Šta je novo?

Banka Intesa

Na iOS sam mogao da radim screenshot u aplikaciji,na Androidu ne da. Jel tako svima ili ja nesto nisam namestio kako treba?
Dobro dosao na "otvoren" operativni sistem na kome je zbog bezbednosti, privatnosti i brige o korisniku mnogo toga onemoguceno.

Ma ne treba meni za ne znam sta nego me mrzi da guram karticu,kad podizem pare,pa koristim withcash opciju a ne mogu da zapamtim kod . 😆

Kliknes dole podeli (share) i posaljes sam sebi na viber u notes na primer :D

Intesine kartice imaju izazov... Ne može se pristupiti karticama ni iz mobilne ni iz web aplikacije. Kažu da znaju za izazov, i rešavaju ga.
Plaćanje karticama izgleda da radi.

Intesine kartice imaju izazov... Ne može se pristupiti karticama ni iz mobilne ni iz web aplikacije. Kažu da znaju za izazov, i rešavaju ga.
Plaćanje karticama izgleda da radi.
Potvrdjujem da placanje radi, ako nekome znaci bar je bezbrizan po tom pitanju

Шта је изазов?
Сад видех, ни ја не могу да приступим картицама.

Мало пре не знајући за то, приметио сам да апликација уѕторено ради, избаци "интерну грешку" али ипак ради успорено.

Kartice na kućnu adresu, konačno!
Poštovani gospodine ****,
Vaša Visa Classic Debit platna kartica ističe 30.09.2025.
Sada smo Vam omogućili dostavu platne kartice na željenu adresu, jednostavno i sigurno.
Kako da Vam platna kartica stigne na izabranu adresu?​
Promenite način dostave platne kartice brzo i lako:

• Putem Intesa Mobi aplikacije
• Ili u najbližoj ekspozituri.
Imaju i promotivni video

Zdravo svima, moram da odem do filijale da mi aktiviraju Banca Intesa Mobi aplikaciju odnosno da otvore novi nalog (novi user id) jer mi onaj stari ne radi od nove godine cini mi se. Zvao sam ih i rekli su mi da ne mogu preko telefona to da urade nego moram da dodjem do njih za aktivaciju preko mobilnog. Instalirao sam aplikaciju na mobilni ali nemam google nalog na mobilnom uopste i voleo bih da tako i ostane a moje pitanje je da li kad odem do njih da mi aktiviraju/otvore novi user id moram da budem ulogovan na google account i da li mi uopste treba email za tu aktivaciju? U principu ni ne zelim preko mobilnog da koristim nista osim ako nema druge opcije ali svakako je plan da preko racunara (windows-a) sve radim.

2.-a stvar, hteo bih da vrsim neke uplate/kupovine preko neta a imam Visa Inspire (sa njom sam vrsio uplate preko neta ranije) i dina debit ali sam hteo i ranije da uzmem Visa Internet karticu samo za internet medjutim sada vidim da postoji i ova virtuelna kartica. Po kom principu radi ta virtuelna kartica? Recimo da napravim jednokratnu virtuelnu karticu Visa Inspire i sta se kod nje tacno menja u odnosu na originalnu Visa Inspire? Cvv ili nesto drugo?

Pretpostavljam da mi u tom slucaju onda ni ne treba Visa Internet kartica?

Ne treba Google nalog. Moglo bi to da ti radi.

Virtuelna se kreira iz aplikacije, sa rokom trajanja od 1 do 6m za visekratno plaćanje ili će da se samouništi ako je za jednokratno. Dobiješ sve podatke kao za pravu karticu. Može biti master i visa, zavisi koja je mama kartica.

Moglo bi da radi ako bi nekako uspeo da instalira aplikaciju van play store-a, a to mi je iskreno bas bas rizik za ebanking aplikaciju.

Pitanje je kako je ta aplikacija koju ima na telefonu, došla na telefon. Sledi i pitanje koja je verzija. Svakako može da uradi clear data, i da tako ode u ekspozituru. Ali ako nije ažurna verzija, eto problema u najavi. Da ne govorim o novim verzijama u budućnosti.
Bez mobilne aplikacije, ne može ni na web aplikaciju. Uz tako stroge lične kriterijume, ja bih otišao u Raiffeisen.

Moglo bi da radi ako bi nekako uspeo da instalira aplikaciju van play store-a, a to mi je iskreno bas bas rizik za ebanking aplikaciju.
Intesa i OTP su zatražile uklanjanje apk fajlova zbog povrede autorskih prava, ali Aurora store je validna alternativa.

Hvala na odgovorima pre svega.

Aplikacija je sa Google play stor-a (ni ne postoji drugi nacin) samo sa drugog naloga znaci regularna i najnovija verzija i radi normalno na molbilnom. Meni zapravo ni ne treba aplikacija ali to je uslov da bih mogao da koristim web aplikaciju sto mi je cilj.

Pa 'mama' kartica je Visa Inspire a te sve podatke koje dobijam to me bas zanima u cemu je razlika izmedju 'mama' kartice i virtuelne kartice? Pretpostavljam da je broj same kartice isti a cvv mozda nije? Nigde ne mogu da nadjem te informacije. To pitam zapravo jer me zanima da li uopste onda imam potrebe da vadim Visa Internet karticu ili je dovoljno da uradim Virtuelnu karticu za jednokratnu upotrebu i tako 'ne upotrebljavam' Visa Inspire mama karticu?

Pretpostavljam da je broj same kartice isti a cvv mozda nije?
Nije. Zato je i virtuelna. Njena namena je da bude za jednokratnu ili višekratnu upotrebu i određuje joj se budžet, nakon čega nestaje. Ako dođe do refundacije, pristiže na račun za koga je vezana glavna kartica (dinarski za Inspire ili devizni za Classic Debit).
Da li uopste onda imam potrebe da vadim Visa Internet karticu ili je dovoljno da uradim Virtuelnu karticu za jednokratnu upotrebu i tako 'ne upotrebljavam' Visa Inspire mama karticu?
Dovoljno je. Za internet karticu svakako ne možeš da kreiraš virtuelne, ali ako budeš hteo deviznu Visa Classic Debit, za nju već možeš i bolje bi bilo nju da izvadiš ukoliko budeš imao potrebu, s obzirom da ti omogućava i uplatu deviza na bankomatu.

Znaci i broj se menja? U pa to je odlicno onda, ma ja bih samo ako moze da ne diram ovu glavnu 'mama' karticu a ocigledno ne moram. To za refundaciju sam negde vec procitao. Za tu Visa Classic Debit trenutno bar nemam potrebu ali hocu kad mi bude trebalo. Hvala na informacijama.

• Like
Reagovanja: uji
Pa u cemu je onda poenta Visa Internet kartice? No nije ni bitno, ovo mi zavrsava sve sto mi treba.

Poenta internet kartice je da, praktično, imaš poseban račun za nju i prebacuješ kad hoćeš i koliko hoćeš. Kod virtuelne, na početku definišeš rok važenja (max 6 meseci) i limit. To što si u startu definisao, to ti je. Nema menjanja ničega i dodavanja para. Ako se ne varam, ne možeš ni cvv naknadno da vidiš

Visa internet kartica postoji već godinama. Ne može se koristiti na POS terminalima. Vezana je uz poseban devizni račun.
Ja ti savetujem da uzmeš Visa Classic Debit uz devizni račun. Korišćenjem Visa Inspire, plaćaćeš na stranim sajtovima u raznim valutama, i to će sve dospevati na naplatu u dinarima, po Intesinom lošem kursu.

Poenta internet kartice je da, praktično, imaš poseban račun za nju i prebacuješ kad hoćeš i koliko hoćeš. Kod virtuelne, na početku definišeš rok važenja (max 6 meseci) i limit. To što si u startu definisao, to ti je. Nema menjanja ničega i dodavanja para. Ako se ne varam, ne možeš ni cvv naknadno da vidiš
Da li je limit plaćanja za pojedinačnu transakciju ili ukupno koliko virtuelna kartica može da raspolaže sa matičnog računa?

To sam biraš. Dakle, odrediš ukupan limit na virtuelnoj kartici, odrediš da li je za jednokratnu ili višekratnu upotrebu, i odrediš kada ističe.
Do sada sam kreirao više od 50 kartica, nikada problem.

Ако нешто кошта рецмо 100€ ти направиш лимит на 110€, мораш мало више јер банка резервише више средстава.

To sam biraš. Dakle, odrediš ukupan limit na virtuelnoj kartici, odrediš da li je za jednokratnu ili višekratnu upotrebu, i odrediš kada ističe.
Do sada sam kreirao više od 50 kartica, nikada problem.
Nije mi prva virtuelna, ali nikada nisam bio siguran da li je limit ukupan ili po transakciji.
Hvala!

Mozda glupo pitanje ali zasto ne kreirati za svaku uplatu jednokratnu virtuelnu karticu i prebaciti sumu koja je potrebna za tu uplatu i ugasiti je pa onda za sledecu uplatu isti postupak? Ok kapiram ako neko cesto uplacuje pa mu je cim da svaki put kreira novu virtuelnu karticu ali osim toga da li postoji jos neki razlog? Mozda postoji odredjen limit kreiranja virtuelnih kartica?

Kibicer u pravu si to sa konverzijom za Visa Inspire ali ne uplacujem mnogo pa mi nije frka trenutno ali svakako na tvoju i preporuku uji-a cu uzeti jednom Visa Classic Debit. Sto se nje tice uz nju se dobija devizni racun? Gde mogu da nadjem informacije za cenu te Visa Classic Debit i odrzavanje posto na sajtu ne mogu nigde da nadjem? Ako je zabranjeno ovde da se pise moze neko i na pp ako hoce.

Nazad
Vrh Dno