Šta je novo?

Midea Breezeless

Imam oko sokolovo:D

Cena ti je bila sa ili bez ugradje?

Da li zadovoljan breez modom,vidim da ti je garnitura za sedenje blizu klime,moj dvosed je bukvalno na istom mestu kao kod tebe?
730e sa ugradnjom, ima taj neki mod da ne duva u tebe , skroz mi je ok i za sedenje na garnituri i za šankom(obe pozicije su direkt pod klimom). Klima ubija kako hladi, podesio sam je na 25 da hladi na automatic mod , nocu sam morao da je gasim, zima mi 🤣

Da li neko ima iskustva sa ovim klimama? Iskren da budem, ne razumem se ni malo sto se tice klima. Koristice se za hladjenje i grejanje ali ne konstantno imajuci u vidu da je primarno grejanje na pelet medjutim ne bi bilo lose da moze da odrzava neku pristojnu temperaturu kada su u pitanju temperature blizu nule. Nekih 45m2, ali prostor u kome bi stajala je otvoren i iznosi nekih 25m2.

Prilozi

• IMG_0432.jpeg
    IMG_0432.jpeg
    113.9 KB · Pregleda: 190
Pa recimo da tih 45 kvadrata baš oko 0 C jeste izazov za sve klime zbog čestih defrosta, sve pod uslovom da postoji izolacija.

svaka od navedene tri može u 25

Pozdrav,

U planu mi je da na potkrovlju zamenim klimu i stavim inverter. U pitanju je oko 35-40 kvadrata. Cilj je grejanje zimi, sprat ima izolaciju ali i stariju drvenu stolariju (strana ka terasi je skoro cela u stolariji).

Primio sam se na ovu breezeless marketinsku patku, milina bi bila u odnosu na ovu galanz staru koju imam i koja je preglasna + ne bas upotrebljiva za grejanje zimi.

Kako se pokazala ova 12HRFN8, laicki sam gledao, ima poprilicno na granici scop koeficijent 4.2, ali i modulaciju na 110w sto je super. Svaka pomoc i predlozi dobrodosli, dakle primarno gledam ds zamenim zbog zime i grejanja pa je to fokus

Vecina Midea klima 9 i 12-ica spusta najnize 250w potrosnju na grejanju.

Treba mi klima koju ću koristiti za grejanje i hlađenje po potrebi, za dnevnu sobu i trpezariju, eventualno otvaranjem vrata i za kuhinju. Dnevna soba je nekih 37m2 (kuhinja 9m2). Jedan prijatelj ima Venting VSEPCU-18HRFN8 Pro i prezadovoljan je. Koristi je više za grejanje nego za hlađenje što mislim da će i kod mene biti slučaj. Jedini nedostatak kod nje je izgled unutrašnje jedinice (meni nebitan, ali ne pitam se samo ja :D ).
Drugar ima Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW i baš je zadovoljan, greje celu kuću i u ekstremnim uslovima dogreva sa gasom, pa je za isti drastično smanjio račune. Prijatelj sa Ventingom (isto midea) samo nju koristi za grejanje i računi za struju su smešni.
Pošto nemam iskustva i nisam nešto mnogo istraživao ( ovo kratko što jesam mi je sve pomutilo još više, pa ne znam koju da kupim jer se većina proizvodi u kini) interesuje me za koju da se odlučim od ova dva modela pošto su sličnog cenovnog ranga i koliko će ova veća da bude rasterećenija u odnosu na manju?

Neki su mi predlagali i neke vox od 35k jer su zadovoljni, ali sam u fazonu da ne kupujem to svake godine, pa da kupim neku malo bolju, al' ne daikin i slične od 1000+ eura.

Da li neko zna kako da u Smart Home aplikaciji podesim obračun cene i tarife za kwh?

Treba mi klima koju ću koristiti za grejanje i hlađenje po potrebi, za dnevnu sobu i trpezariju, eventualno otvaranjem vrata i za kuhinju. Dnevna soba je nekih 37m2 (kuhinja 9m2). Jedan prijatelj ima Venting VSEPCU-18HRFN8 Pro i prezadovoljan je. Koristi je više za grejanje nego za hlađenje što mislim da će i kod mene biti slučaj. Jedini nedostatak kod nje je izgled unutrašnje jedinice (meni nebitan, ali ne pitam se samo ja :D ).
Drugar ima Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW i baš je zadovoljan, greje celu kuću i u ekstremnim uslovima dogreva sa gasom, pa je za isti drastično smanjio račune. Prijatelj sa Ventingom (isto midea) samo nju koristi za grejanje i računi za struju su smešni.
Pošto nemam iskustva i nisam nešto mnogo istraživao ( ovo kratko što jesam mi je sve pomutilo još više, pa ne znam koju da kupim jer se većina proizvodi u kini) interesuje me za koju da se odlučim od ova dva modela pošto su sličnog cenovnog ranga i koliko će ova veća da bude rasterećenija u odnosu na manju?

Neki su mi predlagali i neke vox od 35k jer su zadovoljni, ali sam u fazonu da ne kupujem to svake godine, pa da kupim neku malo bolju, al' ne daikin i slične od 1000+ eura.
Pa Daikin osnovni model ftxc 35 je jeftiniji od obe koje si naveo, jedino sto je Venting 18000 btu. Mislim da je kvalitet ovih klima tesko merljiv. Sad vidim da je Mideo 3 hiljade din jeftinija. Ali mislim da je razlika u kvalitetu daleko na strani Daikina.

Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW juče postavljena,hladi oko 55 kvadrata,mogu Vam reći da "prži" kako dobro hladi a u prilogu potrošnja .​

Prilozi

• Screenshot_20250704-143035.png
    Screenshot_20250704-143035.png
    105 KB · Pregleda: 137

Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW juče postavljena,hladi oko 55 kvadrata,mogu Vam reći da "prži" kako dobro hladi a u prilogu potrošnja .​

Isti model kod mene samo oko 35kv.

Prilozi

• IMG_0100.png
    IMG_0100.png
    163.6 KB · Pregleda: 111
Modulira zaista nisko u hladjenju, za te pare nema jeftinijeg hladjenja, a ako neko koristi i breezeless mode nema ni ugodnijeg.
Tacka.

Isti model kod mene samo oko 35kv.
Juče,temperatura spoljna je bila na spoljnoj jedinici 38.5 a postavljena je u ladovini,tako da sam baš zadovoljan,a sam breezeless mod je fantastičan,osećaš hladan vazduh,a neznaš odakle je,jednostavno je neopisovo.Pošto joj je to bilo prvo paljenje na hladjenju ,spoljna temperatura visoka,na suncu je bila temperatura 47 stepeni unutra prijatnih 25 ,nije me mrzelo da ispratim i potrošnju na samom brojilu, iznosila je za celu kuću 9 kW,da napomenem da je supruga i peglala,usisavala,bojler jedan veliki jedan mali.Aplikacija je izmerila potrošnju 4.5Kw.Za taj novac i hladjenje prostora od 50 kvadrata(dobro izolovonag i stolarija komplet pvc)ovo je apsolutno po meni best bay.Sledeće merenje će biti na eco modu pa ću videti tada potrošnju,da li će biti manja jer vidim da ima pregršt opcija uštede energije.Ali me buni u tom eco modu neće da namesti krilca(zatvori) za breezeless mod.Verovatno nešto nisam isparatio kako treba ali u svakom slučaju jedan fantatičan uređaj i svakom ga preporučujem neće se pokajati.

Juče,temperatura spoljna je bila na spoljnoj jedinici 38.5 a postavljena je u ladovini,tako da sam baš zadovoljan,a sam breezeless mod je fantastičan,osećaš hladan vazduh,a neznaš odakle je,jednostavno je neopisovo.Pošto joj je to bilo prvo paljenje na hladjenju ,spoljna temperatura visoka,na suncu je bila temperatura 47 stepeni unutra prijatnih 25 ,nije me mrzelo da ispratim i potrošnju na samom brojilu, iznosila je za celu kuću 9 kW,da napomenem da je supruga i peglala,usisavala,bojler jedan veliki jedan mali.Aplikacija je izmerila potrošnju 4.5Kw.Za taj novac i hladjenje prostora od 50 kvadrata(dobro izolovonag i stolarija komplet pvc)ovo je apsolutno po meni best bay.Sledeće merenje će biti na eco modu pa ću videti tada potrošnju,da li će biti manja jer vidim da ima pregršt opcija uštede energije.Ali me buni u tom eco modu neće da namesti krilca(zatvori) za breezeless mod.Verovatno nešt nisam isparatio kako treba ali u svakom slučaju jedan fantatičan uređaj i svakom ga preporučujem neće se pokajati.
Obicno u tom eco modu mnogo funkcija ne radi. Na mojoj Haier u eco modu klima nece i quiet mod, cak sta vise bas pojaca ventilator.

Dal je neko radio dubinsko ciscenje? Koliko se serviser zezao da skida ona silna krilca za brezeless?

Ali me buni u tom eco modu neće da namesti krilca(zatvori) za breezeless mod.Verovatno nešto nisam isparatio kako treba ali u svakom slučaju jedan fantatičan uređaj i svakom ga preporučujem neće se pokajati.

Obicno u tom eco modu mnogo funkcija ne radi. Na mojoj Haier u eco modu klima nece i quiet mod, cak sta vise bas pojaca ventilator.
Nisam stručan ali čini mi se da na svakoj klimi nije ekonomično da se turbina sporo okreće već da je medium/high fan najefikasniji

Da li je ova midea breezeless 12 prejaka za spavaću 15 m2, zidovi dupli kamen bez izolacije?

Tu radim, pa breezeless zvuci dobro da me klima ne bi tukla dok sam na kompu.

I zimi bi bila jedini izvor toplote

Pa i ta e će biti o.k,ali plati malo više za ss veruj mi vredi,bolja modulacija i manja potrošnja struje na duži rok.

Pa Daikin osnovni model ftxc 35 je jeftiniji od obe koje si naveo, jedino sto je Venting 18000 btu. Mislim da je kvalitet ovih klima tesko merljiv. Sad vidim da je Mideo 3 hiljade din jeftinija. Ali mislim da je razlika u kvalitetu daleko na strani Daikina.
I ovaj midea model je neki premium. Mislim da je bar ono što sam video za druge vrte uređaja, bolje uzeti premium kineza nego najnižu klasu kvalitetnijeg brenda.
Mene interesuje da li je bolje uzeti 18 da bude rasterećenija ili 12 da malo jače radi u pojedinim trenutcima? Mislim da mi najjeftiniji Daikin ne upada u kombinaciju trenutno. Možda za ovu diskusiju treba da se prebacim na opštu diskusiju o klima uređajima...

Moje razmišljanje kod odabira klime je bio presudan u kvalitetu,Daikin sam hteo da uzmem,ali druga strana(supruga) kada sam joj pokazao izgled umutrašnje jedinice(koja je meni nebitan), odmah je negodovala zbog samog izgleda i dizajna komentar joj je bio "ovo ko da okačiš ciglu na zid",i šta ću odaberem druge tri da pogleda i ko iz cuga izabere Mideu brizu SS,šta ćeš žene,ali dobro je da sam poslušo jer klima je stvarno odlična,odlična modulacija,a sam brez mod je fantastičan.12-stica i 50 kv. odlično odrađuje u hlađenju,a za dogrevanje čekamo zimu.

Model koji si ti hteo je nov model ,takozvani E: BREEZELESS-E inverter CB1-(9)12HRFN8.Onaj koji ti je preporucen je stari model,e sada koja je razlika izmedju njih i mene zanima.
Da li je taj manjak tezine na spoljnoj neki minus ili ne.Ima par korisnika E modela,pa cisto da utvrdimo da li ima neke prave razlike,jer razlika u ceni nije mala.
@kefalow
Пошто и ја планирам да узмем Мидеаину климу погледао сам основне разлике:

1751962827902.png

и заборавио сам да додам да је разлика у цено око 100 евра

Jeste slabijih perfomansi,i lošija energetska efikasnost. Breza SS je bolji izbor , spoljna jedinica težine 26.4 kg. a unutrašnja je 10.3 kg. I moram priznati da je unutrašnja jedinica baš gabaritna.

Nazad
Vrh Dno