Šta je novo?

Multimedija za auto

Za radio imas adapter sa pojacalom (+12V), ako vec nemas, velika je razlika, barem kod mene. Mislim da je Srbija solidno pokrivena i digitalnim signalom, pa mozes dodati i DAB+ USB receiver. Mislim svakako je to buducnost sto se radija tice.

Cisto informativno sta od radio stanica moze da se slusa preko toga?

I ja imam nekog kineza. Sam android na njemu radi katastrofa, ali android auto radi super i to mi je jedino bitno. Prijem radio stanica je dobar uz onaj pojacivac. Kao i svi, i meni je los mikrofon. Treba mi preporuka za neki sa alije. Takodje, ne znam kako bih ga sam provukao na ono mesto iznad glave.. u pitanju je passat b6

Za mikrofon, meni se ovaj dobro pokazao:

I just found this on AliExpress:
€8.26 | Car Microphone Audio Navigation Wired Clip External Wires Auto Mics Radio 3m Long Mic Stereo 3.5mm Mono 2.5mm SM Lotus Jack Plug

Što se tiče instalacije, ja sam lično provukao ispod tepiha kod vozačevih nogu(ispod kasete), zatim oko kasete iza kedera zavukao gore do A stuba, plastika A stuba se obično lako skida, ispod ima mesta i za više kablova, A stubom do plafona, onda kabl poštovje lagan samo zavukao iza ivice neba do retrovizora.

Preporuka za Agama Car Launcher. Nije free,ali vredi svaku paru.

Prilozi

• AGC_EGO_20250612_161936852.jpg
    AGC_EGO_20250612_161936852.jpg
    206.3 KB · Pregleda: 59
  • AGC_EGO_20250611_200757342.jpg
    AGC_EGO_20250611_200757342.jpg
    260.6 KB · Pregleda: 59
Sve ti je to tu negdje. Evo ja sam ovaj:

Radio Receiver in Car Antenna Digital DAB+ Adapter Aux Tuner Box Audio USB Antenna Android Decoding Radios

I DAB-Z aplikacija.
Interesantno skroz. Samo sto je meni ovo malo lose zbog izgleda,ako sam dobro skapirao,mora se lepiti antena negde na šoferku.

Даб антена се углавном лепи на шоферку, стандардне фм антене често филтрирају тај опсег ради сметњи, па је боље имати наменску. Новија возила имају фабричку подршку за дигитални радио.

Ne kontam sta ti narusava izgled, zaboravis na nju...
Bitno je da ima dobar spoj sa masom.

Nije must have, ali je fino imati DAB. Neke zemlje izbacuju FM potpuno, mozda su kod Mitra gore u Skandinaviji uradili to...

Definitivno je buducnost...

Da li sve ove kineske android multimedije podrzavaju da im se doda DAB antena ili bih to nekako mogao da proverim?

Naprotiv, malo njih podržava DAB
Mora da piše u specifikacijama

mozda su kod Mitra gore u Skandinaviji uradili to...
Норвежани су угасили аналогни радио пре 7-8 година, остало је нешто локалних станица али код мене у крају их нема. Пошто је мене мрзело да мењам фабрички радио на Инсигнији тренутно сам без радија, имам интернет радио апликацију, и везу преко аукс прикључка по потреби.

Prelistaj koju stranu unazad,ja sam zamenio RCD510 sa kinezom,zadovoljan sam. E sad,modela kineza mali milion,to je jedino problem :)

Je l' probao neko USB Hub da li radi na multimediji i da li mora biti Hub sa napajanjem? Htio bih da koristim vise uredjaja istovremeno.

Da li je potreban hab sa napajanjem zavisi od uređaja koje kačiš na njega, tj koliko struje srču. Isto kao i kod PC-ja
A "multimedija" teško da će se izboriti sa njima, jer su portovi (dva) namenjeni za prenos media materijala (audio/video/img) i drugi port samo za navigacioni softver
Možda grešim, možda imaš neko čudilo od HU-a.

Nazad
Vrh Dno