Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Zavisi koga pitaš, lična iskustva, preference. Pre je sigurno bila slabija u odnosu na MTS, a sad ne znam kolika je razlika i mislim da se najveće razlike odnose na pojedinačna mesta. Zavisi gde si najčešće i koliko je tu dobar signal za mrežu. Pogledaj A1 glavnu temu i priružbe i pohvale korisnika koji je koriste. Mislim da nema idealnog operatora i da se rasprava oko toga svodi najčešće na lične preference i šta je kome najvažnije kod pružaoca ovih usluga.

Najbolja opcija je da kupiš A1 pripejd karticu i da proveriš sam iz prve ruke na mestima gde ćeš je često koristiti (kuća, posao...)

Na konto mreže zanima me da li još neko u zadnjih godinu dana ima situaciju da je mts signal 1-2 crte u NS i BG. Nekada je bio pun barem u gradovima. Jedino što mi pada na pamet jeste vest od tad da su prodali englezima tornjeve ili što sam tada prešao na iphone i esim… Ima li neko pojašnjenje?

Nisi jedini koji je primetio da je signal za ovu mrežu solidno slabiji i u centru i kad se krećete na raznim lokacijama u gradu. Čak i tamo gde je bio pun signal, centar, dođe na dve crtice.

Nisi jedini koji je primetio da je signal za ovu mrežu solidno slabiji i u centru i kad se krećete na raznim lokacijama u gradu. Čak i tamo gde je bio pun signal, centar, dođe na dve crtice.
Ovo je verovatno optimizacija tornjeva da se izbaci smetnja od jednog a da drugi preuzme. Tu stradaju malo ta granična mesta koja nemaju ni sa jednog onda bolji signal.

Kakva god da im je optimizacija, nema logike da u centru smanje za jednu lokaciju signal upola. To mi isključivo deluje kao slabljenje kvaliteta usluge 😃

Prekjuce istekao ugovor. Juce podneo zahtev za prenos u A1 (uz raspravu sa radnicom da to ne može tako, jer oni znaju da je to pro forme itd... ) posle sat vremena dobio poziv sa 733 i dogovorio soko lite, sa vec navedenim benefitima, da se ne ponavljam.

Zašto bi znali da je pro forme kad nude šest meseci besplatnog Mega plana... Toliko je (i kako uopšte) bilo očigledno da ne želiš stvarno da pređeš? 🙈

Da li je mts ukinuo USSD Callback u romingu? Kad probam da ostvarim poziv piše request in progress i posle se ništa ne dešava

Zašto bi znali da je pro forme kad nude šest meseci besplatnog Mega plana... Toliko je (i kako uopšte) bilo očigledno da ne želiš stvarno da pređeš? 🙈
Nzm, nije mi pisalo na čelu😀. Ma nesto je bila nadrndana, a možda je bio još neko pre mene sa istom pricom, al se ofirao. U svakom slučaju, ja sam samo pomenuo da zelim prenos broja jer sam cuo da oni nude 50% na svaki paket. I ona kao ok. Moramo da radimo ugovor odmah. Kako ugovor, valjda treba prvo da se odobri zahtev za prenos? I onda je krenula sa nekom pričom...da sad ne smaram sa detaljima... Prošli put me recimo radnica nije nista pitala, popunila, potpisao i cao.

Zanimljivo, ali eto, ako pitaju sad, bolje igrati na kartu besplatnog Mega plana, tu nemaju šta da se bune. Ima još jedna stvar, ako ti je to rekla nakon što je unela tvoje podatke, onda je videla da si ih već jednom ispalio (pošto kažeš da je bio prvi put već nekad), tako da se izrazim. Čuo sam već da u tim slučajevima umeju da odreaguju, ali tek treba da čujem da su nekoga zbog toga odbili. Zanimljivo je pitanje da li bi to bilo po pravilniku za prenos, odnosno sme li drugi operater tek tako da odbije korisnika. Mrzi me sad da proveravam.

Pa prvo treba da se utvrdi koje su izmene Opštih uslova u pitanju, pa da se vidi da li i kako one utiču na nas. Gore samo piše da korisnik nema pravo raskida bez plaćanja penala zbog izmenjenih Opštih uslova.

Pa prvo treba da se utvrdi koje su izmene Opštih uslova u pitanju, pa da se vidi da li i kako one utiču na nas. Gore samo piše da korisnik nema pravo raskida bez plaćanja penala zbog izmenjenih Opštih uslova.
Ali u nastavku piše zato što je nastala promena proizvod promenjenih zakona i regulativa, oni su samo uskladili opšte uslove sa novim zakonima i regulativama što su i u obavezi da urade
A i nemaju veze sa mobilnom već fiksnom telefonijom

Ima li neko problema sa mts-om? Dobijam nasumično pozive sa brojeva koji me nisu zvali

Ali u nastavku piše zato što je nastala promena proizvod promenjenih zakona i regulativa, oni su samo uskladili opšte uslove sa novim zakonima i regulativama što su i u obavezi da urade
A i nemaju veze sa mobilnom već fiksnom telefonijom
pa da, dakle nije neka bitna vest, osim ako te izmene i dopune nešto bitno ne utiču na korisnika u negativnom smislu, a po logici stvari, ne utiču.
inače, piše da se odnosi i na mobilnu i na fiksnu telefoniju.
Ima li neko problema sa mts-om? Dobijam nasumično pozive sa brojeva koji me nisu zvali
ja lično nemam nikakvih problema sa pozivima.

Nezvanični info ...

Post-paid korisnici mts kojima su istekli ugovori (Soko Lite i Soko Max) i koji su danas podneli zahtev u poslovnicama A1 za prelazak na post-paid kod njih sa namerom da dobiju poziv od mts sa ponudom od 24 meseca po 50% za zadržavanje, dobili su još bolju ponudu od A1 (12 meseci besplatno + 12 meseci po 1.500,00 din. + netflix nalog u toku trajanja ugovorne obaveze ; no limit pozivi prema svim mrezama , no limit SMS i no limit prenos mobilnih podataka - NET).

Ako neko ima mogućnost neka proveri da li je ovo trač ili istina .

Top ponuda ako je uopšte tačno i ako važila samo danas. Bukti tihi rat izmedju Telekoma i A1, ne napadaju A1 javno ipak je je Austrijska kompanija. Alo već duže vreme ko prelazi iz MTS u A1 i obrnuto dobija vece beneficije. Ja još pre 2,5 godine preneo broj iz A1 i dobio 18 meseci box4 komplet po 1 dinar. Televiziju su rešili ali mobilnu telefoniju će malo teze kako su naučili.
Ratel je objavio izveštaj za 1 kvartal 2025 godine , ali sveukupna poslovanja i prelaz iz mreže u mrežu. Gde se vidi da je u 1 kvartalu 2025 god. 37000 brojeva preneseno ali cvrc nema da se vidi ko je gde prešao. 😄

Prilozi

• Screenshot_20250603_221706_Drive.jpg
    Screenshot_20250603_221706_Drive.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Ljudi pročitajte dobro piše da se odnosi na javnu MOBILNU i javnu FIXNU mrežu,da važi za SVE ugovore. Ako sam dobro razumeo nećemo imati pravo na raskid bez plaćanja penala. E sad dal imamo pravo na prigovor jer ovo stupa na snagu 1.7.25 i dali postojeće ugovore možemo da kažem zaštitimo od toga ili možemo sad raskid bez plaćanja penala! Stigao mi novi račun za maj. Naplatili mi 1500 din za Iris Go koji je besplatan uz Soko Lite. Zvao i podneo prigovor. Ne kapiram. Ovo radi sistem ne čovek pa pogrešio. Ako prodje prodje. A ovo me zanima za raskid,ajde ko se bolje razume nek rastumači i objasni. Ozbiljno razmišljam da raskinem sve jer ovo je najava za imamo vas u šaci sad nema oću neću plaćaćeš!!!

Ljudi pročitajte dobro piše da se odnosi na javnu MOBILNU i javnu FIXNU mrežu,da važi za SVE ugovore. Ako sam dobro razumeo nećemo imati pravo na raskid bez plaćanja penala. E sad dal imamo pravo na prigovor jer ovo stupa na snagu 1.7.25 i dali postojeće ugovore možemo da kažem zaštitimo od toga ili možemo sad raskid bez plaćanja penala! Stigao mi novi račun za maj. Naplatili mi 1500 din za Iris Go koji je besplatan uz Soko Lite. Zvao i podneo prigovor. Ne kapiram. Ovo radi sistem ne čovek pa pogrešio. Ako prodje prodje. A ovo me zanima za raskid,ajde ko se bolje razume nek rastumači i objasni. Ozbiljno razmišljam da raskinem sve jer ovo je najava za imamo vas u šaci sad nema oću neću plaćaćeš!!!
Da li znaš uopšte koja promena je najavljena???

Kako mislis da je ovako nesto "jace" od zakona koji kaze suprotno?

Pre par meseci smo svi imali prilike da potpisan ugovor i ono što su namerili ne znači isto. Ja ovo vidim ovako sad i zakon promene i za par meseci tamo na jesen opet menjaju paket da nama bude bolje po naravno novim cenama stim što tad po novom zakonu mož se slikaš i platiš na most el na ćupriju...

Nece bas da se menja zakon naravno u teoriji moze u praksi nece, narocito sto ta izmena ne bi bila zasnovana na putu kojem "zvanicno" drzava ide(put EU i uskladjenost zakona sa EU).
Ne brini se zakonom vise nece biti dozvoljeno da ti neko naplati sto nisi koristio i nece te niko naterati da moras da platis penale u smislu kom si ti aludirao.

Pre par meseci smo svi imali prilike da potpisan ugovor i ono što su namerili ne znači isto. Ja ovo vidim ovako sad i zakon promene i za par meseci tamo na jesen opet menjaju paket da nama bude bolje po naravno novim cenama stim što tad po novom zakonu mož se slikaš i platiš na most el na ćupriju...
A gde si pročitao da će biti dozvoljeno novim zakonom??

Pročitajte na šta se odnose izmene, pa onda recite da li bi trebalo zbog izmena da se raskine ugovor. Svakako, ako oni moraju da promene uslove jer je država promenila zakon, nije MTS kriv i nema razloga da se dozvoli raskid ugovora. Da se razumemo, prvi ću raskidati ugovor za svako poskupljenje, ali sada to nije slučaj. Niti u novim uslovima piše da korisnik nema pravo da raskine ugovor u slučaju poskupljenja, to vam pravo niko ne uskraćuje.

Ako bilo koja država promeni neki zakon, svaki operator mora tome da se prilagodi i ništa nije čudno 😃

Vrh Dno