Multitasker
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 31.12.2015
- Poena
- 80
Na osnovu Zakona
Po tebi bi ako mene za auto zovu na servisnu akciju u roku prvih 6 meseci da mi nesto update ja treba da trazim novi auto, a ne da sam srecjan sto cu imati ispravan auto. Znaci ne treba da me zovu nego ja treba poginem zbog auta. Ti si odlucio da ti se ne svidja tastatura i kraj. Uzmi prodaj, budi covek dodaj i kupi drugu.Hvala na odgovoru.
TL,DR Mislim da sam gore na većinu odgovorio, ali evo opet - Tastatura je ažurirana tri dana nakon što sam je preuzeo (ažurirao sam je lično, po zvaničnom uputsvu), i potpuno normalno je radila više od 20 dana nakon toga. Prestala je da radi iznenada i nije se mogla uključiti ni u jednom režimu, što sam detaljno opisao kada sam je poslao nazad. Poslata im je kao neispravan uređaj, pod reklamacijom i uz zahtev za raskid ugovora zbog nesaobraznosti, a ne u okviru običnog odustajanja od kupovine (14 dana), zbog čega ću trošak od poštarine tražiti nazad kada mi odgovore. Hvala što si mi to napomenuo i razjasnio.
Po njihovom opisu, tastatura je samo ponovo ažurirana, što znači da je bila potrebna servisna intervencija da bi proradila, a to je urađeno bez mog znanja i protivno zakonu, jer nisam dao saglasnost za bilo kakvu servisnu intervenciju / popravku već sam im napomenuo pismeno i usmeno da to ne želim. Svakako sam tražio službeni servisni izveštaj i detaljan zapisnik.
Nemam snimak, imam slike i mejl gde sam im napisao šta sam probao da uradim na tastaturi (poput kombinacije za restartovanje, različite vrste povezivanja i to sve na više računara).
Nije isto, ne upoređuj babe i žabe.Po tebi bi ako mene za auto zovu na servisnu akciju u roku prvih 6 meseci da mi nesto update ja treba da trazim novi auto, a ne da sam srecjan sto cu imati ispravan auto. Znaci ne treba da me zovu nego ja treba poginem zbog auta. Ti si odlucio da ti se ne svidja tastatura i kraj. Uzmi prodaj, budi covek dodaj i kupi drugu.
Koja pravila vaze kada se dobije nov uredjaj u okviru produzene garancije? Jel se dobija nov racun i nova garancija ili se nastavlja stara?
U pitanju je tv koji je zamenjen novim, medjutim novi tv kosta jedno 7 hiljada manje nego sto je prethodni placen i ima VA panel umesto IPS pa me interesuje mogu li da trazim drugi uredjaj sa IPS panelom i u istoj vrednosti prethodnog?
Kao što piše u komentaru iznad, u pitanju je produžena garancija, a ne zakonska saobraznost u okviru prve dve godine. Tu se novac ne vraća, ali bi svakako pomoglo da je napisao koja marka uređaja je u pitanju, koju vrsta osiguranja/garancije ima (uniqa itd..). I pretpostavljam da je trebao biti informisan koji će televizor dobiti, pa da eventualno ne prihvati televizor koji ne želi, tj. koji nije u istom rangu sa prethodnim.Ako nisu imali da ti daju isti uređaj, bilo je normalno da ti refundiraju novac tj koliko si platio uređaj, pa ti onda kupiš šta hoćeš. Zašto si prihvatio zamenu za drugi model? To ima smisla samo ako ti prodavac ponudi bolji model.
Prethodno navedeno sam napisao i kao kupac i kao prodavac. Nikada ne bih ponudio nekome lošiji proizvod, a nedavno smo imali situaciju da je čovek tako tražio, pa smo mu refundirali razliku u novcu.
Nije bas takoKao što piše u komentaru iznad, u pitanju je produžena garancija, a ne zakonska saobraznost u okviru prve dve godine. Tu se novac ne vraća, ali bi svakako pomoglo da je napisao koja marka uređaja je u pitanju, koju vrsta osiguranja/garancije ima (uniqa itd..). I pretpostavljam da je trebao biti informisan koji će televizor dobiti, pa da eventualno ne prihvati televizor koji ne želi, tj. koji nije u istom rangu sa prethodnim.
Slažem se da tako funkcioniše, najverovatnije, kod Partuma. Ali novac, kao što rekoh, ne vraćaju.Nije bas tako
meni je TV crkao posle 4 godine i ponudili su 3 razlicita TV da biram u zameni (kupljen u emmezzeti mada nije bitno za pricu)
Meni nije odgovarao ni jedan i dobio sam vaucer (tehnomedie) u vrednosti starog
doplatili smo za skuplji model.
Nije, makar kod automobila. Cesto je ta "produzena" samo recimo za menjac i motor. Ili sto je najgore kod jedne firme samo 50% popusta ne te kvarove. Samo mi svi ne citamo to i vidimo i lozimo se na velike brojeve.Cekaj te malo zar garancije nije uslovljena da kupac ima najmanje ista prava kao i dok traje saobraznost ili i veca prava (ukoliko davalac garancije tak ozeli) ali nikako manja od onih koja vaze dok traje period (one dve famozne godine) saobraznosti?
Da, partum je u pitanjuSlažem se da tako funkcioniše, najverovatnije, kod Partuma. Ali novac, kao što rekoh, ne vraćaju.
Koja pravila vaze kada se dobije nov uredjaj u okviru produzene garancije? Jel se dobija nov racun i nova garancija ili se nastavlja stara?
U pitanju je tv koji je zamenjen novim, medjutim novi tv kosta jedno 7 hiljada manje nego sto je prethodni placen i ima VA panel umesto IPS pa me interesuje mogu li da trazim drugi uredjaj sa IPS panelom i u istoj vrednosti prethodnog?
Netačno.Nikakva. Za dotatnu garanciju se ne primenjuje zakon nrgo sam ugovor.
Zivo me zanima da li bi i u ovom slucaju odbili porudzbinu kao i onda kada greskom stave mnogo manju cenu
Pogledajte prilog 499152
Probaj, pa ako ipak pošalju, iskoristi povrat u roku od 14 dana 😏
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari