Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ovog leta prvi put koristim esim, kupio sam za probu roamify grcka 3GB paket 15 dana za 3,15 eur. Kaci se na vodafon i nova mrezu, a na cosmote ne mogu nikako da ga nateram iako pise na sajtu da podrzava i cosmote. Na Sitoniji mi je sasvim ok. Hteo sam da isprobam par dana pa ako bude ok da kupim i unlimited paket na 10 dana, ali za to nema potrebe jer prvi put na odmoru u smestaju imamo net kao kod kuce. Prva slika roamify, druga iz apartmana.

1000009747.jpg1000009740.jpg

Pa tamo je to u grčkim selima. Nisi u gradu pa da bude prko 100mb/s. Ja sam srećan ako po selima gde su letovališta imam premo 10mb/s
Ma jasno mada Paralija nije baš selo, prepuno je turista. Generalno radi stabilno a upload neretko prestize download po brzini sto znaci da je bazna stanica preopterecena na download strani.

Шта је најбоље узети за Италију? Или јурити неке локалне картице? Битно бар 15 - 20 GB нета да има за 13 дана...

Vidim da su to neki mesečni planovi, jel može da se ugasi posle odmora, nemam potrebu za obnavljanjem
Da, nema ugovora, vec je na mesečnom nivou.
Ja lično imam i dalje karticu Lyca France koju dopunim na 6 meseci posto često idem tamo.
Ne nalazim info na koje se mreže kači u Italiji
Vodafone
ali me zanima kako radi iz tvog iskustva
Ja sam je koristio u Francuskoj, Italiji i Engleskoj do sada i uvek je sve radilo super bez problema. U Italiji u Rimu mi je super radila, u Francuskoj na Alpima je super signal bio.

Jedino kod njih je sto karticu možeš da aktiviraš tek u Italiji (ako je sad dodaš u telefon kao eSIM neće ti se povezati na Srpsku mrežu, mora u Italiji prvo na matičnu, pa posle mozes u romingu bez problema da je koristiš)

Hvala, to će mi biti opcija za Trst onda, ali mi za Sicilju možda i ne odgovara, tamo je Vodafone najsalbiji. Najbolji su Wind i Iliad...
EDIT: Možda i nje baš tako, sada gledam mapu i nije kao ranije... Jak je Vodafone oko Taormine.

Poslednja izmena:
jer prvi put na odmoru u smestaju imamo net kao kod kuce.
Lepo se vidi da ti smeštaj koristi Starlink, izgleda zato i imaš dobar net tamo. Moje iskustvo sa njihovim mobilnim netom u smeštajima je uglavnom loše, uvek ubodem gde ima jako slabog signala bilo kog od njihovih provajdera, a wifi od smeštaja neki adsl od 10 mbps koji se deli na sve apartmane pa bude očaj. A onda odem npr u centar sela i tamo mobilni net radi super :)

@masteruni Izvini što davim, znači sve završim na sajtu i onda imam proveru na kod koji su naveli na sajtu. Ima li neka aplikacija?

Претпостављам да може, али да питам, може ли се узети директно у Италији физичка картица? , пошто Esim њихов није подржан за мој телефон, по њиховим спецификацијама подржаних уређаја..

Najbolji su Wind i Iliad...
Mozda ti je najbolji TIM - kod njih isto imaju ti turistički paketi ali mora u prodavnicu da se ide, ne moze onlajn.

Izvini što davim, znači sve završim na sajtu i onda imam proveru na kod koji su naveli na sajtu. Ima li neka aplikacija?
Kada platiš, stiže ti na mejl QR kod za eSIM, a taj ekran o potvrdi plaćanja najbolje da skrinsotujes za svaki slucaj. Moras registraciju da obavis u nekom odredjenom roku.
Претпостављам да може, али да питам, може ли се узети директно у Италији физичка картица?
Možeš. Ako ces fizičku onda bolje mozda da uzmeš od TIM-a, Lyca imaju da se kupe u njihove u prodavnicama ili da ih onlajn narucis na adresu u Italiji
Ima li neka aplikacija?
Ima

Prilozi

• IMG_4309.png
    IMG_4309.png
    254.5 KB · Pregleda: 93
@masteruni Хвала пуно, делује као одлична понуда.

To su cene kad prenosiš broj koliko ja vidim
This offer applies to customers who port in their number to Lyca Mobile from any operator.
Za nove kartice rekao bih da je ovo ponuda, 200GB/30 dana

Jel to mts uveo VoLTE roaming u Grčkoj?

Prilozi

• AISelect_20250703_152846_Moj mts.jpg
    AISelect_20250703_152846_Moj mts.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 77
Evo info za Cosmote Whatsup na Tasososu na kojem se nalazim trenutno. Kupio prvi put kartice u Kavali u prolazu u Gerakini shop-u. Kartica kosta 20.5€ i aktivira se na licu mesta i dobija se 15€ kredita koji su dovoljni za aktivaciju Summer net promocije tj. neogranicen net za 30 dana. Aktivaciju rade na licu mesta u radnji i sama kartica posle aktivacije traje 13 meseci do sledece dopune. Tako da sledece godine uplata od 15€ zbog poreza i imate opet (naravno ako bude iste promocije) 30 dana neogranicenog neta. Takodje postoji i opcija u samoj radnji da karticu prebacite sa fizicke SIM u eSim karticu za dodatnih 5€. Posto sam uzeo 2 kartice i jednu prebacio u eSim, mogu reci da na obe radi hotspot bez ikakvih problema i da u zavisnosti od broja korisnika na datoj lokaciji net u download-u radi od 100 Mpbs do 1.2 Gbps na 5G mrezi. Na LTE obicno zbog preopterecenja je od 20 do 30 Mbps. Ako vam treba neki dodatni info, javljajte...

Godpođa uzela na pumpi u Hrvatskoj po preporuci turističkog vodiča. Ide za Barselonu preko Hrvatske, Slovenije, Italije. Francuske. U Monaku jedino nema signala. Ostalo sve OK.
U pitanju je fizička SIM kartica
Screenshot_20250703_105142.jpg

Godpođa uzela na pumpi u Hrvatskoj po preporuci turističkog vodiča. Ide za Barselonu preko Hrvatske, Slovenije, Italije. Francuske. U Monaku jedino nema signala. Ostalo sve OK.
U pitanju je fizička SIM kartica
Pogledajte prilog 498073
Kupio ja 3 kom za svaki slucaj za Grcku. Nece da je aktiviraju, ako se prvi put ne poveze na telemach mrezu u hrvatakoj.

Evo info za Cosmote Whatsup na Tasososu na kojem se nalazim trenutno. Kupio prvi put kartice u Kavali u prolazu u Gerakini shop-u. Kartica kosta 20.5€ i aktivira se na licu mesta i dobija se 15€ kredita koji su dovoljni za aktivaciju Summer net promocije tj. neogranicen net za 30 dana. Aktivaciju rade na licu mesta u radnji i sama kartica posle aktivacije traje 13 meseci do sledece dopune. Tako da sledece godine uplata od 15€ zbog poreza i imate opet (naravno ako bude iste promocije) 30 dana neogranicenog neta. Takodje postoji i opcija u samoj radnji da karticu prebacite sa fizicke SIM u eSim karticu za dodatnih 5€. Posto sam uzeo 2 kartice i jednu prebacio u eSim, mogu reci da na obe radi hotspot bez ikakvih problema i da u zavisnosti od broja korisnika na datoj lokaciji net u download-u radi od 100 Mpbs do 1.2 Gbps na 5G mrezi. Na LTE obicno zbog preopterecenja je od 20 do 30 Mbps. Ako vam treba neki dodatni info, javljajte...
Koja lokacija na Tasosu?

Šta je najbolja opcija za nas koji smo na prepaidu (dakle naplaćuje nam se roaming sa Zapanim Balkanom) za 5 dana u CG? Ne treba mi previše neta, 5-10 GB i eventualno za pozive tu i tamo... Koliko vidim na sajtovima CG operatera, njihove tourist kartice koštaju 15-20 €, ali zato imaju 500gb i pregršt minuta, a meni treba nešto minimalno za 5 dana, postoji li neka druga opcija? Inače sam A1 mreža u Srbiji.

Cosmote u Nei Pori, slično ili malo bolje je na auto putu
1000043268.jpg

koje su preporuke za esim za net, za tursku?

trenutno gledam na mobimatter ponude...

Tokom boravka na Sitoniji koristili smo Cosmote What’s Up paket – cena kartice je 20 evra, traje mesec dana i uključuje neograničen internet. Signal je bio odličan gde god da smo bili, bez ikakvih prekida. Karticu smo koristili u MiFi ruteru koju je koristila cela porodica.

Da li si koristio 4G ili 5G mrezu? Meni je ove godine znatno sporiji net, radi stabilno samo su brzine manje.

Bolje i sporiji a da ga ima nego nikako.

Nazad
Vrh Dno