Šta je novo?

GREE klima uredjaji

a jel si razmisljao o fan coilima posto vec planiras radijatorsko?
Jesam, ali sam brzo odustao zbog kondeza i nekih problema na objektu, jer je dogradjivan pa nemam bas mogućnosti da ih resim. Ako budem resio da se grejem toplotnom pumpom moraju biti radijatori jer zbog visine ne mogu podno da radim.

Kupio sam Gree Clivia 12 AI pre 10 dana i sile nema da nadjem majstora da je ugradi, a da ima pecat ili sta vec treba da bi mogao da ostvarim pravo na garanciju. Cak su mi i u prodavnici gde sam kupio klimu dali kontakt za ugradnju koji nema tu licencu. Ako neko zna nekog pouzdanog sa "pecatom" iz Smed. Palanke ili okoline molim za kontakt. Hvala

Kupio sam Gree Clivia 12 AI pre 10 dana i sile nema da nadjem majstora da je ugradi, a da ima pecat ili sta vec treba da bi mogao da ostvarim pravo na garanciju. Cak su mi i u prodavnici gde sam kupio klimu dali kontakt za ugradnju koji nema tu licencu. Ako neko zna nekog pouzdanog sa "pecatom" iz Smed. Palanke ili okoline molim za kontakt. Hvala
Pozovi energynet i pitaj da ti daju broj od nekog ovlascenog u tvom kraju od strane energyneta!

Aha, kapiram. Oni su uvoznici i oni imaju mrezu instalatera sa kojima rade. Sad cu da kazem majci da zove, ja nisam u zemlji. To mora da je onaj kontakt sa sajta,

066 090 090. Hvala

Otkad za Gree trebaju posebni majstori? Zar ne treba bilo koji servis/serviser koji je prijavljen i ima pecat?

Pa nemoguce da nema prijavljenog servisa bele tehnike ili samo servisera klima u celoj okolini Palanke :)

Niko nije tvrdio da nema nijednog, nego ja licno nemam u glavi spisak svih kontakata pa da sam mogao da krenem redom nego sam se pre svega oslonio na kontakt koji su mi dali tamo gde sam kupio klimu. Kada se ispostavilo da on to nema, krenuo sam od usta do usta da trazim drugog i na kraju zavrsio na forumu. Inace, iz energyneta su mi poslali validan kontakt i stupili smo sinoc sa covekom u kontakt koji je trenutno zauzet, ali ce se javiti sutra uvece pa cemo da vidimo. Ono sto sam za ovih par dana isto naucio jeste da ovde u Palanci dosta ljudi ugradjuje klimu bez da ih uopste interesuje garancija. Od 3 osobe koje su nedavno ugradjivale klimu sam dobio preporuku za servisera za koga se takodje ispostavilo da nema to sto treba. Kada sam pitao pa kako cete za garanciju, kazu ne razmisljamo o tome.

iz energyneta su mi poslali validan kontakt i stupili smo sinoc sa covekom u kontakt koji je trenutno zauzet, ali ce se javiti sutra uvece pa cemo da vidimo.
(y)
Kada sam pitao pa kako cete za garanciju, kazu ne razmisljamo o tome.
Ce da razmisljaju kad bude neki problem! Takodje isto sto ljude misle da samo uz registraciju klime (Gree) dobiju garanciju od 5 godine!
Krajem druge godine obavezno odradite servis itd. ako ne zelite iznenadjenje od strane energyneta!

Drug reklamirao pre 2 meseca Pular i dobio ovu poruku ;)
Screenshot_20250516-133106~2.png

Namontirana klima. Ja igrom slucaja nisam mogao da budem tu, poslala majka slike. Nisam znao da klima moze strujom da se napaja i spolja, valjda im tako bilo zgodnije jer ima uticnica ispod spoljne jedinice na terasi. Spoljna jedinica je uvucena ca 3-4 metra tako da nikad nece biti izlozena niti suncu niti kisi/snegu, valjda je to dobro 🤷‍♂️

1751617861853.png1751617879913.png

Uff, sto je nabise tako u cosak ***...nadam se da nece biti barem performance problema, a za svaki servis ce morati sa se radi demontaza i ponovna montaza...nadajmo se da za time nece biti potrebe :)

Mogli su SJ da je stave po sredini ovog zida i da je podignu jos gore, em lepse, em bolje zbog odzavanja i otvaranja šalona od prozora!

Meni deluje da ima i pad na levu stranu, dal tako mora, npr zbog kondenza, ili me oko vara ili bas nisu hteli da se potrude ni malo pitanje je. U svakom slucaju tako je kako je. Osecam da je keva odlepila sto su je zalepili za zid od fasadne cigle jer je emotivno vezana za njega, nije mi dala na njega da stavim izolaciju kad smo radili, zbog estetike 😁

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto ovako nabijaju klime do zida,masa majstora kad objavi slike ugradnje na fb ovakva im ugradnja

Jel moze slika od strane?
Koliko uopste ima lufta prema zidu (pozadi)?
Ovo mi deluje kao da je skroz zalepljena uz fasadu, takodje koliko metara cevi ima tu uopste? :unsure:

1751627012989.png

Zasto nisu spojili kondenz cevi i koliko metara cevi ima ne znam. Ja dolazim za mesec dana pa ako primetim da nesto sustinski ne valja trazicu da se popravi. Za sad je ovako kako je, majku sam izmaltretirao ovih dana po ovoj vrucini za sve pare, za bilo sta dodatno morace da ceka mene. Ono sto je sigurno je da klima trenutno hladi :D

Dobro makar cevi ima 3m!
Ali ugradnja SJ po mom misljenju je losa! Imali oni tu prostora, da odrade posao kako treba!
Takodje sto je interesantno da je SJ ista kao kod Muse! :D
I naravno da vas lepo sluzi :)

Em nabijena uz zid sa svih strana, em jos cevi zatvaraju to malo vazduha sto bi doslo...brate, zovi da ti poprave to, veci nosaci i da spuste i pomere udesno. Ili barem da stave vece nosace.

To d aih zove i da pomeraju ima da naplate jos 50e minimum bar meni tako jedan majstor kad mi ugradio prvu klimu

To d aih zove i da pomeraju ima da naplate jos 50e minimum bar meni tako jedan majstor kad mi ugradio prvu klimu
Onda neka reklamira direktno u energynet(NS)! Ipak oni mu dali broj od majstora! Neka slika i posalje! Da pita: da li se ovako ugraduje klima nabijena?!
[email protected]
Ne daj boze ako bude neki problem kasnije sa klimu onda moze lagano da kazu da nije pravilna ugradnja i dzabe garancija, sve ce on da plati = izlazak majstora i popravke!
Znam licno ljude koji se po 6meseci cimali sa energynet!
Ako je ugradnja kako treba i bude neki problem oni to stvarno brzo rese! Ali cim vide neki propusta onda krece klasicno cimanje!

Poslednja izmena:
Po meni ima prostora sam da popusti šrafove klime sa nosača i da je cimne još napred,normalno polako i obazrivo,jer sa slike se vidi da još par centimetara ima mesta na nosačima,i da sam malo creva podigne više da bi što više napravio prostora za cirkulaciju vazduha,ali ovo što je nabijena u sam ćošak je po meni problem,koji može da bude uzrok budućih problema.

Pisao sam energynet-u pa cemo da vidimo. Inace identicnu klimu sam kupio tastu i tasti pre par meseci, sad sam ih terao da mi pokazu preko vibera kako je kod njih ugradjena spoljna jedinica. Dakle, kod njih su stavljeni veci nosaci, klima je mnogo vise udaljena od zida sa zadnje strane, a i bocno takodje ima vise mesta. Na moju zalost, taj majstor nikako nije mogao da ugradi sad i moju, mada da sam znao da cu i dalje da se drndam sa ovim cekao bih ga do jeseni ako treba.

Pogledajte prilog 498127

Zasto nisu spojili kondenz cevi i koliko metara cevi ima ne znam. Ja dolazim za mesec dana pa ako primetim da nesto sustinski ne valja trazicu da se popravi. Za sad je ovako kako je, majku sam izmaltretirao ovih dana po ovoj vrucini za sve pare, za bilo sta dodatno morace da ceka mene. Ono sto je sigurno je da klima trenutno hladi :D
a nisam obratio pažnju n aovaj detalj

ovako, prosle godine je crkla spoljna jedinica na klimi kod sestre u stanu, serviseri su okrivili losu ugradnju spoljne jedinice koja je bila previše blizu zida. Sada ta klima je radila od 2012.godine neka LG cini mi se.
Evo kod mene kako je, ovo su nosači od predhodne klime i tražio sam tada da se ugrade što duži jer sam tek trebao fasadu da stavljam

Prilozi

• IMG_20250705_142044.jpg
    IMG_20250705_142044.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 61
Evo update-a: Odgovorili su mi iz Energynet-a i rekli da pogledam uputstvo koje je doslo sa klimom i da uporedim odstojanja. Dok cekam da mi majka posalje slike iz uputstva, nasao sam PDF verziju sa sledecim merama:

1751877613211.png

Dakle levo bocno 30cm, pozadi 30 i gore 50cm. Nema potrebe dalje komentarisati da nijedna mera nije ispostovana ni blizu.

Nazad
Vrh Dno