Šta je novo?

The Witcher (A New Saga)

Blesavi su ako ce tako vise da zarade.
Prodali su 13 miliona day one CP2077, od toga 6 miliona na old gen konzolama, uglavnom zahvaljujući popularnosti Witcher 3.
Od tada su prodali još 17 miliona, tako da se igra prodavala/prodaje bolje kako su je opravili tj. kako je fokus prešao na nove sisteme.
Kada ovo izađe naredne konzole će biti na tržištu dve godine, u to sam siguran.
Ne treba im vezivanje za matore sisteme kao što su PS5 i XBOX Series X.

Mada je pitanje hoće li biti novih konzola, ova Pro se očajno prodaje a čitava generacija je katastrofa iz ugla igara. Da nije PC bezobrazno skup, niko više ne bi kupovao konzole...

Što neko napisa u gta VI temi.
Ovim tempom do kraja života imam još 3 nastavka igre... 😂
Kako ko, ljubi brat, kako ko. Neko 3, a neko malo manje :ROFLMAO: . Mada, iskreno, vise me interesuje na sta ce da lici remake Witcher-a 1.

Bacali neku crnu mađiju na engine... i onda 3 godine kasnije dobijemo 30% osakaćenu grafiku, bez raytracing-a i u 30fps-a. :p
A vidim i da su sredili lice Ciri, nisu smeli da se zezaju.

I 99% sam siguran da trgovca na 5:44 glumi isti lik koji glumi Dijkstru u W3. A Ciri navodno ima novu glumicu.

Živo me interesuje da li ju je Philipa zbacila sa trona ili je svojevoljno abdicirala. Na kraju mog igranja je postala prestolonasljednica. :cool:

Ljudi, ima gwent. Može da radi i na 15fps-a 😂

Ovo je suludo! :oops:
Sa ovakvom grafikom oni pričaju o lakim performansama kao mačji kašalj kad znamo da mnoge igre jedva teraju "obični" PS5 u 60 fps-a. Još je tu RT!
Ovo ako bude istina onda imaju neku nepoznatu mađiju!
Cirila je prelepa :love:
Svi smo znali da će tu biti i Kelpie.

Inače, sve me je ovo podsetilo na nabudženu Skeligu a dovoljno je da citiram svoj post od pre par godina ;)
Međutim, jedino što bih voleo da deli sa prethodnim igrama jeste univerzum i recimo da bude u regijama Kovir i Povis kraljevstva.
I eto nam ga! Obožavam snežne predele :)
Jedva čekam da vidim Jaskiera u Lan Exeteru i njegove Whor... Ovaj "Whovir" - kako jedna žena iz Novigrada nazva Kovir.

Kakva li će biti glavna priča... Oko čega će se vrteti? :unsure:
Znamo da će monster hunting biti sporedna stvar.

Sad čitam na Redditu, CDPR potvrdio da je ovo "tech demo set in The Witcher 4 world, but not the Witcher 4 itself" 🙄

Ciri dobila makeover, podrzavam :D

Ako ne *****ju za perfomanse znaci 3060 dovoljan za 60fps :D

Ali unreal uh ako bude stutter strugle...

Ali, isto tako je CP2077 izgledao bolje od prvih trailera kada je izasao:

Dok danas izgleda jos bolje na PC-ju sa path tracing

Tužno ali istinito... :cautious:
Ipak, bila je to jedna od najlepših grafika (i sad je) kada je igra izašla.
Možda u 2027. dobijemo onu grafiku iz 2013. ili 2014. ili bolju ;)
Ali, isto tako je CP2077 izgledao bolje od prvih trailera kada je izasao:

Dok danas izgleda jos bolje na PC-ju sa path tracing

Jednom prilikom developeri su rekli da oni run-uju editor igre koji je mnogo teži od same igre, tako da bi rezultat tokom samog igranja trebao biti "lakši".
Ne kažem da će ovako igra izgledati na relisu ali negde oko ovog vrlo moguće. Više mi deluje nestvarno 60 Fps I JOŠ RT - ajde da su rekli bez pa da ima nekog smisla, ali ovo što oni pričaju niko nije izveo na ovoj generaciji konzola.

Većina nas ovde na forumu je starija generacija da ne kažem boomeri. Dovoljno smo iskusni da znamo da ovo neće izgledati ovako kad izadje.

videcemo :)

naravno nema vise preordera, jos uvek se nisu oprali da im dam novac za phantom liberty

Snimak u 4k:

Razočaravajuće je što je ovo samo tech-demo, znači nema gameplay logike, nema UI-a, grad u pozadini je možda samo jedno veliko Potemkinovo selo, koliko su samo šminkali prethodne najave za svoje igre biće čudo ako dobijemo nešto nalik ovome. Takođe, ništa od npc reakcija mi nije ostavilo veliki utisak, kažu da će biti takva npc mehanika ali meni je ovo sve delovalo skriptovano. Gurnula čoveka i ovome ispala korpa, vau, to je bilo i u w3. Ajd odfikari mu glavu pa da vidimo kako će ostali npc reagovati.
Ako izađe 2028-29. pa da im i verujem.

Sad čitam na Redditu, CDPR potvrdio da je ovo "tech demo set in The Witcher 4 world, but not the Witcher 4 itself" 🙄
Pa CDPR otišao na vrata Epic Gamesu iz dobrog razloga da sarađuju baš na ovoj igri i to na obostranu korist. Epic im daje podršku dok prave igru a usput testira nove tehnikalije na njihovoj igri a CDPR na kraju im fino izreklamira engine. Win-win za obe kompanije.
Gde će bolje da stoji Unreal na igri koja ako bude imala bar istu slavu kao Witcher 3 eto love i novih klijenata

Ne znam da li ste primetili, ali ista fora kao što Nvidia gura sve nove stvari u CP2077, ja ne znam koja igra još ima Path Tracing a da je izreklamirana od zelenih. Za Doom The Dark Ages su samo najavili da biće jednom Path Tracing ubačen.
CP2077 je bukvalno tech. demo igra za Nvidia DLSS i RayTracing novotarije.

Mogu bez razmišljanja da stavim glavu na panj da ovo radi u 1080p sa UPSCALERom, jer da je veća rezolucija spomenuli bi 100%, ne bi propustili da se pohvale.
Svi znamo iz koje godine je hardware u PS5 konzoli i kolko je napredovao PC hardware.

Da su rekli 2K ili 4K bez upscale na PC poverovao bi im da je terano na RTX 5090 sa maks. Frame Generation.
Ali njima je primarno da ovo radi dobro na konzolama, jer sa CP2077 su se dobrano opekli jer su igru pravili primarno za PC a konzole posle na jedvite jade nabudžili da rade. Ko zna kolko para propustili da zarade kad im pogani Sony zabranio da prodaju igru na PS Store.
I svi znamo da mnogo više para dolazi od prodaje na konzolama.

Secamo se witcher 3 pokazano dobijeno nije bilo isto 🤣
Isto, tačno je bila ona verzija nabudženija, mada vizualno je izgledala drugačije, malo su izmenili ton igre i kolorit na kraju.

Ja se iskreno nadam da finalna igra neće biti daleko od ovoga, ili da će biti osakaćena, ali da izbace kasnije neku EE verziju na PC i nove konzole.
Svakako Witcher 3 je jako lepa igra i da se ne lažemo može igra da izgleda super do jaja, ali ako je priča, atmosfera itd. krš ništa joj to ne vredi.

I skidam im kapu što su bar iskreni da je tech demo a ne kao Bethesda 2005 pokaže dinamičke senke u Oblivion gameplay traileru a onda u igri truba, ništa od toga, mada oni su klasični lažovi bili i ostali.

Poslednja izmena:
To je bila prezentacija Unreal engin-a, iliti State of Unreal 2025.
Šta će od svega ovoga vidjenog biti u igri, ko zna. Ali biće RTX to je sigurno :p

Vrh Dno