Je l ti kartica kreće 4054 ili sa 5? Ako je sa 4054 onda je Visa samo nisu ažurirali u sistemu način prikazivanja u aplikaciji.Nadam se da je bag u app
Je l ti kartica kreće 4054 ili sa 5? Ako je sa 4054 onda je Visa samo nisu ažurirali u sistemu način prikazivanja u aplikaciji.Nadam se da je bag u app
Shodno saopštenju za javnost narodne banke:Drugari, moze pomoc. Naime, trgovac gde sam pustio ček ga je izgubio. Covek ne porice nista, medjutim kakva je procedura za odjavu tog ceka, jer banka nece tek tako da ga ponisti. Jel ide prvo odjava preko sluzbenog glasnika pa sa potvrdom u banku ili su menjali nesto? Hvala unapred
Zakonom o vanparničnom postupku propisano je da se amortizacija (poništavanje) čeka vrši davanjem predloga za amortizaciju čeka nadležnom sudu, koji rešenjem poništava označeni ček. Pravosnažno rešenje suda o amortizaciji čekova nakon toga se dostavlja banci, koja evidentira da su ti čekovi poništeni, koji se onda ne mogu realizovati kod banke.
Treba napomenuti da je ovo jedini način poništavanja čeka, jer smo u praksi nailazili na slučajeve da su građani proglašavali čekove nevažećim preko „Službenog glasnika“, što nije dovoljno, jer će banka otpisati čekove tek nakon prijema sudskog rešenja o amortizaciji čeka. Dakle, građanin kome je ček ukraden treba da bez odlaganja podnese nadležnom sudu predlog za amortizaciju čeka kako bi umanjio rizik od toga da ukradeni ček bude realizovan.
To je opcija za preduzetnike i pravna lica, ali nažalost, sa tadašnjih 116.1 su mi povisili trajni kurs na svega 116.4 pa sam skupljao, otvorio u OTP Sinhro, povukao sve sa PayPal-a na Visa Business Platinum i leglo je po srednjem.Na koji način izboksujete dobar kurs za kupovinu i prodaju deviza?
Preduzetnik sam, paušalac i imam mBank biznis app RB na mobilnom.
Vidim da u aplikaciji ( meni/više/dinarsko poslovanje) postoji opcija Naplata putem IPS QR koda.
Da li je neko koristio tu opciju?
Da li to znači da mogu da kreiram QR kod i naplatim uslugu?
Hvala puno na informaciji! Mislio sam da sam napravio posebnu temu, izvinjavam se što sam ovo napisao u nečijoj temi.@DaniloJ banka je počevši od ovog meseca prestala da izdaje omladinske Master kartice, ali je za njih određen drugi bankarski identifikacioni broj (prvih 6 cifara). Međutim, u elektronskom i mobilnom bankarstvu još uvek nisu dodate, te se prikazuju kao MasterCard, a ustvari su Visa sa ovakvim izgledom:
![]()
Ne treba mi potvrda plaćanja.Mogu ručno da proverim, odnosno dobiću kasnije notifikaciu.Kada izabereš tu opciju, ako ti ponudi da uneseš da kreiraš QR kod, to je samo prečica za platni nalog I nemaš odmah potvrdu naplate, već ručno proveravaš.
Ako ti otvaranje te opcije ponudi unos iznosa i otvaranje kamere, to je sistem koji ti daje odmah potvrdu plaćanja. Kupac na svom telefonu generiše QR kod koji skeniraš i odmah dobijaš potvrdu o realizaciji plaćanja.
Nema na čemu! Sve je u redu, u pravoj si temi, a o ovome se diskutovalo i par stranica unazad pa je već utvrđeno o čemu se zapravo radi.Hvala puno na informaciji! Mislio sam da sam napravio posebnu temu, izvinjavam se što sam ovo napisao u nečijoj temi.
Ne treba mi potvrda plaćanja.Mogu ručno da proverim, odnosno dobiću kasnije notifikaciu.
Meni samo treba da kupac putem QR koda sa mog telefona skeniranjem dobije popunjen nalog u svojoj mob app i lako plati.
Valjda je to ta opcija?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari