Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

znaci prostom matematikom dolazimo do zakljucka da i DHL (Express) naplacuje PDV (jer mora) samo se to ne vidi kao posebni trosak vec je uracunato u shipping :)
Logika kaže tako, mada tu ima mnogo nelogičnosti - nigde se ne prikazuje kao PDV, a moralo bi, nije tako oduvek (do pre nekog vremena su bili povoljniji od UPS-a), ako naručiš jednu stvar za npr. 10$, poštarina do BG bude npr. 30-40$ i pada kako dodaješ više u pošiljku...
To vazi i sa popustima na robu tako da ako nabacim do 49.xx eura to ce biti zaista ta cena koja i pise?
Tako je, već godinama.

mozda imaju neki deal sa drzavom da drzava uzme od njih, deo koji si dao za shipping, pa oni interno to negde oznace.

kao kada kupujes nesto na amazonu, pa imas shiping i negde pise duties and taxes included ili tako nesto, pa te izadje shipping vise od stvari koju si platio, a ustvari tu su sve dazbine koje ce otici drzavi

Da li je nekome skoro pusten paket sa carine? Stoji mi na 11003 'za carinu' od 17.5. U pitanju je RR...HU posiljka.

Da li je nekome skoro pusten paket sa carine? Stoji mi na 11003 'za carinu' od 17.5. U pitanju je RR...HU posiljka.
Meni je pre par dana stigao jedan koji je stigao 12.05 na carinu a imam još jedan od 16.05 koji još čeka carinjenje i nije još prošao. Počela je sezona odmora nema ljudi moramo samo biti stpljivi.

Moj došao za carinu 22. maja i još ništa, Beograd.

Sad više ne znaju načina da još više uspore isporuku i da nateraju ljude da odustanu od kupovine iz Kine pa su počeli i isporuke da odlažu. Meni noćas otpremljena iz 10200 GPC BEOGRAD a danas nije bila na isporuci. Niti sam izvešten ništa. Sutra ako ne dođe moram ići direkt u poštu. A i sadašnji poštar je užas, za razliku od prethodnog koji je bio ekstra čova

Treba da mi stigne iz US ili DHLom ili FEDEXom polovni tv stik, sve sa poštarinom oko 50 USD, e sad ako me zovu DHL ili FEDEX za carinjenje il ima neki jeftiniji špediter ili moram njih

Treba da mi stigne iz US ili DHLom ili FEDEXom polovni tv stik, sve sa poštarinom oko 50 USD, e sad ako me zovu DHL ili FEDEX za carinjenje il ima neki jeftiniji špediter ili moram njih
Pa nece ti ga cariniti. U najgorem slucaju mogu da traze da im dostavis dokumentaciju ali posto je ispod 50€ ne carini se. Jedino ako je FedEx u pitanju naplatice ti PDV.

Pa ljudi,da li ti pakete sa te proklete carine uopšte prolaze do kog datuma su stigli mučenici?....imam jedan paket koji stoji od 24 maja i ništa ni do dan danas...:rolleyes::oops::rolleyes::oops:

Pa ljudi,da li ti pakete sa te proklete carine uopšte prolaze do kog datuma su stigli mučenici?....imam jedan paket koji stoji od 24 maja i ništa ni do dan danas...:rolleyes::oops::rolleyes::oops:
Meni od 28. maja stajao i prošao 12. juna, niška carina je u pitanju

Zdravo svima,
imam jedan problem pa bih voleo da čujem vaše mišljenje ili iskustva.

Naime, pošiljka mi je od 28.05.2025 u statusu "Za carinu", i od tada se ništa nije promenilo. Prošlo je više od dve nedelje, a nema nikakvih novih informacija, niti sam dobio poziv ili rešenje od carine.

Paket je naručen iz Kine i u njemu su patike

Da li je neko imao sličnu situaciju i koliko je trajalo kod vas?
Takođe, pokušao sam dapozovem carinu, posaljem mail niko se ne javlja.

Hvala unapred na pomoći!

Bukvalno imas 300 slicnih situacija, samo procitas 10 strana unazad

Iz Kine naručujemo ono što nam nije hitno a bude dosta jeftinije nego ovde, carina može da zadrži i 4 nedelje. Budimo strpljivi.

A da li ste culi da neko kupi nesto ne iz Kine nego iz nekog drugog dela sveta (npr USA) sto mu jeste hitno a sto nema da se kupi u Srbistanu inace ne bi za zivu glavu se patio sa tom nenormalnom carinom?....da li to moze da se zadrzi i 5,10,50 nedelja na carini?

Btw,ako su juce radili pakete pristigle 23 maja,danas bi trebalo one 24 maja,kad je i moj paket stigao...medjutim do sada ni mukajet od novog statusa

Ne postoje dzabe skupe express dostave, ako ti je toliko hitno plati pa ces da vidis kako sve stize brzo.

Do tad sedi i uzivaj, nije ti hitno.

A da li ste culi da neko kupi nesto ne iz Kine nego iz nekog drugog dela sveta (npr USA) sto mu jeste hitno a sto nema da se kupi u Srbistanu inace ne bi za zivu glavu se patio sa tom nenormalnom carinom?....da li to moze da se zadrzi i 5,10,50 nedelja na carini?

Btw,ako su juce radili pakete pristigle 23 maja,danas bi trebalo one 24 maja,kad je i moj paket stigao...medjutim do sada ni mukajet od novog statusa
Ne rade oni baš po redu datume nekad se desi da zahvate i neki kasniji datum sa nekim ranijim. Ad hoc kako im padne pod ruku meni je zadnji paket stigao za 9 iz Kine i bkizu mesec dana bio na carini i posle sam još čekao 4 dana na isporuku.

Ne postoje dzabe skupe express dostave, ako ti je toliko hitno plati pa ces da vidis kako sve stize brzo.

A ti znas bolje od mene da li je meni nesto hitno??

Iz USA sasvim brzo stigne i obican USPS First Class Mail International ili obicna DHL posiljka,za nekih 7 do 10 dana max,ali onda pocinje PAKAO sa nasom sugavom carinom gde paket stoji 3,4,5 ili koliko nedelja....tako da je problem nasa jebena carina a ne dostava sa drugog kraja planete

Uostalom,ti smatras da je ova budalastina sa ovom glupom carinom i beskonacnim cekanjem super?....ti uzivas dok ti na carini paket stoji 4 nedelje,to je sasvim "normalna" i redovna situacija u Srbistanu? 😂

Poslednja izmena:

meni je iz Juzne Koreje stigla maticna ploca za 3 dana, ali sam shipping platio 75$

ovo drugo, plus je jedini nacin slanja u SRB bio taj. ali sam barem dobio brzo. UPS braon kombi doneo na ruke

nope, bukvalno sam poslao svakome ko je imao oglas, mogao sam da dobijem neku drugu plocu :) ali eto bas tu iz oglasa koji stoji na nasem nalogu nemamo

Cao ljudi, imam posiljku RE...NL postnl poslata, kako ide za carinu, posto sam imao vec jednom paket koji je vrednosti bio oko 1000€ isto postnl i nije isao na granicu , i sad imam jos jedan paket postnl vrednosti 300€, da ga ocekujem da se carini ili ce isto da prodje kao i prosli
(vrednost je stavljena na paketu 50€ oba puta)

Cao ljudi, imam posiljku RE...NL postnl poslata, kako ide za carinu, posto sam imao vec jednom paket koji je vrednosti bio oko 1000€ isto postnl i nije isao na granicu , i sad imam jos jedan paket postnl vrednosti 300€, da ga ocekujem da se carini ili ce isto da prodje kao i prosli
(vrednost je stavljena na paketu 50€ oba puta)
To ne možeš nikako da znaš dok ti ne donesu paket na adresu za isporuku. Jer sve zavisi kako će carinik da proceni paket. On nije u obavezi da uzme kao validnu vrednost na samom paketu.Već ima mogućnost samostalne procene prema katalogu (čitaj to kao kako mu se ćefne.) Može da nađe negde cenu na netu u Srbiji da pošiljka vredi 2k evra ili da nađe da vredi 2 evra pa da carini kako mu volja.I može isto tako da samostalno od okativnom metodom proceni da li je za carinjenje ili nije.

Nazad
Vrh Dno