Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Total Tv drži Mts a SBB kablovsku Yettel.
Sto se tice popusta ,biće i toga dalje sve dok ima konkurencije .Bore se oni međusobno. Nesto gledam ,pripejd vise nije toliko loša varijanta.Ima dobrih dodataka.Koliko se toga potroši iz pretplate,...
@mlsradic ima ja sam vamo unutrasnjost dakle nista optika i slicno,osim box paketa uz ADSL.A mnogi su ovde dok je bilo masovno koristili,ono u A1 bese Zuper tako nekako...300d krede i dobijes 100min ka svima,a za 600d imas 200min i toje poskupelo :(

@nenad99 Od kada je ta informacija za promociju od 50% u mtsu? Juce bio do poslovnice ponudili Soko Lite uz promociju 6m po 1din a sve ostalo po ceni sa sajta sto izadje preko 2k mesecno.

Moraš da podneseš zahtev za prelazak u drugu mrežu nakon isteka ugovorne obaveze.

Ja iskreno ne znam kako može ista biti bolje od soko lite koji je oko 1000 prvih 12 meseci a posle je koliko, 1600-1700? Znaci sve ti je neograniceno, ni u jednom trenutku ne mislis o potrosnji, cak kad odes preko imas 6GB neta i neograniceno sve u Austriji, Nemackoj, CG, BiH… Samo 1GB za EU je 1000 din u nekim mrezama cini mi se pa sad sracunaj koliko i tu ustedis. Ako ti treba malo manje od toga a ti uzmes jos malo jeftiniju omoriku, sad je skoro sve isto kako su uveli mtel plus za sve pakete… Nije mi drago ali moram priznati da mts ubija sa ponudom, naravno samo ukoliko gledamo sa 50% popusta. Opet sve to ide subvencionisano iz budžeta svih građana ali to je vec moralna? dilema pojedinca

Edit: Jos ako cemo da guramo do kraja, ima box4 za 3400 ili ovaj beli za 3700 sa ekstra optikom, hbo itd… Znaci za 2k dobijas optiku i hbo i tv ako to neko i gleda. Kod ostalih ti je samo neki skrnav internet 1500-2000 din
@nenad99 na sajtu im stoji Soko Lite prvih 12 meseci 1999 (citaj 2000),a drugih 12 meseci 3749d.Omorika S prvih 6 meseci isto 2000d,a resto 2600d :whistle:

Pa ko zeli neka placa cenu sa sajta a ja cu ovu sa 50% dokle god je ima. Kad ukinu i ja cu na pripejd
Da to je ok ali neznam kako to u MTS-u ide,u Yettelu da bi dobio 50% zapretis prenosom broja.Tacnije pokrenes proceduru i da bi te zadrzali dobijes,to moze 1x mozda i 2x ali nisu ni oni naivni pa stalno...jedan put presecu puste te i cao :)
Vidi šta je napisano iznad 😃
@iOS gde iznad ne kontam,na sta konkretno mislis :unsure:

@nenad99 na sajtu im stoji Soko Lite prvih 12 meseci 1999 (citaj 2000),a drugih 12 meseci 3749d.Omorika S prvih 6 meseci isto 2000d,a resto 2600d :whistle:
Bas tako 50% ide 2000din pa posle 50% 3749din
@mlsradic ima ja sam vamo unutrasnjost dakle nista optika i slicno,osim box paketa uz ADSL.A mnogi su ovde dok je bilo masovno koristili,ono u A1 bese Zuper tako nekako...300d krede i dobijes 100min ka svima,a za 600d imas 200min i toje poskupelo :(
Vidi ja sam u Bg pa nemas po celom gradu,opstina
Sto se tice pripejd ,meni drugar na A1 sa tim dodacima vrši mu posao,hvali se da je top.
Kad dodje kraj ugovora, isprati se onda sve za promenu

Najbolje ti je da podneseš zahtev za prelazak u A1
Iz MTSa će te zvai u roku do dana i dobićes koji si paket imao za 50% popusta na 24 meseca.
Mozes i bolje proći sa manjom cenom u prvih 6 meseci - mene u proseku soko lite na 24meseca izadje 1650 din .
Isto podneo zahtev za prelaz u A1 i to za dva broja i svaki dobio svoje pogodnosti .
Ja zadovoljan

Da li takve ponude sa 50% daju i za prelazak u MTS?

@nenad99, potpisujem 1/1, bolja tarifa od Soko lite sa 50% ne postoji,a dobija se vise manje lagano i to godinama vec.
Nisam bas siguran, od kad je prosle nedelje A1 dodao svim paketima i postojecim korisnicma dodatno net u EU. Sada je NEO super kada se prenese broj sa 50% 1500din mesecno i 6gb neta u EU svakog meseca + daju 15gb roaming net-a koje mozes da trosis tokom 2 godine. Takodje dobra stvar je sto garantuju da nece dizati cenu paketa, kod mts-a je to lutrija i mnogi odavde smo se opekli vise puta.

Nisam bas siguran, od kad je prosle nedelje A1 dodao svim paketima i postojecim korisnicma dodatno net u EU. Sada je NEO super kada se prenese broj sa 50% 1500din mesecno i 6gb neta u EU svakog meseca + daju 15gb roaming net-a koje mozes da trosis tokom 2 godine. Takodje dobra stvar je sto garantuju da nece dizati cenu paketa, kod mts-a je to lutrija i mnogi odavde smo se opekli vise puta.
Za mene i dalje Soko bolji, mozda meni licno, bar zbog uslova sa Mtelom BiH i CG i u A1 je 100GB po max brzini, kod mts 400GB...nijanse u pitanju, ali nekome znace.

Da se nadovezem na ono juce za roming - iz nekog razloga od sinoc mi uopste ne radi mobile data - izbacuje mi
Could not activate mobile data network
PDP authentication failure

Probao sam da restartujem telefon, resetujem Network settings, izvadim pa ubacim sim karticu, rucno promenim operatera u romingu - nista. Jedino mi pada na pamet da nije zbog starije verzije iOS-a, jer nisam hteo da prelazim na 18, pa da ne brljavi zbog toga - i dalje sam na 17.7. A citao sam negde da hoce sam od sebe da nestane pa da se vrati. Pa ako neko ima neku ideju, bio bih zahvalan.

Da se nadovezem na ono juce za roming - iz nekog razloga od sinoc mi uopste ne radi mobile data - izbacuje mi
Could not activate mobile data network
PDP authentication failure

Probao sam da restartujem telefon, resetujem Network settings, izvadim pa ubacim sim karticu, rucno promenim operatera u romingu - nista. Jedino mi pada na pamet da nije zbog starije verzije iOS-a, jer nisam hteo da prelazim na 18, pa da ne brljavi zbog toga - i dalje sam na 17.7. A citao sam negde da hoce sam od sebe da nestane pa da se vrati. Pa ako neko ima neku ideju, bio bih zahvalan.

Edit: apdejtovao sam iOs na najnoviju verziju - nije mi resilo problem, probao sam u podesavanjima da promenim APN iz gprswap u 3gnet ( nasao sam temu na forumu gde je neko ovo preporucio) - i dalje nista.

Edit: apdejtovao sam iOs na najnoviju verziju - nije mi resilo problem, probao sam u podesavanjima da promenim APN iz gprswap u 3gnet ( nasao sam temu na forumu gde je neko ovo preporucio) - i dalje nista.
Jel si sad idalje u romingu ili si dosao za srbiju i na mts mrezi ti ne radi internet?

Taj APN ti nece raditi, vrati ga nazad na gprswap.

Ako si idalje u romingu proveri jel ti je data roaming ukljucen i da li ti je idalje u mts aplikaciji upaljen roming. Kazi u kojoj si zemlji da vidimo koji je preporuceni operater tamo za koga radi.

Takodje sta mozes da vidis jeste da na (zvezda)3001#12345#(zvezda) proveris koji je trenutni tip mreze koji koristis i da li uopste imas 4G tjst da li ti mreza u romingu dopusta povezivanje na 4G

Jel si sad idalje u romingu ili si dosao za srbiju i na mts mrezi ti ne radi internet?

Taj APN ti nece raditi, vrati ga nazad na gprswap.

Ako si idalje u romingu proveri jel ti je data roaming ukljucen i da li ti je idalje u mts aplikaciji upaljen roming. Kazi u kojoj si zemlji da vidimo koji je preporuceni operater tamo za koga radi.

Takodje sta mozes da vidis jeste da na (zvezda)3001#12345#(zvezda) proveris koji je trenutni tip mreze koji koristis i da li uopste imas 4G tjst da li ti mreza u romingu dopusta povezivanje na 4G

Jos uvek u romingu, do sinoc je sve radilo top. Bugarska je u pitanju, probao sam i Vivacom i Yettel BG, isto je - ne radi. Apn sam vratio na gprswap.
Ukljucen je data roaming, i u mts app.

Kada ukucam kod izbacuje mi -

Carrier: mts
Network plmn: 284 5
LTE:
Band 0

Znaci nisi na LTE, tjst na 2G si, zato ni ne mozes net da koristis. Probaj Vivacom i ostavi ga tako. I jel imas jos roming interneta?

Da si na LTE stojao bi ti neki LTE band tu dole ( npr. 1, 3, 7, 8 ili 20 )

Probaj i u ios podesavanjima da stavis da bude samo 4G mreza, jer 5G na mtsu svakako ne radi u romingu

Znaci nisi na LTE, tjst na 2G si, zato ni ne mozes net da koristis. Probaj Vivacom i ostavi ga tako. I jel imas jos roming interneta?

Da si na LTE stojao bi ti neki LTE band tu dole ( npr. 1, 3, 7, 8 ili 20 )

Probaj i u ios podesavanjima da stavis da bude samo 4G mreza, jer 5G na mtsu svakako ne radi u romingu

Imam roming interneta, bas sam prekjuce o tome pisao, kako imam 6+2gb. A i npr kada ne bih imao megabajte vise, zasto ne bih mogao da koristim roming net u inostranstvu, to je direktno stavljanje para u dzep mts-u, nema logike da ne mogu.

Vracam na vivacom, mada je bio vec.
I to sam menjao - 4g, 5g. Isto je - nema, pa nema.

To je tacno za MB da bi trebalo da moze da se naplacuje na racun posle.

Jedino sto mi pada na pamet jos da probas jeste da u mts app skroz deaktiviras roming i onda da ga ponovo aktiviras ( naravno sa prenosom podataka ).

Takodje, jel si mozda stavio neki limit potrosnje za racun? Tipa da ne mozes vise od 1000 din da prekoracis racun, pa da si mozda dostigao taj limit pa ti zato sad ne da da koristis net.

I jel si mozda probao smsove i pozive da koristis u romingu?

Jedino sto mi pada na pamet jos da probas jeste da u mts app skroz deaktiviras roming i onda da ga ponovo aktiviras ( naravno sa prenosom podataka ).

Takodje, jel si mozda stavio neki limit potrosnje za racun? Tipa da ne mozes vise od 1000 din da prekoracis racun, pa da si mozda dostigao taj limit pa ti zato sad ne da da koristis net.

E ovo može biti problem ako je prenizak limit cak i da ga nije dostigao. Bilo je neka fora stavljeno na 100-200 din limit i nije hteo da pusti internet u BiH iako je potrosnja bila 0.

Rade pozovi i poruke, a nemam limit, trenutno sam na nekih 700rsd preko, i sad mi je skinuo jos kad sam probao sms - tako da to nije.

Iskljucio sam roming za podatke u mts app, pa sad stoji da je zahtev u obradi i da ne mogu da odmah ukljucim nazad, pa kad obrade ukljucicu opet pa javljam.

Ističe mi ugovor sa A1 29.06. namera mi je da pređem u mts .... e sada, da li će pustiti prenos pošto mi je obračun u A1 05. u mesecu ? Ostaje mi da platim račun za jun u julu , znači oko 10.07. kada pošalju račun na naplatu ....

Ja se vratio u Srbiju, zahtev jos stoji da je u obradi. Tako da ne znam sta je bilo ali reseno bilo nije.
Svakako, Aleku od Aleka hvala, kao i svima ostalima na pomoci.
Sportski pozdrav

Nazad
Vrh Dno