Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Ne znam, ja nista ne cistim osim filtera i sto samo menjam filc jednom mesecno. Ostalo je sve uredno.. Vise se zaprlja kondenzator na drugarovoj obicnoj Candy nego ovo kod mene na TP

Beko mašine nemaju dole dodatni filter i to je propust u proizvidnji. Četkicom ćeš uraditi još gore, naguraćeš prašinu dublje u isparivač, ja to čistim samo usisivačem pa šta sakupi. Kada se puno zaprlja rasturiću je, očistiti i teraj dalje.
I sušilice sa grejačem imaju mane, pa kad obrneš i premeriš ipak bih ponovo kupio sa tp.
Moja ima, a dobio sam i rezervni.

Zdravo, da li neko možda ima sledeći problem i zna kako ga rešiti možda: Beko DG8540SX mašina, stara 3.5 godine. Od pre par meseci se veš doslovno raspada u njoj, rupe oko šavova, istanjeno, otcepljeni okovratnici majica, danas dečije farmerke od podebelog texasa izašle sa x rupa. Postepeno uništava i onda samo jedan dan izbaci uništeno. Svaki put je filter pun, pune šake one "prašine", posle svakog pranja ga čistimo, svakih par pranja četkam onu dole mrežicu (nema sunđer)... brišem je sa svih strana ali se ne da, sve iscepa :D Sestra uzela istu malo kasnije, jer smo pre ovoga imali isto Beko 8god i bila ok pa joj preporučili, i isti problem ima od nedavno.
Hvala unapred 🙏🏼

posle svakog susenja i treba da se cisti filter toga ima na svakoj masini

posle svakog susenja i treba da se cisti filter toga ima na svakoj masini
Čistimo, samo se ranije često dešavalo da je potpuno prazan, pa sad naglašavam, bukvalno preliva 😄 Ako je na moj post bio komentar. Ova dole mrežica je morala da se prečisti eto jer znamo da treba, ništa tu nije bilo puno nikad... Svakako nije nam problem čišćenje, nego uništavanje veša koje je maltene dosteglo vrednost mašine, pa me zanimalo da li se ikome dešavalo i kako je rešeno... Nije toliko stara da je menjamo, ali ako nema druge 🤷🏻‍♀️

Ne bi bilo loše da si neku fotku okačila....

Ostaci tkanine tj ta prašina je normalna pojava, i najviše je izbacuje tzv beli veš, peškiri, gaće, majce...
A manje šareni veš....

I veš se vremenom troši, tanji propada, pa i više prasine ostavlja.

Čisto sumnjam da je to kod tebe nešto više nego uobičajeno

A šta cepi, ako cepa i tek kupljene stvari onda jeste problem. Ako cepa stariju garderobu to je donekle i normalno jer verujem i sama znaš da stvari koje se suše u sušilici traju kraće, brže se otanje. Mi kada god je lepo vreme stvari idu napolje na žicu. Verujem da nije problem do mašine nego stvari dotrajale i to je rezultat.
Saće na isparivaču ne čisti četkicom nego usisivač i šta pokupi, četkicom ćeš deo prašine sigurno samo dodatno gurnuti unutra.

Imali smo Bekovu pre ove 8 god, pa ovu tri plus - jasno mi je da ima otpada i da po malo uništava. Sve ok za stare stvari ali 11 god nam dečije stvari ostaju praktično nove i nasleđuju se po X puta, sad detetu od tri god ne stignu da omale jer ih ona uništi za desetak sušenja - stavila sam par slika. Filter je prikazan posle sušenja svetlih majica / dukseva / čarapa, posle peškira je ~2x ovoliko. Bež trenerka kupljena kraj februara, rupe 2x2cm na uglovima džepova, zašivene, sledeće sušenje opet rupa kod šava. Dukserice - siva stara 6 godina, bela stara 5 meseci. Farmerke stare 5 meseci, prane 30ak puta. Kao da duva jače pa istera više tih "dlačica" i pohaba 50x brže nego za ovih 11 god, ne znam. Nadala sam se da je neko imao i rešio isti problem... Za sad čekam šta će Beko da kaže, ako ništa, menjamo, ali eto, jedan 👎🏼 za model... 😌
Ostatak slika

Prilozi

• 20250601_235018.jpg
    20250601_235018.jpg
    143.8 KB · Pregleda: 47
  • 20250601_235025.jpg
    20250601_235025.jpg
    181.2 KB · Pregleda: 47
  • 20250601_235359.jpg
    20250601_235359.jpg
    155 KB · Pregleda: 47
  • 20250602_085332.jpg
    20250602_085332.jpg
    170.1 KB · Pregleda: 43
  • 20250602_003133.jpg
    20250602_003133.jpg
    276.8 KB · Pregleda: 40
  • 20250602_003118.jpg
    20250602_003118.jpg
    378 KB · Pregleda: 46
Ovo vam bubanj cepa veš. Imao sam slične probleme sa Candy mašinom za veš.

Da, masina za ves, cepa ves, susara ga samo tanji.

plus;
Verovatno sve perete na visokoj temperaturi,
probajte da smanjite temperaturu i za jedan nivo smanjite centrifugu sigurno ce biti vidljive razlike.

Meni ko zna koliko stara AEG kupljena polovna smanjuje majce, malo i decej stvari ali ostecenja pravi masina na 1200 obrtaja, cesto pranje, slabiji kvalitet odece.
Kako susara moze da osteti kada njen bubanj se sporo okrece i samo struji vazduh?
Stare masine radila na 400 do 600 obrtaja i nisu cepale ves, sada kada pustimo centrifugu na 1000-1200 ves pogotovo tanji bude polusuv.

Hvalaaa, ok, samsung će na otpad 🤣 Ne idem nikad na preko 30-40 i 1000 za odeću, često i 800 jer me strah, sestri ista i isto stara sušara isto izbacuje a perulja joj Miele pa mi tu isto sumnjivo... Ali ajde istražujem dalje. Možda jer sam prešla na Denkmit deterdžente i omekšivače.... Poludeh. Bukvalno nova sušara ili perulja je za uništeno odelo ovih par mes mogla da se kupi.

Zdravo, imam masinu za pranje veša dimenzija 50×60 cm I masinu za susenje standardnih dimenzija 60x60 cm. Da li postoji mogućnost da uz postolje ili kako se vec to zove stavim jednu na drugu ( ovu za susenje na ovu za pranje)? Znam da ne može obrnuto.

Moraš naći element za povezivanje i proveriti šta kažu specifikacije.
Kod mene mašina za sušenje stoji oslonjena samo na gornji panel veš mašine. Bitno je samo da mašina za veš ne trese i da je gornji panel veš mašine većih dimenzija od raspona nožica na mašini za sušenje, što znači da nožice moraju budu sa unutrašnje strane lajsne na gornjem panelu veš mašine.

Nazad
Vrh Dno