Alo ljudi pa sta ako ne dozvoljavaju nece znati ako ne primete, ako primete zamenuce mu strujomer i onda moze da iskljuci, ovako kad gura tockic vrti unazad kad trosi unapred i bitno da kad se upisuje stuja nije u minusu. A posto gospoda sad upisuju na svak tri meseca nece ni primetiti, a on sigurno sa dva panela nece napraviti dibalans u mrezi.U tome je i problem, ako će u šteker to će da ode u mrežu i to ne dozvoljavaju.
Kao prvo odlozeno je kao i Rio tinto sto je odlozen gluposti, pretprosli mesec su lupili prosecno stanje ovaj mesec na racunu mi stoji neocitano i samo 850din za onaj fiksni deo, i ne znam sto ljudi stalno lupaju da ce nekog da ubije struja kad je iskljucena kad ni jedan proizvodjac ongrid invertora zadnjih preko 20 godina ne sme da ga proizvede da radi tako. Ni jedan ongrid invertor ne moze da pravi frekvenciju nego moze samo da je kupi iz mreze, cim nestane frekvencija iz mreze on se gasi. Offgrid invertori prave svoju frekvenciju.To na 3 meseca je odloženo.
Solarni paneli nisu mali i vide se na terasi, samo je pitanje vremena da vide ili te neko prijavi.
Kad isključe struju zbog radova ili kvara a ti guraš struju u mrežu (mada ne bi trebalo ako je hibridni inverter) i neko ne daj bože pogine, šta onda?
Ima tu mnogo problema pogotovo ako je stambena zgrada.
Hibridni sistem u teoriji i deluje najbolji ali cena i vek baterije po meni ga cine neisplativim (u Srbiji) , tamo gde je cena struje dosta vislja mozda i ima neke logikeOd kad sam pustio hibridni sistem 2 puta u mesec dana su dolazili iz EPSa. Proveravali brojilo. Triger im je izgleda kad racun padne sa 12.000 na 800 din.
Hoćeš da kažeš da ne smem da koristim hibridni inverter?Zbog toga postoji striktan zahtev distribucije da samo seritifkovani on-grid inverteri smeju da se koriste na strani potrošača.
Hvala, znaci 2.8.1 koliko sam poslao u mrežu po višoj tarifi (preko dana).2.8.1 export aktivne u višoj
Ja samo to slikam zbog provere, ostalo je nebitno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari