Ne znam sta je nesto malo grejanje i kakve prostorije, ali EX21 (24kg, 0.57kg R32) je bolja od EXKC (20kg, 0.49kg R32), ako ti treba wifi onda trazi EX72, EX81/82, EXC1 (sve imaju ifeel). Bergen ima losiju modulaciju, nema wifi i slabija je, to je u stvari 9ka, izmenjivac nema ni 50cm.Kako vam se čini ova klima : TESLA TT34EX21-1232IA inverter. Cena sada je 33450.
Gledam pre svega za hladjenje i nesto malo grejanje.
Ili TESLA TT34EXKC-1232IAW inverter wi-fi
Ona ima wifi i ifeel za 34700
Snaga hlađenja (W) 1130
Snaga grejanja (W) 922
Nivo buke unutrašnje jedinice (db) 22
Nivo buke spoljašnje jedinice (db) 30
Tip gasa/kg R32/0,55
Tip klase hlađenja A++
Tip klase grejanja A+
Kapacitet hlađenja (Btu/h) 12000
Kapacitet grejanja Btu/h 12500
Snaga hlađenja (W) 1130
Snaga grejanja (W) 922
Nivo buke unutrašnje jedinice (db) 22
Nivo buke spoljašnje jedinice (db) 30
Tip gasa/kg R32/0,55
Tip klase hlađenja A++
Tip klase grejanja A+
WiFi Ne
Minimalna spoljna temperatura kod hlađenja 0
Minimalna spoljna temperatura kod grejanja -20
Frekvencija (Hz) 50
Kapacitet grejanja (W) 3520
Tip filtera u unutrašnjoj jedinici Washable
Protok vazduha u unutrašnjoj jedinici m3/h 550
Protok vazduha u spoljnoj jedinici m3/h 1200
Dimenzije unutrašnje jedinice ŠxVxD (mm) 777×250×201
Dimenzije spoljne jedinice ŠxVxD (mm) 777×498×290
Neto težina unutrašnje jedinice (kg) 8
Neto težina spoljašnje jedinice (kg) 22
Samodijagnostika Da
led displej (led display) Da
Memorija Da
Ovlaživač Da
Turbo hlađenje Da
Inteligentno odmrzavanje Da
Auto restart Da
Timer Da
Sleep mode Da
------------------------------—-------------------
Druga :
Snaga hlađenja (W) 1130
Snaga grejanja (W) 922
Nivo buke unutrašnje jedinice (db) 32
Nivo buke spoljašnje jedinice (db) 50
Tip gasa/kg R32/0,49
Tip klase hlađenja A++
Tip klase grejanja A+
WiFi Da
Minimalna spoljna temperatura kod hlađenja 15
Minimalna spoljna temperatura kod grejanja -20
Frekvencija (Hz) 50
Kapacitet grejanja (W) 3420
Tip filtera u unutrašnjoj jedinici Washable
Dimenzije unutrašnje jedinice ŠxVxD (mm) 777×250×201
Dimenzije spoljne jedinice ŠxVxD (mm) 777×498×290
Neto težina unutrašnje jedinice (kg) 7,5
Neto težina spoljašnje jedinice (kg) 22
Samodijagnostika Da
led displej (led display) Da
Memorija Da
Turbo hlađenje Da
Auto restart Da
Timer Da
Sleep mode Da
I FEEL function Da
Uzmi za par hiljada vise Tcl TAC-12CHSD/XA73IFS i miran si 5god jer imas produzenu bezuslovnu garanciju, sto znaci da neces morati da dajes 4-5 hiljada svake godine na onaj bespotrebni servis.Ok. Ja pitam za savet koju uzeti za taj novac?
Bezuslovna?I na Teslu je ista garancija. To je ista klima tj. EXKC je XA73IFS a EX-21/72/81/82/C1 su mix TPG11i i XA73IS
A kakva je modulacija na ex21?Ne znam sta je nesto malo grejanje i kakve prostorije, ali EX21 (24kg, 0.57kg R32) je bolja od EXKC (20kg, 0.49kg R32), ako ti treba wifi onda trazi EX72, EX81/82, EXC1 (sve imaju ifeel). Bergen ima losiju modulaciju, nema wifi i slabija je, to je u stvari 9ka, izmenjivac nema ni 50cm.
Da, s obzirom da se ni ovde https://teslapoklanja.com/ac2025/ ni ovde (strana 407-410) https://tesla.info/wp-content/uploads/2023/05/Tesla-AC-TTE-Series-2025-UM_PRINT-1.pdf ne pominju uslovi (dok je npr. za Bosnu, Sloveniju jasno naznaceno da je 3 godine uz redovne servise).Bezuslovna?
Jel ima negde zvanicno da pise da su to iste klime?Ili ti to samo nagadjas preko nekih tvojih istrazivanja.I na Teslu je ista garancija. To je ista klima tj. EXKC je XA73IFS a EX-21/72/81/82/C1 su mix TPG11i i XA73IS
Koju na kraju kupiti? 😵 Koliko sam shvatio TT34EX21 ova bez wifi ili? Koristio bih je za sobu, bitno mi je hladjenje, grejanje imam posebno.Fox i TT34EXC1 su "iste" tj. obe su TCL. Fox ako je manja prostorija (posto je klima slabija, 0.46kg R32, 500m3 protok), Teslu ako je veca.
TA36FFML je AUX, ne znam kakvi su ti ulazni modeli (Freedom) sto se tice modulacije (zvanicno je minimum 200W ali ko ce ga znati, TCL je zvanicno 290 a ide duplo manje), buke i potrosnje.
Sa wifi je… ako na kraju oznake bude IAW onda ima a ako bude IA onda nema… ova se zavrsava sa IAW znaci da imaKoju na kraju kupiti? 😵 Koliko sam shvatio TT34EX21 ova bez wifi ili? Koristio bih je za sobu, bitno mi je hladjenje, grejanje imam posebno.
Da odgovorim sam sebi, mozda ce nekome znaciti.Da li neko zna kako se menja smer krilaca levo/desno na Bergen Apollo T?
U uputstvu pise da se to radi rucno i sa iskljucenim uredjajem. Probao sam par puta i krilca kao da su fiksirana samo da duvaju pravo. Nisam hteo da silim da ne bi nesto puklo. Na daljinskom ima swing opcija koje je za pomeranje gore/dole, a u extra function sam nasao kao neku opciju da duva samo centralno i ona je u sustini ista kao i ova sada. Kao da sa strane ne duva nista, vec samo u sredini. Daljinski izgleda ovako
Pogledajte prilog 497843
Da, ali koliko vidim ne ove, ne vidi se lepo link prikacio sam dva,Sa wifi je… ako na kraju oznake bude IAW onda ima a ako bude IA onda nema… ova se zavrsava sa IAW znaci da ima
Imas toliko jeftine inverter klime, a ti ipak da uzmes obicnu?Potrebna mi je klima samo za hladjenje tako da se razmisljam da uzmem neku stadardnu klimu koja nije inverter.
Ja je imam na poslu. Moraš ručno. I to mora malo jače prvih par puta. Posle se razradi. Polovine su svaka za sebe. Štrče perca levo i desno, i mora malo grublje. Šta ćeš...Da li neko zna kako se menja smer krilaca levo/desno na Bergen Apollo T?
U uputstvu pise da se to radi rucno i sa iskljucenim uredjajem. Probao sam par puta i krilca kao da su fiksirana samo da duvaju pravo. Nisam hteo da silim da ne bi nesto puklo. Na daljinskom ima swing opcija koje je za pomeranje gore/dole, a u extra function sam nasao kao neku opciju da duva samo centralno i ona je u sustini ista kao i ova sada. Kao da sa strane ne duva nista, vec samo u sredini. Daljinski izgleda ovako
Pogledajte prilog 497843
Aeri + je po mom mišljenju bolja klima. I to je dobra cena, sa dostavom. E sad, vidi iskustva, i dužinu garancije pa odluči.Da li je Vivax ACP-12CH35AERI+ za 44 hiljada (sa dostavom) najbolji izbor za klimu za grejanje ili je Vox IJL12 za par hiljada manje bolji izbor ?
Koja je prednost inverter klime kod hladjenja? Kao sto rekoh treba mi samo za hladjenje. Drugo treba mi 4 klime pa je i cena faktor. Trece ove jeftinije Inverter klime nisu se pokazale kao izdrzljive za razliku od moje stare LG obicne koja radi vec 21 godinu. Znam nekoliko ljudi u mom okruzenju koji imaju problema sa inverter klimama razlicitih proizvodjaca uglavnom nizeg cenovnog ranga.Imas toliko jeftine inverter klime, a ti ipak da uzmes obicnu?
Vidim da je Haier Tibio izmedju 32-53k! za te pare npr. 35-40k uzimas odmah neku inverter, koja crna on/off(obicna)!
Pun forum sa preporuke za jeftine inverter klime![]()
Kvalitet i pouzdanost te LG klime neces naci ni kod jednog invertera makar ga platio 1000e. E sad da je teh.prednost invertera jeste, i tu nema diskusije, danas ne postoji ni jedan razlog kupiti on-off klimu jer ni one nisu kvalitetne kao.nekadasnje on-offKoja je prednost inverter klime kod hladjenja? Kao sto rekoh treba mi samo za hladjenje. Drugo treba mi 4 klime pa je i cena faktor. Trece ove jeftinije Inverter klime nisu se pokazale kao izdrzljive za razliku od moje stare LG obicne koja radi vec 21 godinu. Znam nekoliko ljudi u mom okruzenju koji imaju problema sa inverter klimama razlicitih proizvodjaca uglavnom nizeg cenovnog ranga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari