Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Stigla jos jedna Flexis, novi daljinski, hvalanBogu, to ke bila najveca mana stare :)
Sada ima i backlight.
Modulira do 300W koliko sam ja ispratio.
Lepa mašina. I stari daljinac je imao backlight ali je bio sklon kvarovima i lošem dometu, izmađu ostalog taj stari model nije modulirao ispod 500W. Jaka je dosta, samo mi smeta da takva klima ima podešavanje brzine ventilatora samo u tri nivoa koliko sam upratio.

Ima 5 brzina ventilatora, od kojih je prva necujna i 30cm pored klime.

Ja imam neke onda bez backlighta :D
Moguce da su dodali u medjuvremenu, a najveca mana i jesu bila ta vratanca...meni su na 3 daljinska pukla :)
Rade svi dugmici, spojis rukom, ali je malo bzvz maltene novu klimu koristiti tako sto rucno spajas daljinski :D

Otkazao servis koji montira klime za prodavnicu veliki prasak i umesto njih zakazao SS da ih ne reklemariam pa makar i sa losom reklamom.

U ponedeljak bio kod njih u kancelariji na NS putu i kupio podne nosace i pritom ih pitao koja je cena instalacije 12ce. Receno mi na pultu 21.000 pa sam otisao da zakazem termin i potvrdim cenu. Termin je bio danas za 9:00 medjutim nisu se pojavili. U 9:30 zovem i pitam gde je majstor na sta mi kazu da se izvinjavaju i da zakazemo za sutra. Ja im kazem da mi ne odgovara jer imam obaveza pa mi rekose da ce nazvati. U 10:30 zovem i niko se ne javlja, pa me oni zovu nakon pola sata oko 11 da mi kazu da ce majstor doci oko 16:00. Imao obaveza pa nisam mogao da se raspravljam sa njima tada pa ih pozvah pre 15min. Zovem i kazem da sa obzirom na to da mi je montiranje pomereno sa 9 na 16, i da sam izgubio ceo dan kao i posao, kazu mi da je rabat 25% vec uracunat u cenu i da montaza iznosi 22.500 :) Ja im kazem da tom logikom mogu da kazu i da im je cena montaze 100.000 i da mi daju 80% popusta.. Da sam bio u ponedeljak na pultu i da mi je receno da je montaza 21.000, na sta ce oni, pa da to je montaza sa 1m instalacije gde sam vec poceo da se smejem i rekoh im da im se ni jedna cifra ne slaze.. Ni sa 1m ni sa 3m instalacije niti cifre od 21 i 22.5 sa 25% rabata. Javlja se neki drugi lik i kaze da ce biti cena koju sam dogovorio na licu mesta sa kolegom na sta ja kazem dobro i da li moze da mi razlozi cenovno instalaciju. Kaze montaza 12.650 i freonske cevi 6400 ukupno 19.400. :)))))))) Ja im reko da imam nosace (nisam trebao) i pitao da li nosaci ulaze u cenu na sta mi rekose da oni ulaze u cenu montaze i ne mogu da se umanje :)))

Da sam znao da su ovakvi banditi verovatno bih ostao pri servisu koji saradjuje sa prodavnicom.

Mislim da sa Breezeless ili Flexis Plus neces pogresiti, ne secam se bas za Extreme...ali ti ne treba iznad 12 nikako.
Stigla, ali u pet ili sub montaza pa cu lepo da je probam. 70k placena nisam nigde jeftinije nasao.

Prilozi

• IMG_0081.jpeg
    IMG_0081.jpeg
    242 KB · Pregleda: 177

Prilozi

• 3cbe6354dbc880d7a284d114946ab7f9~3.jpg
    3cbe6354dbc880d7a284d114946ab7f9~3.jpg
    126.4 KB · Pregleda: 91
  • as35fl-w-1u35mehfra-1-haier-flexis-01~3.jpg
    as35fl-w-1u35mehfra-1-haier-flexis-01~3.jpg
    130.4 KB · Pregleda: 114
Ja vec napisah, 300W :)

Poceo sam da ne odgovaram na suvisna pitanja, pritisak mi se stabilizovao :D

@style53 and @Xepoj87 nedje sam prelomio i od sad samo gree,provjerene! najbolje sto moze za te pare ili ti,najbolje od oba svijeta! :ROFLMAO::ROFLMAO::LOL::LOL:
Mnogi izbegavaju Gree zbog visoke min. modulacije, dosta su optereceni da klima mora sto nize da modulira itd. Najbolje da hladi sa 50w 25m2 na +40c, a da greje sa 100w na -5c :LOL:
Neko gleda na komfort da to pirka sa 150-250w i da odrzava temp. u 0.2c, drugom vise odgovara da to gruva non stop sa 500-600w zimi! Nekome smeta rezim on/off u prelaznom periodu, drugom ne itd.

Poslednja izmena:
Evo ga kod mene Mitsubishi LN u 19m2, zadato 26c :)

Prilozi

• Screenshot_20250702_172304_Tapo.jpg
    Screenshot_20250702_172304_Tapo.jpg
    90.3 KB · Pregleda: 140
Hahaha, za sada sljaka super, videcemo.dokle.🤣

Ima 5 brzina ventilatora, od kojih je prva necujna i 30cm pored klime.

Ja imam neke onda bez backlighta :D
Moguce da su dodali u medjuvremenu, a najveca mana i jesu bila ta vratanca...meni su na 3 daljinska pukla :)
Rade svi dugmici, spojis rukom, ali je malo bzvz maltene novu klimu koristiti tako sto rucno spajas daljinski :D
Znaci, i to je novost. Evo kod drugara sto ima noviji flexis, isti daljinski, spusta mu ispod 300W, i ima 3 brzine vent. Ako stignem okacicu sliku kako je na njegovom daljinskom.

Imas 3 brzine, quiet i turbo na posebnim tasterima.
Tako i Amber ima 7, 5 na skali, quiet i turbo.
To Kinezi vole izgleda da deluje nadrkanije, kao imas dodatne opcije, modove, dugmice...a ono samo jos jedna brzina venta 🤣

Ali iskreno, tri crtice na samoj skali je relativno gruba podela kada pogledas uredjaj te klase. Ocekivao bi bar 5 plus silent i turbo, kao sto je slucaj kod vecine ostalih. Ali na stranu toga, klima je bolesno tiha.

Ali iskreno, tri crtice na samoj skali je relativno gruba podela kada pogledas uredjaj te klase. Ocekivao bi bar 5 plus silent i turbo, kao sto je slucaj kod vecine ostalih. Ali na stranu toga, klima je bolesno tiha.
Pa i ja imam 5 na LN-u :)
Pored Ambera, ne znam nijednu da ima 7 brzina...

Xepoj87
Daj opustite se malo, podignite prag modulacije kao Gree sto ima i razgovarajte, salite se, sprdajte se malo sa ovim kantama, ne kidajte zivce oko nebitnih stvari..vazi za sve..

davno smo se slozili @style53 i ja da je pitanje samo sta ko zeli. od sebe da krenem,totalno me ne interesuje u 10-15e razlike modulacija naspram tajfuna u kuci! to je kod mene. svako sto voli :D

Poslednja izmena:
Viola nema, samo 5 :(
I to isto 3 skala, quiet i turbo na posebnim dugmicima.
fuji kmcg 4 + turbo i ovo quiet
Evo kako trenutno prducka Amber 9 Premium u +60m2
Pogledajte prilog 497968
I Muse u 48m2
Pogledajte prilog 497970
na koliko si ih podesio? laganica. ova moja je "pojacano" radila juce i prekjuce. bilo je bolesno vruce i 90%+ vlaznosti. vidim da joj je trebalo snage. nikako da uzmem uticnicu :(

Vrh Dno