Šta je novo?

Raiffeisen bank

Uplaćivao sam 20 i 50. Od 100 dinara pa naviše važi za pravna lica prilikom uplate pazara.

Pravna lica, Intesa, idu sve papirne, i 10 dinara. Vremenom su omekšali osetljivost automata za prijem pazara, sada prolaze I pocepane i lepljene, savijene izbaci, pa mora ponovo da se ubaci.

• Like
Reagovanja: uji
Pravna lica, Intesa, idu sve papirne, i 10 dinara. Vremenom su omekšali osetljivost automata za prijem pazara, sada prolaze I pocepane i lepljene, savijene izbaci, pa mora ponovo da se ubaci.
To da, Kuan/Livix depo mašine (preuzete iz Credit Agricole) primaju sve. U Rajfajzenu se kuca PIB umesto NFC kartice, ali ako aparat detektuje kao sumnjive novčanice, onda piše da pozovem blagajnika i za to su imenovana dva savetnika za pravna lica. U slučaju da ne prođu opet, mora zamena.

Stigla su mi 3 PIN-a postom, za Dina debit digital nije, to je tako predvidjeno?

Stigla su mi 3 PIN-a postom, za Dina debit digital nije, to je tako predvidjeno?
Upravo. Dina Digital ne može da se poveže u RaiPay i koristi se isključivo za online plaćanja pa samim tim se za nju i ne izdaje PIN. U kontekstu govoreći, PIN-ove za plastične Visa i Dina Online možeš da besplatno promeniš na Rajfajzenovim bankomatima, što će se ujedno uračunati kao transakcija i to ti odmah otvara mogućnost plaćanja na internetu, ali pre toga ih obavezno u aplikaciji deblokiraj. Druga varijanta je da obaviš podizanje ili platiš umetanjem čipa u POS terminal.

Ok, hvala. Zapravo ova opcija ima najvise smisla za Visa kartice, izbegava nepotrebne konverzije.

"Dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije."

• Like
Reagovanja: uji
Zapravo, tako ih i vežu. Međutim, kada je plaćanje u inostranstvu izraženo u dinarima kao na Temu, skidaće ti sa tekućeg plus proviziju 1% nakon knjiženja. To je da kažem jedina razlika u koncepciji. Ovako nema autokonverzije sa deviznog kada nemaš dovoljno dinara ili sa tekućeg u nedostatku deviza. Koliko imaš para na pripadajućoj partiji, toliko.

RaiPay aplikacija radi samo sa Visa karticama, sa Dina-ma ne, koliko vidim.

1748368090502.png

Pardon ako je vec bilo pitanje, da li se ovih 8k bonusa odnosi i na penzije ili iskljucivo plate?

Imam dina karticu vezanu za račun pravnog lica. Kartica se koristi možda jednom godišnje. Pre par dana mi je trebala međutim nisam mogao da se setim pin koda niti da nađem kovertu sa pinom. Postoji li mogućnost da je pin isto kao za karticu iz CA banke (migrirao mi račun nakon spajanja)?

Kako prolaze uplate iz inostranstva sa racuna firme na moj privatni racun? U yettel-u mi je prolazilo samo kacenjem svoje izjave da sam uradio neki posao (sta god sa liste, npr it usluge) i pdf-a da je uplatio novac i uvek mi odobre bez bilo kakvih pitanja. Ako ima neko iskustva da znam da ako prolazi tako kompletno ugasim yettel.

Izabereš jednu od opcija iz menija i eventualno prikačiš neki dokument, ako se dobro sećam.

• Like
Reagovanja: sh_
Pitanje,

Ovu VISA poklon karticu, da li mogu da uzmem iako nisam klijent banke, tj. da li postoje ikakvi preduslovi ili prosto odeš, uplatiš pare i dobiješ odmah karticu?

Tako je. Sve detalje imaš ovde, uključujući to da ne moraš da budeš klijent, te da se kartica dobija za par minuta.

Da li otvaranjem iRacuna postoji neko godisnje odrzavanje za Visa karticu? Nesto sam citao na sajtu ali mi taj deo nije najjasniji. Da li ima neko iskustva

Članarina jeste deo opšteg tarifnika, ali je naglašeno da se ne odnosi na kartice ugovorene na daljinu, tako da su u okviru iRačuna besplatne. Baš nikakvih fiksnih troškova nema na iRačunu, odnosno slobodno možeš da ga otvoriš i da ti stoji za svaki slučaj, bez problema i prazan. Naravno, pratiš obaveštenja od banke ako slučajno dođe do nekih promena, mada teško da bi uveli neku fiksnu naknadu, jer bi to onda poremetilo ceo koncept.

@pedjadroid stoji zvezdica i fusnota da za račune ugovorene na daljinu (iliti iRačun) se ne naplaćuje godišnja članarina. Jedino što se menja je da od 1.7. banka prestaje sa reizdavanjem digitalnih kartica, odnosno novoizdatim se određuje maksimalno važenje do kraja februara 2028.

Moze li na sajtu da se podesi da sesija traje duze? Ovo je bas kratko, popunim uplatnicu kliknem posalji, i vec sam izlogovan, pa se loguj i popunjavaj opet, a covek tamo me ceka, neprijatno i neprakticno.

Otvori dva taba i na jednom ispunjavaj uplatnicu, a na drugom povremano klikni na prikaz bilo čega od ponuđenog, čisto da se vidi da si aktivan na sajtu.
Ako je duža neaktivnost na jednoj strani, pošto oni kuckanje ne konstatuju, računaju, zbog sigurnosti, da ti više nisi za kompom i namerno te izloguju.

Da li se nekome desavalo da za placanje trazi "current raipay passcode" (koji nemam), sad pokusavam da napravim isti scenario (iskocilo mi na kasi za racun od <2000RSD, izgleda da se pojavi kad se dodirne ikona kartice? Nije mi proslo placanje jer je to iskocilo, srecom sam imao novcanik sa fizickom karticom kod sebe.

Kako nemaš passcode? To ti je PIN (ili otisak prsta ako ga koristiš) kojim se odobravaju transakcije većeg iznosa, ali i otključava aplikacija za pregled detalja kartice, transakcija, itd...
Taj PIN si morao da postaviš kad si prvi put koristio aplikaciju.
Pozdrav

Ne secam se koji je (ne nudi otisak prsta za verifikaciju, samo taj PIN), probacu da se setim koji sam stavio, nego me zbunjuje zasto se sad pojavljuje, verovatno je od poslednjeg apdejta pre par nedelja.

To traži u više slučajeva: plaćanje veće svote, uvid u detalje kartice i transakcija, ulaz u podešavanje. Moguće je i da nekad traži za slučajnu transakciju.
Pozdrav

Drugarica otvara iRacun za fizicko lice. Zavrisla video identifikaciju, sve preko moba. Sad je na cekanju vec dva ipo sata ? Da li da se ceka ili sve ispocetka? Ne znam kolko se generalno ceka posle video identifikaciie za next step.

IMG_2499.jpeg

@Stiven neka proba sa otvaranjem istog linka iz mejla „Vaš zahtev za otvaranje iRačuna je sačuvan“

Juče sam otvorio iRačun, zar nije trebalo visu da dobijem iako sam mlađi od 26?

Prilozi

• Screenshot_2025-06-06-16-15-50-909-edit_rs.Raiffeisen.mobile.jpg
    Screenshot_2025-06-06-16-15-50-909-edit_rs.Raiffeisen.mobile.jpg
    310.3 KB · Pregleda: 65
Kad ističe? Da nisi možda započeo otvaranje nekad ranije? Već neko vreme pretpostavljam da odmah prilikom inicijalne prijave "rezervišu" kartice, pa bi taman ti mogao to da potvrdiš sad.

A zašto to mislim, pa jedna drugarica je započela otvaranje u decembru 2023. Odustala je kad je shvatila da postoji video-identifikacija. Otprilike u februaru 2024. su joj poslali podsetnik da nije dovršila, te da čak ni tad ne bi bilo kasno da dobije obećanih 3k, koje su kao bile za otvaranje u decembru. Čim je otvorila račun, primetila je da joj MasterCard kartice važe do novembra 2026, dok za Dinu iskreno ne znam. Otad se pitam da li je slučajnost, mada teško mi je poverovati da kartica izdata u februaru traje do novembra. Možda nešto i propuštam, ali očekivao bih da traju pune tri godine.

U svakom slučaju, ako nije to, onda ne bih znao šta je. MasterCard su već uveliko izbacili iz ponude, više se ne pominje ni u jednom tarifniku i ostaloj dokumentaciji.

Kad ističe? Da nisi možda započeo otvaranje nekad ranije? Već neko vreme pretpostavljam da odmah prilikom inicijalne prijave "rezervišu" kartice, pa bi taman ti mogao to da potvrdiš sad.

A zašto to mislim, pa jedna drugarica je započela otvaranje u decembru 2023. Odustala je kad je shvatila da postoji video-identifikacija. Otprilike u februaru 2024. su joj poslali podsetnik da nije dovršila, te da čak ni tad ne bi bilo kasno da dobije obećanih 3k, koje su kao bile za otvaranje u decembru. Čim je otvorila račun, primetila je da joj MasterCard kartice važe do novembra 2026, dok za Dinu iskreno ne znam. Otad se pitam da li je slučajnost, mada teško mi je poverovati da kartica izdata u februaru traje do novembra. Možda nešto i propuštam, ali očekivao bih da traju pune tri godine.

U svakom slučaju, ako nije to, onda ne bih znao šta je. MasterCard su već uveliko izbacili iz ponude, više se ne pominje ni u jednom tarifniku i ostaloj dokumentaciji.
Otvorio sam bukvalno juče iz prve, nisam nastavljao ništa i to sam baš čekao da počnu sa izdavanjem vise da bi otvorio, kartica traje do 06/29 kao i Dina isto.
Jutros sam se začudio kad sam video mastercard, još ovo nije ona digitalna koliko vidim.

Otvorio sam bukvalno juče iz prve, nisam nastavljao ništa i to sam baš čekao da počnu sa izdavanjem vise da bi otvorio, kartica traje do 06/29 kao i Dina isto.
Jutros sam se začudio kad sam video mastercard, još ovo nije ona digitalna koliko vidim.
Nadam se da je bag u app, javiću svakako kada dođu kartice.

Nazad
Vrh Dno