Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Gledao sam sledeci film u bioskopu pre tacno 40 godina, a sinoc ga reprizirao..
(to mi je bio drugi horor u zivotu sto sam gledao u bioskopu, prvi je bio Nightmare in Elm Street), gde sam sa drustvom isao da gledam, da drzimo strah jedan drugom.. jer smo posle ELM-a imali traume svi
:)

House (1985)

Iako mi nije bio ni blizu strasan kao prvi put, ipak sam uzivao u reprizi.
prakticni efekti (sada smesni) i dosta dobra prica i nekolik odlicnih forica, drzi do kraja...
P.S.
Imao sam i bioskopski poster u sobi kao klinac :)

Poslednja izmena:
:D gledao ga i ja pre toliko. NIje bio prvi hororac ali se sećam par stvari iz filma.
Da mi je negde da pronađem internet bazu filmskih plakata i datuma premijera pirkazanih kod nas (ex Yu), čini mi se da su se razlikovale od originala. Ne sve koliko se sećam. Voleo bih da napravim listu šta sam sve overio kao derle. A i da nađem samo nazive, bili bi diskutabilni, tako da bi slika istih bila jedino merodavna.

E ja bi dao 8 kila sremskih kobasica, za samo 5 originalnih postera danas..
same postere <'90-tih nisu prevodili (bar ne u CRO), ali fimove jesu uredno titlovali.
Reklame po gradu su bile tipa Rambo: First Blood a ne prevod.
Ali je bilo kada udjes u bioskop, vec krece prevod a la bench :D
House mogu da zamislim kako bi preveli... 🤣

Poslednja izmena:
E ja bi dao 8 kila sremskih kobasica, za samo 5 originalnih postera danas..
same postere <'90-tih nisu prevodili (bar ne u CRO), ali fimove jesu uredno titlovali.
Reklame po gradu su bile tipa Rambo: First Blood a ne prevod.
Ali je bilo kada udjes u bioskop, vec krece prevod a la bench :D
House mogu da zamislim kako bi preveli... 🤣
Pa većinom su se i posteri prevodili, bar ove koje sam ja imao, a imao sam ih baš pofino. Moj stari je radio u filmskom preduzeću i bioskopu pa sam postera ima tonu. Bilo je baš dobrih. 90-tih jedan drug otvarao video klub i ja mu to sve odnio, kako mi je sad žao :(:(

Letnji raspust sa caletom mafijasem i njegovim pajtosima. Fin film.
Impresivno dobri cale i cerka koji uopste nisu glumci a i ceo film gotovo da nema pravih glumaca. A i reziseru je prvi film.

Da citiram jednog od glavnih likova iz filma: F**k s**t that was dope

Ima možda diskutabilnog dela, a i kraj je mogao biti za nijansu bolji ili više razrađen ali ajde.

Generalno za nas rođene 80tih, film je baš ono trip down the memory lane

7.5/10

Sinners, meni vrlo dobar. I dobra muzika takodje :)
Mission Impossible Final Reckoning, solidan. Nije na nivou nekih ranijih, ali ovakav film gde se vidi uložen trud u produkciju mi je uvek zanimljiviji od svega drugog što prolazi kao akcioni film danas.

Kad govorimo o glumačkim veličinama KOJI NEMAJU LOŠ FILM uvek prvo spomenemo DiCapria i posle eventualno Deppa, Cruisa i Pitta.
Niko nikad ne spomene i Ewana McGregora.
Samo kažem.

Warfare dobar,reealan,nikako preterivanje

Film je remake serije iz 80ih. Mislim da su je vrteli na ANEM televizijama. Slazem se sa ocenom.

Warefare
Poenta jasna al previše su se uživeli u detaljisanje i dramaturgiju pojedinih scena koje traju kao večnost.
6/10

Zato što je sve prikazano koliko i traje u realnom vremenu.

Bukvalno svaka sekunda je sekunda, merio sam vremena dolaska Bredlija u dva navrata i u sekund je tačno.

The Grand Budapest

Vizuelno upečatljiv, originalan i komičan, gotovo pa bajkovita naracija, teatralna gluma sa jakom glumačkom postavom i sve to nekome može biti očaravajuće. Ali ovo je potpuno van mog sveta što ne znači da mi nije bio zabavan i zanimljv, samo nije moj tip filma.

Vezano za The Substance na prethodnoj strani, malo posle Oskara su puštali na RTSu i naleteli moji bumeri iz kuće, gledali 2 minuta, prokomentarisali kako je omatorela Demi Moore i promenili kanal, mnogo sam se smejao.

Sinners stigao na streaming servise (i torrente). Film izgleda prelepo. Michael B. Jordan fenomenalan! Likovi jako dobro napisani, malo sporiji prvi sat dok upoznamo likove, posle se sve lepo sklopi na kraju. Falilo mi je malo više o motivaciji glavnog negativca u priči ali ništa strašno. Jedino što mi nije leglo je retrospektiva događaja koju su uradili 2 puta u filmu ako se ne varam, nije bilo potrebe za tim, priča se baš lako prati i povezuje. Sve u svemu baš je bio dobar, 8/10 ili 9/10, još uvek se presabiram.

The Grand Budapest

Vizuelno upečatljiv, originalan i komičan, gotovo pa bajkovita naracija, teatralna gluma sa jakom glumačkom postavom i sve to nekome može biti očaravajuće. Ali ovo je potpuno van mog sveta što ne znači da mi nije bio zabavan i zanimljv, samo nije moj tip filma.
Obožavam ovaj film. Lepo si ga opisao.
Umirem od smeha uz Adrien Brodia i njegove scene. Urnebesan film. 😁

Ja ga jos nisam pogledao.

Људи, ја га скоро одгледах, мислим да се нисам ни насмејао, тотално ми је раван филм. Просто не могу да верујем да је некоме тај филм одличан. Очигледно не гледам на ствар како треба. Не знам како треба да схватим овај филм.

Sto se mene tice, i dalje najbolji Wesov film...sve je nekako kako treba...filmovima pre i posle njega je uvek nesto falilo...cak poslednjih par filmova su previse u Wesovom fazonu i izgubio je to nesto sto je imao ranije. :)

Nazad
Vrh Dno