Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ekipa, planiram nositi bajk na more na krovnom nosaču, ali mi je problem gde spakovati dečju sedalicu jer je baš kabasta, jel iko probao voziti auto sa bajkom na krovu na kojem je sedalica? Pretpostavljam da to ne bi dobro završilo pa evo čisto da čujem jel neko ima to iskustvo :)

Dobar dan, zna li neko gde ima da se kupi u Srbiji mtb full supspension ram 29inch velicina m i veca moze novo/polovno do nekih 400-450e ?

za taj novac nema

osim ako na full sus mislis one mtb iz 90tih godina, to se krece za 100eur na pijaci

A od koliko se krecu polovni vidim da na kp ima neki velicina s 400 e
Ima i neki m vel ali je 27.5inch

A od koliko se krecu polovni vidim da na kp ima neki velicina s 400 e
Ima i neki m vel ali je 27.5inch
Savet ti je da izbegavas 26 i 27.5, sve je manje rezevnih delova, guma i ostalog za njih, 29 je vec neko vreme aktuelna.

Ekipa, planiram nositi bajk na more na krovnom nosaču, ali mi je problem gde spakovati dečju sedalicu jer je baš kabasta, jel iko probao voziti auto sa bajkom na krovu na kojem je sedalica? Pretpostavljam da to ne bi dobro završilo pa evo čisto da čujem jel neko ima to iskustvo :)

Uzmi za gepek nosač. Vidi ako ti neki paše .

Koje su loše strane mehaničkih disk kočnica? Koliko je to bitno uopšte osim ako bajk nije mtb neki? Kontam da se na mtbu najviše koriste kočnice, pa je bolje da budu što kvalitetnije i dugotrajnije..
mehanicke diskove moras na snagu da stiskas da bi kocile, potpuno isto kao i vbrake. Sila potrebna za kocenje dolazi iz tvojih ruku, a sajla samo prenosi.
Bas sam prosle nedelje kolegi i njegovom klincu menjao diskove, plocice i sajle i dao im da probam, oni zadovoljni. Seo ja da probam i ono ne koci. Stisnem kao konj i ono koci. Navikao sam se na hidrauliku i zaboravio da mora sila.
Uzmi hidrauliku ako mozes da biras

Ne znam, mehanička ili hidraulična kočnica, meni obe pašu, samo da nije v brake, mora biti disk verzija. U pravu si da mehaniške treba dobar stisak ponekad dok hidraulične samo pipneš ali ponekad je bolje da lagano kočiš a ne da pipneš kočnicu pa preletiš :)

Za odmor idem u Sokobanju, mislim nekoliko dana. Tu će da se trenira i da se uživa, fali mi taj lep kraj.

nije bas da pipines i odmah ukopa :)

sa hidraulicnim imas finu modulaciju pa ako treba polako da usporava ti malo pritisnes, treba jace da se ukoci jace pritisnes. toga bas i nema toliko fino sa mehanickom

Sa hidraulikom znam da na pola opsega kočim lagano, na krajnjoj poziciji kočim skroz.
Sa mehanikok na kraju kočim malo, a uz pritisak tek kočim skroz. Na pola puta ne radi ništa.
Ne znam zašto otpor prema vbrake. Ne koči lošije od mehaničkih diskova. Na jednom starom bajsu sam imao neki stariji xt set i bolje paknove, to je radilo fenomenalno.

Kod mene su hidraulične kočnice, jako dobro koče ali mi jako čudno kada kočim u odnosu na treking bicikl. Verovatno zbog samog hvata.

@TwistedMind Nije otpor prema Vbrake, glavni i jedini razlog što na disk verziji uvek možeš širu gumu.

Vredi li ovo?

Na starom mtb bajku imam parallelogram v brake xt, kod njih ima doziranje bukvalno ko na hidraulici.

Sutra mi se završava radnja nedelja i u subotu idem na 100k. Moram jako rano da se dignem, oko max pet ujutru da krenem i da završim do 9, pola 10.

Ovo je haos od temperature. Bukvalno su u pravu kada kažu da je jun zamenio jul.

Kada vozite, u koje vreme po ovom (ne) vremenu?

To oko 05h ti je po meni sasvim ok vreme za krenuti na takvu voznju.
Jel imas link od te ture?

Jel koristite neke kreme za kožu i brže zarastanje ?
Imam problem na preponama i oko guzice ,verovatno zbog znoja i sedišta ,pa imam ranice i žuljeve i sve to jako sporo
zaraste pogotovo po ovoj vrućini

Da promenis sediste za pocetak?

Mozda ti i ves ne odgovara za duze voznje.
Maratonci nekada imaju problem sa iritacijom bradavica od trenja majice.
Promeni ves i sediste pa probaj tako.

To oko 05h ti je po meni sasvim ok vreme za krenuti na takvu voznju.
Jel imas link od te ture?

Blaaaah. Šta če sve da izmisle.

Evo ako možeš da vidiš. https://connect.garmin.com/modern/course/372606124
V
Imam problem na preponama i oko guzice ,verovatno zbog znoja i sedišta ,pa imam ranice i žuljeve i sve to jako sporo
Veš koji koristiš ti je jako loš. Ako se dosta znojiš, moraš da imaš veš koji diše i koji će to znojenje da reši u vidi isparavanja.

Meni je smešno kada završim vožnju, svuda gde mi je veš, suvo a tamo gde nije, znoj.

Takodje, nikako donji veš pa onda šorc sa jastukom.

Poslednja izmena:
Za iritaciju kože:
  • koristiti bici šorc sa uloškom bez donjeg veša. Šorc treba da je tesan, da nema trenja između šorca i kože
  • koristiti kremu namenjenu za smanjenje iritacije. Koristim Asos kremu (skupa, oko 20-25 evra za 200g, traje otprilike 3-4 hiljade km, ima i manje pakovanje). Nije čudotvorna, ali pomaže. Probao sam i Pavlovićevu (onu za bebe) dok sam čekao Asos, nisam siguran da je pomogla, ali nije ni odmogla. Na hrvatskom forumu pominju i kremu koja se koristi za kravlja vimena (nabavljaju u Sloveniji), navodno je sastav kao Asos, ali je značajno jeftinija, nisam probao.

Bebi puder čini čuda

90% tih zuljeva je zbog odece u kojoj vozis.

Kolege su vec rekle, donji ves se ne nosi, a bici gace su obavezne, ako puno vozis (da ne vozis ne bi imao zuljeve)
pa tek kad to resis i imas isti problem gledaj sediste.

Evo kako izgleda. Dobro drži.

No, mora dodatno da se osigura bajs jer landara.

Prilozi

• 20250627_191952.jpg
    20250627_191952.jpg
    179.7 KB · Pregleda: 93
kako si to namestao gume???

logo na gumi ide kod ventila, cccc nece od tebe biti neki roadie....

kako si to namestao gume???

logo na gumi ide kod ventila, cccc nece od tebe biti neki roadie....

Misliš da mene to opterećuje gde će biti logo?

Meni bitno da gume rade posao a gde će bude logo, baš me briga.
Kod nas možda prođe ovo, u inostranstvo ne pomišljaj da ideš sa pokrivenom tablicom. A i naši mogu da te zezaju ako se sete.
@ilidan 👍😁

Ja sam tako slikao da se ne vide tablice.

zaboravio sam da stavim smajli :)

Vrh Dno