Treba mi klima koju ću koristiti za grejanje i hlađenje po potrebi, za dnevnu sobu i trpezariju, eventualno otvaranjem vrata i za kuhinju. Dnevna soba je nekih 37m2 (kuhinja 9m2). Jedan prijatelj ima
Venting VSEPCU-18HRFN8 Pro i prezadovoljan je. Koristi je više za grejanje nego za hlađenje što mislim da će i kod mene biti slučaj. Jedini nedostatak kod nje je izgled unutrašnje jedinice (meni nebitan, ali ne pitam se samo ja

).
Drugar ima
Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW i baš je zadovoljan, greje celu kuću i u ekstremnim uslovima dogreva sa gasom, pa je za isti drastično smanjio račune. Prijatelj sa Ventingom (isto midea) samo nju koristi za grejanje i računi za struju su smešni.
Pošto nemam iskustva i nisam nešto mnogo istraživao ( ovo kratko što jesam mi je sve pomutilo još više, pa ne znam koju da kupim jer se većina proizvodi u kini) interesuje me za koju da se odlučim od ova dva modela pošto su sličnog cenovnog ranga i koliko će ova veća da bude rasterećenija u odnosu na manju?
Neki su mi predlagali i neke vox od 35k jer su zadovoljni, ali sam u fazonu da ne kupujem to svake godine, pa da kupim neku malo bolju, al' ne daikin i slične od 1000+ eura.