Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ne znam šta da slikam?
Evo poslednji put kada sam ga uzeo:
1752578066961.png
Ali nisu bila ista pravila kao sad.
Koliko se sećam bilo je 2000 din da aktiviram dupli % povraćaja novčića, pa posle toga još oko 12.000 da pređem limit i dobijem kredit.

Sada mi nudi da dobijam 11.000 kredita, ali pravila su da mi vraća 0,41% od sledećih kupovina. I treba mi oko 140 novčića, prva kupovina open nešto povećava, ali ne znam koliko + daje 50 novčića... Uglavnom, oko 20.000 din da dobijam 11.000 kredita

Samo komplikuju i menjaju pravila da ne bi mogli da pohvatamo i izračunamo šta nam se najviše isplati. I ne mogu da se koriste krediti da bi se dobili novi krediti. Bar nisam ja mogao. Nego moram da potrošim prave pare.

Ne znam šta da slikam?
Evo poslednji put kada sam ga uzeo:
Pogledajte prilog 499189
Ali nisu bila ista pravila kao sad.
Koliko se sećam bilo je 2000 din da aktiviram dupli % povraćaja novčića, pa posle toga još oko 12.000 da pređem limit i dobijem kredit.

Sada mi nudi da dobijam 11.000 kredita, ali pravila su da mi vraća 0,41% od sledećih kupovina. I treba mi oko 140 novčića, prva kupovina open nešto povećava, ali ne znam koliko + daje 50 novčića... Uglavnom, oko 20.000 din da dobijam 11.000 kredita

Samo komplikuju i menjaju pravila da ne bi mogli da pohvatamo i izračunamo šta nam se najviše isplati. I ne mogu da se koriste krediti da bi se dobili novi krediti. Bar nisam ja mogao. Nego moram da potrošim prave pare.
mislio sam na wincredit stranicu. Meni vec mesecima ne radi ta igra
Pogledaj kada su azurirana pravila, pise na stranici igre u "rules"

Tad kad sam igrao izvrteo sam sigurno 10x to i mogao sam kredit da koristim pri kupovini. Bukvalno 0din kupovina i racuna se u wincredit. Dodam jos nesto svog novca, dobijem opet tih 10,000 i tako u krug dok je moglo.

Hvala svima na prethodnim odgovorima.

Kao sto sam i naveo u prethodnom postu, narucio sam nekih 18 sitnica pre par dana za 5500 din. Claim credit bi na kraju trebao da iznosi 3000 dinara, ako svaki dan, narednih 7 dana odradim 'claim credit'.

Pitanje: Da li postoji opcija negde da prilikom regularnog narucivanja (ili njihovih 'nasilnih' ponuda) kazem 'ne diraj mi akumulirani iznos od claim credit-a'?

Zelim da mi se akumulira tih 3000 din pa da to odjednom iskoristim za neku specificnu narudzbinu a ne da mi taj akumulirani iznos 'cepkaju' sa ovim nasilnim ponudama, tipa 'naruci ovo, naruci ono u narednih 30 miuta' (ili 4 sata), u situaciji gde jos nisam dobio ni prvu posiljku sa temu-a a uveliko me forsiraju ponudama da narucujem jos.Vec su mi 'okrnjili' par stotina dinara od tog 3000 din vrednog 'claim credit-a' koji jos nisam pokupio skroz. Znam, to je kineski marketing 101, ali me zanima kako ga 'kontrolistati'? Npr. na AliEx-u mozes da odcekiras da ne koristi npr. 'coine' prilikom narudzbine ako ne zelis, ali ovde ne nalazim tu opciju.

Ako narucujete do oko 5.000 najbolja opcija je CLAIM CREDIT
Da li je to generalno najbolja opcija i zbog carinjenja? I kako inace carina gleda na ove porudzbine sa Temu-a? Da li na paketu pise prava vrednost posiljke?

posto se pisalo cesto o portabilnim kompresorima za punjenje guma. mozda nekome zatreba. uzeo medju gomilom zahvalnih sitnica o kojima necu da pisem ali ovo je mozda od pomoci vecem broju uvazenih clanova.

crevo vazduha za aku kompresor, duzina 100cm. nisam duze nasao. odgovara svim, valjda, aktuelnim kompresorima.

scenariji za upotrebu: pada kisa, sneg, stao si u blato, baru. duva vetar, sunce przi, jedu komarci itd itd, i naravno, kreces u 3 nocu i vidis guma ispumpana skroz a auto ispod prozora komsijama. sto se meni desavalo jer je ventil bio falican pa je guma pustala.

crevo je dovoljne duzine da se ne cuci i ne drzi kompresor. moze da se stavi ili na sediste ili pod i komotno sedi dok se guma pumpa. vrata se priklone i nema ni buke oko auta... nova dimenzija pumpanja.,,

Prilozi

• Screenshot 2025-07-17 at 05-18-20 m6 locking air air hose standard tire fine - Temu Germany.png
    Screenshot 2025-07-17 at 05-18-20 m6 locking air air hose standard tire fine - Temu Germany.png
    260.4 KB · Pregleda: 111
Hvala svima na prethodnim odgovorima.

Kao sto sam i naveo u prethodnom postu, narucio sam nekih 18 sitnica pre par dana za 5500 din. Claim credit bi na kraju trebao da iznosi 3000 dinara, ako svaki dan, narednih 7 dana odradim 'claim credit'.

Pitanje: Da li postoji opcija negde da prilikom regularnog narucivanja (ili njihovih 'nasilnih' ponuda) kazem 'ne diraj mi akumulirani iznos od claim credit-a'?

Zelim da mi se akumulira tih 3000 din pa da to odjednom iskoristim za neku specificnu narudzbinu a ne da mi taj akumulirani iznos 'cepkaju' sa ovim nasilnim ponudama, tipa 'naruci ovo, naruci ono u narednih 30 miuta' (ili 4 sata), u situaciji gde jos nisam dobio ni prvu posiljku sa temu-a a uveliko me forsiraju ponudama da narucujem jos.Vec su mi 'okrnjili' par stotina dinara od tog 3000 din vrednog 'claim credit-a' koji jos nisam pokupio skroz. Znam, to je kineski marketing 101, ali me zanima kako ga 'kontrolistati'? Npr. na AliEx-u mozes da odcekiras da ne koristi npr. 'coine' prilikom narudzbine ako ne zelis, ali ovde ne nalazim tu opciju.

Da li je to generalno najbolja opcija i zbog carinjenja? I kako inace carina gleda na ove porudzbine sa Temu-a? Da li na paketu pise prava vrednost posiljke?
Ista opcija ima na temu kao i na aliexpresu. Samo pogledaj bolje pri checkoutu. Ima da se ukuca tacan iznos koji hoces da iskoristis, stavis 0.
Carine na posiljke nema. Na paketu pise prava vrednost

@twister

I na Temu i na AE mozes da odredis da li se kredit / coini trose pri placanju.

Temu posiljke se isporucuju bez ikakvih dodatnih troskova.

Nemamo svi iste promocije.
Meni se trenutno najvise isplate narudzbine za oko 4500-5000
uz povracaj kredita od 3550.
Realna cena je 2000-3000 , a sa Temua sa sve isporukom na kucnu adresu se dobija
za oko 1000-1500.

2 primera :

temu-bf.jpg

Ja dosta narucujem sa Temu-a i uvek mi brzo stigne, u roku od nedelju dana, bez problema i bez ikakve doplate (niti za dostavu niti za carinu)

Hvala ljudi na pomoci. Obraticu paznju prilikom sledece narudzbine kod checkouta. Malo mi je bez veze da mi rasipa akumulirani kredit na porudzbinu koja se sastoji od gomile sitnica. Radije bih da kada narucim jednu skuplju stvar, iskoristim akumulirani kredit pa da imam osecaj da me bas izaslo povoljno.

Realna cena je 2000-3000 , a sa Temua sa sve isporukom na kucnu adresu se dobija
za oko 1000-1500.

Kada kazes 'realna cena' da li mislis na cene kod nas, npr. KP i sl.?

Nesto najbrze sto sam dobio od temua bilo je 12-13 dana. Sve zavisi sta se porucuje...

Evo na primer ovu masku ili neki drugi model - 7 dana treba samo da je kinez istampa... ostali proizvodi se skupe, ali ceka se maska. 10 dana okvirno samo da podje paket. 25 dana je okvir za takvu posiljku...

Prilozi

• Screenshot_20250717_175046_Temu.jpg
    Screenshot_20250717_175046_Temu.jpg
    88 KB · Pregleda: 66
@twister

Deo trgovine tj. preprodaju na KP necu da komentarisem…
Mislim na moguce niske nabavne cene iz raznih izvora.

npr.

SSD 512GB sa garancijom kod nas mozes da kupis za oko 3400
na Temu je recimo Kodak oko 4800 - smatram da je polovina realna cena
a sa CLAIM CREDIT oko 1250

Neke vrste garderobe - npr. na buvljaku 1000-1500
Slicno na Temu 1600-2500
sa CLAIM CREDIT ( u kombinaciji da cela narudzbina bude oko 4500-5000 ) 400-500

Sve je to okej ako dobijaš claim credit, a ne samo kupone i free gifts evo mjesec dana.

datum porudzbine - datum isporuke

3.jun - 13.jun
8.jun - 23.jun
15.jun - 27.jun
25.jun - 7.jul
2.jul - 10.jul

9.jul - veceras je stigla poruka da je City preuzeo posiljku ,
mozda sutra bude isporuka

datum porudzbine - datum isporuke

3.jun - 13.jun
8.jun - 23.jun
15.jun - 27.jun
25.jun - 7.jul
2.jul - 10.jul

9.jul - veceras je stigla poruka da je City preuzeo posiljku ,
mozda sutra bude isporuka
i za 10.7 sto je poruceno isto stiglo da je city preuzeo paket

Deo trgovine tj. preprodaju na KP necu da komentarisem…
Mislim na moguce niske nabavne cene iz raznih izvora.

Zbog toga i pitam. Da znam da li pricamo o realnim ili 'realnim' cenama sa KP.

Nevolja sa Temu-om je sto nekih stvari uopste nema u ponudi, dok ih na AliEx ima da biras.
Bilo bi dobro da su neke specificne stvari dostupne na obe platforme, pa da mogu da uporedim gde je povoljnije.

sta pricate ljudi kakve realne cene. ne stvarajte konfuziju tamo gde je nema
nema nikakvih formula i dolazenja do prave cene.

temu je marketplace ko i svaki drugi. Nesto je tamo jeftinije, nesto skuplje... milion stvari moze da se kupi bez ikakvih kupona i da se prodje normalno ili znacajno jeftinije dok za neke stvari ni kuponi ni krediti ne pomazu. Uporedite sa drugim mestima, alijem, kp i kupite tamo gde je najjeftinije.

Poslednja izmena:
Upravo sam potrošio 2.116 kredita i 15.679 dinara da dobijem 11.000 kredita.
Nezgodno kod ovog win credit je što ne ne mogu da pretražujem ono što bih ja voleo da kupim, ili da mi nudi iz korpe, već samo sa win credit stranice. Tako da je bilo skrolovanja i refresha da bih uzeo tačno ono što sam već duže vremena planirao. Ako neko zna bolji način neka napiše.

Danas mi je stigao jedan poveći paket, a ako sam dobro izbrojao, sad čekam još 15 paketa (iz 11 zasebnih kupovina).

proslo je nekih 10ak dana kako sam napravio 3 nova naloga. Nisam nista kupio preko njih, nista nisam dodao u korpu, skrolovao itd... samo sam jednom dnevnom ulazio da vidim da li sam dobio claimcredit ili wincredit. I... na jednom nalogu imam claimcredit i to je to.
Bice da je totalno random ko sta dobija. Da ne provaljujete neki šatro algoritam

A na glavnom nalogu sa par stotina ordera ćuna :p

Upravo sam potrošio 2.116 kredita i 15.679 dinara da dobijem 11.000 kredita.
Nezgodno kod ovog win credit je što ne ne mogu da pretražujem ono što bih ja voleo da kupim, ili da mi nudi iz korpe, već samo sa win credit stranice. Tako da je bilo skrolovanja i refresha da bih uzeo tačno ono što sam već duže vremena planirao. Ako neko zna bolji način neka napiše.

Danas mi je stigao jedan poveći paket, a ako sam dobro izbrojao, sad čekam još 15 paketa (iz 11 zasebnih kupovina).
Neka algoritam nauci sta zelis da kupis. Stavljaj proizvode u korpu. Neka sede tamo danima, nedeljama do povoljne kupovine. Takodje stavljaj artikle u wishlist.

Meni je izgleda ispuco claimcredit, više mi ga ne nudi. Ima neko predlog kako da ga oporavim ?

Ništa nisi vraćao ili tražio korekciju cene?

A meni, tek što mi je legao kredit od 11.000, a evo nude mi novih 10.000, ali da potrošim 16.000 din.
Da li mogu da koristim prethodni kredit da dobijem sledeći? Čini mi se da tako ispadne dobar popust, ali nesiguran sam u svoju logiku i matematiku.

sta pricate ljudi kakve realne cene. ne stvarajte konfuziju tamo gde je nema
nema nikakvih formula i dolazenja do prave cene.

temu je marketplace ko i svaki drugi. Nesto je tamo jeftinije, nesto skuplje... milion stvari moze da se kupi bez ikakvih kupona i da se prodje normalno ili znacajno jeftinije dok za neke stvari ni kuponi ni krediti ne pomazu. Uporedite sa drugim mestima, alijem, kp i kupite tamo gde je najjeftinije.
plus meni sa Alija ni jedan nije prosao a da ga Nislije ne otvore i opale %
Ponekad i 50 % od vrednosti.... Cekanje od po 2 meseca i da ne pominjem.... Sve u svemu , ja se sa Alijem druzim samo kad nesto nema na Temu jer nemam izbora...
( Poslednji primer, neki LED za kola, 12$, 590 dinara naplaceno..... )

Ko je već obnavljao kupon, može ponovo da ga obnovi, sve dok traje ciklus od 60 dana od datuma izdavanja.

Nazad
Vrh Dno