutim, kako su uveli to pravilo (verovatno po direktivi EU), onda je odlazak u poslovnicu neizbežan ako se eksterni nalozi ka štednom odbijaju.

@GMT II nadam se da bar izvode šalju na mail? Ništa me ne bi iznenadilo, pošto gledam linkove na njihovm web-u, ko god da im je to radio, mogao je word press iz linkova da poskida.

@uji napisa GMT II da može online prebacivanje, ali otvaranje računa je lično.

• Like
Reagovanja: uji
@GMT II nadam se da bar izvode šalju na mail? Ništa me ne bi iznenadilo, pošto gledam linkove na njihovm web-u, ko god da im je to radio, mogao je word press iz linkova da poskida.

@uji napisa GMT II da može online prebacivanje, ali otvaranje računa je lično.
Za A Vista tj. štednju po viđenju gde je 4% kamata može online prebacivanje. Ja isključivo tako i prebacujem na taj svoj A Vista račun. Mora u poslovnicu da se otvori i mora na šalter za podizanje.

Izvode šalju na mail otprilike 6. dana u mesecu.

• Like
Reagovanja: PJ
Može pomoć da mi kao laiku objasnite kako funkcioniše oročena štednja u 3banci? Da li moram da otvorim neki račun i da za to plaćam održavanje?
Gledam ovu promotivnu ponudu i deluje primamljivo, recimo ako oročim 1M dinara na 6m sa EKS (%) 5,78, da li to znači da ću nakon tog perioda moći da podignem 1.028.900 din?
Da li ima skrivenih troškova?

3 ekspoziture, zakazivanje i za predaju i dizanje,nista onlajn...Sta znam. Kad su normalna vremena možda bi se i kockao. Ovako dok podigneš, kad krene ludilo, ode evro na 200

Može pomoć da mi kao laiku objasnite kako funkcioniše oročena štednja u 3banci? Da li moram da otvorim neki račun i da za to plaćam održavanje?
Gledam ovu promotivnu ponudu i deluje primamljivo, recimo ako oročim 1M dinara na 6m sa EKS (%) 5,78, da li to znači da ću nakon tog perioda moći da podignem 1.028.900 din?
Da li ima skrivenih troškova?
Prvo ih pozoveš da zakažeš termin, jer je uvek gužva zbog dobrih kamata.
Otvore ti koliko se sećam prvo taj besplatni A Vista račun na koji uplatiš na primer tih 1M dinara, pa se sa njega prebaci na taj štedni za oročenu štednju (ako se dobro sećam).
Kako god nema nikakvih dodatnih troškova (za dinarsku štednju se ne plaća porez), a ne plaća se ni nikakvo održavanje računa.
Čini mi se da do 1,8M dinara ne traže ni dokaz o poreklu.

Pred istek oročenja, ako nećeš ponovo da oročiš nego želiš da podigneš sve pare najaviš im dan ili dva ranije za iznose preko 600.000 dinara (što je ja mislim standard u svim bankama za dizanje tih većih iznosa).

Ako se baš uplašiš da će kurs toliko mnogo da skoči onda možeš da razoročiš ranije, ali tada naravno gubiš pravo na kamatu.
Mada imajući u vidi koliko godina je kurs skoro pa fiksan nisam siguran koliko o tome treba baš mnogo brinuti.
Naravno niko ne može da predvidi budućnost, ali mislim da je malo verovatno to kao da ode evro na 200 pogotovo za 6 meseci :)

Nazad
Vrh Dno