Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Jedno pitanje. Da li se placa carina ako kupim jedan predmet u iznosu od 14.000? Ranije sam kupovao gomilu stvari za 10.000 i ne naplate, ali ako uzmem samo jednu koja prelazi onih cuvenih 50e, da li bi mi naplatili carinu?
Da li je neko kupovao telefone preko Temua, da li se isplati? Vidim da su im cene i skuplje nego u Srbiji sto me malo cudi...
Hvala unapred.

I jos jedna stvar, da li moze neko ukratko da objasni razliku između claimcredit kredita i onih kuopna od 23.000? Vidim da polemisete u temi vezano za taj claimcredit.
Ja sam do sada vise puta iskoristio onaj kupon od 23000 pa mi oni povecaju na 27-28.000 ako kupim 2 stvari. Kupim 2 stvari, platim i dobijem te kupone i mogu ih iskoristiti u roku dan-2, ali nisam vidjao ovo claimcredit, ne znam sta je to i kako to da aktiviram i da li su tu neki bolji popusti i veca usteda ili? Zahvaljujem.
nisu naplaćivali carinu jer su podelili predmete u više paketa pa je i sam iznos bio do 50e po paketu, to nisam naglasio, a zanima me šta bi bilo da kupim jedan predmet vrednosti oko 10-15k koji se ne može podeliti u više već se šalje u jednom paketu..

Niko ti neće ti naplatiti ništa dodatno. Ni poštarinu, ni porez, ni carinu. Već si sve platio prilikom kupovine tj. uračunato je u cenu. Ako hoćeš kupi stvar i od 1000€.

Mislim da i ne možeš da nadješ predmete na Temu iz Srbije koji su mnogo skuplji od 50EUR. Meni 100x izleti na Instagramu link za nešto sa njihovog sajta i kad kliknem piše da je nedostupan iz Srbije

Mislim da i ne možeš da nadješ predmete na Temu iz Srbije koji su mnogo skuplji od 50EUR. Meni 100x izleti na Instagramu link za nešto sa njihovog sajta i kad kliknem piše da je nedostupan iz Srbije
od skoro moze. imaju telefoni i svacega ponesto :p

Hvala svima na brzom odgovoru!
Da, ima od skoro bas dosta skupih stvari.
Da li ste kupovali telefone ili tablete?
Da li se isplati, posto vidim da su cene telefona cak skuplje nego ovde u Srbiji.

Ja sam video dobar Mini PC ali razmisljam ako ga kupim da mi ne zveknu carinu, ona mi skuplja dara nego mera :)

Ništa nisi vraćao ili tražio korekciju cene?

A meni, tek što mi je legao kredit od 11.000, a evo nude mi novih 10.000, ali da potrošim 16.000 din.
Da li mogu da koristim prethodni kredit da dobijem sledeći? Čini mi se da tako ispadne dobar popust, ali nesiguran sam u svoju logiku i matematiku.
mozes

Upravo sam dobio obaveštenje da moj paket ide preko DExpress i njihov broj praćenja. Obično prvobitno bude PX pa se menja, ali ovog puta ne.

Nije ukinut, danas sam ga koristio. Random isključuju opciju claimcredit, i ja pre 15-ak dana nisam imao, pa su vratili.

Jel moze neko ukratko da objasni za claimcredit o kojem pisete? Da li je to isto sto i oni kuponi ako kupis par stvari u vremenskom ogranicenju od pola sata i dobijes kredit od 23k ili 28k dinara u kuponima ili je to nesto sasvim drugo? I koja je razlika između ta 2, šta je bolje? Video sam da pisete da navijate alarme za to i skrinsotove (plava pozadina) sa aplikacije a ja nisam viđao na da to postoji. Nisam dugo bio na forumu i pratio ovu temu, a vidim da na poslednjim stranama dosta o tome pisete.

Da li je neko kupovao skoro neki bežični punjač, tzv. "ringlu", treba mi za ćaletov S7, pošto odbija da se puni preko kabla... Ne treba da bude fast...

Da li je neko kupovao skoro neki bežični punjač, tzv. "ringlu", treba mi za ćaletov S7, pošto odbija da se puni preko kabla... Ne treba da bude fast...
Pogledaj da se port na telefonu nije zaprljao, tj. napunio prašine i prljavštine. Svakako imam bežični punjač iz ikee i skroz je korektan. :D

Je l neko uzimao ventilatore za kućište i one mini ekrane?

Pogledaj da se port na telefonu nije zaprljao, tj. napunio prašine i prljavštine. Svakako imam bežični punjač iz ikee i skroz je korektan. :D
Proverio, očistio, menjao kablove, ali ništa, mrtav :) Dobro si me podsetio za Ikeu, to mogu odmah da mu uzmem bez čekanja, hvala 🍻

Ponovo su me navukli da kupim stvari preko wincredit.
Imao sam od prošlog 11.000 kredita, i sad sam sve to potrošio + svojih 5.178 dinara, da bih kupio ove stvari
1753278320334.png1753278275711.png1753278297684.png
i dobio novih 10.000 kredita (znači da me je ovo koštalo 6.178 novca).
U wincredit ne može da se bira količina, ali sam nekako uspeo da pazarim dva puta Zigbee smart switch circuit breaker. Sve ostalo sam takođe planirao da kupim, ali ovaj wincredit je stvarno nezgodan za kupovinu.... moram da pamtim šta mi treba pa da nekako dođem do te stavke. Ali mi se čini da tako dobijam po najpovoljnijoj ceni.

Mislim da se najviše isplati uzimati preko claimcredit za 4500-5000 dinara pa po nekoliko puta. U slučaju kad se dobija 3500 kredita nazad.

Kad mi ponude takav claimcredit, verotno ću i tu pazariti. Ima žena puno ideja šta treba da se kupi :)
Ovaj wincredit mi se sviđa zato što nema zezancije da svaki put dolaziš i potražuješ deo kredita. Nego, čim ti pošalju poručeno, odmah ti ubace ceo obećani iznos kredita, bez da bilo šta dodatno radiš.

Da li je neko vracao paket? Stigle su mi neke suknje, ne odgovaraju mi i vratila bih. Gledala sam korake, koliko vidim salju nalepnicu ali gde predajem paket?

Predajes u postu, I štampaš tu nalepnicu sto ti daju i odneseš paket u postu, gledaj da imaš originalnu ambalažu u kojoj je stigla, mislim na kesu od suknje na kojoj stoji barcode.

Kad mi ponude takav claimcredit, verotno ću i tu pazariti. Ima žena puno ideja šta treba da se kupi :)
Ovaj wincredit mi se sviđa zato što nema zezancije da svaki put dolaziš i potražuješ deo kredita. Nego, čim ti pošalju poručeno, odmah ti ubace ceo obećani iznos kredita, bez da bilo šta dodatno radiš.
Obrati paznju kad kupujes sa tim kreditom, obicno su stvari duplo skuplje, sve na Temu je navlakusa.
Ja s vremena na vreme udjem u aplikaciju, iako sam rekao da necu, da vidim kako navlace narod i evo na primer kad dobijem kao nekih par besplatnih poklona ali samo onih koji ti oni nametnu, na primer dve led glinerice kostaju preko 1000 dinara, a kad ih ne uzimas kao poklon jedna kosta oko 250 dinara. I onda se desava kad ljudi uzmu te poklone i sabere se sve pa ispadne da su dobili poklone u vrednosti nekoliko hiljada dinara i moraju potrositi minimum 3-4 hiljade dinara ali po njihovim uvecanim cenama da bi to dobili ali posto ljudi ne prate cene onda se navuku pa se hvale kako su dobili neki poklon i kako im se neki kredit vratio.
Nije se dobio nikakav poklon i nikakve povoljnosti sa tim kreditom dobio nisi, sve si ti to platio.

apsolutno netacno da postoji razlika u ceni kad se kupuje normalno i kroz claimcredit/wincredit ponudu

povracaj kredita takodje nisu nikakve zarobljene pare. Dobijes 3500din kredita i taj kredit potrosis u punom iznosu za sledecu porudzbinu koja te izadje 0 din. Sta je zarobljeno, gde?
Ili jos pametnije, dobijeni kredit iskoristis za naredni claimcredit i tako vrtis u krug dok se ne smanji skroz.

Mislim da je vladafkv u pravu što se tiče cena kroz claim/win credit.
Upravo sam uzeo par pametnih prekidača i regularna cena je 2000 dinara. Mogu za isti novac na Aliexpress-u da uzmem nešto stariji model, ili na kupujem prodajem za malo više para nego na Temu. To što sam ga uzeo kroz wincredit uopšte mu nije povećalo cenu, isto mi je računao 2000.
Koliko sam video važi i za druge stvari, ali ovo sam kupovao puno puta i znam tačno koliko vredi.
Što se tiče besplatnih stvari i poklona, nikada mi se to nije isplatilo i više i ne gledam takve ponude.

apsolutno netacno da postoji razlika u ceni kad se kupuje normalno i kroz claimcredit/wincredit ponudu

povracaj kredita takodje nisu nikakve zarobljene pare. Dobijes 3500din kredita i taj kredit potrosis u punom iznosu za sledecu porudzbinu koja te izadje 0 din. Sta je zarobljeno, gde?
Ili jos pametnije, dobijeni kredit iskoristis za naredni claimcredit i tako vrtis u krug dok se ne smanji skroz.
Cim ti ne vraca na karticu nego kao kredit i ti MORAS opet da kupujes to su zarobljene pare.

Vrh Dno