Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Sve posle "Revenge of the Sith" je latino/turska sapunica. ;)

Ne znam ja šta ste vi gledali ali Andor je numero uno od serija iz SW, onda Manda pa Feta sir.

A Osveta da meni najbolji od 9 filmova.

WoT je svetogrdje. Ukratko.
Dosta su ih pljuvali, tako da i nije cudo sto gase projekat. Centralni koncept serije nema nikakve veze sa knjigom, sem sto se likovi zovu kao u knjigama. Mogli su seriju da nazovu nekim drugim imenom koliko je nebulozna.

A šta kao u knjigama nemaš dosta toga da se pljuje? I knjige su debelo precenjene, i ako gledamo kvalitet serije vs kvalitet knjiga su tu negde, "gledljivo" tj "čitljivo za uzrast tinejdžera".
Serija naravno kao i svaka druga ovih dana forsira "diverzitet" i jeste većina promena u seriji lošija i glup*vija ali nije baš univerzalno uvek tako.

I taj trend da se od izvornog materijala koristi manje-više samo ime / "brend" nažalost nije ništa novo.

Timeline SW
BBY i ABY

Prilozi

• 575d60b5a19c73b7febb57bec68cd9f3.jpg
    575d60b5a19c73b7febb57bec68cd9f3.jpg
    153.4 KB · Pregleda: 156
Nisam neki SW mega giga fan ali sam dosta toga odgledao. Nikada se preterano nisam zanimao za lore. Jel Lucas to od nule sam razvio kao što sma negde video?

Заврши се и друга сезона TLOU. Од појединих делова ми се желудац преврнуо, док има и ствари које су добре, наставља се са одличним приказом постапокалиптичних крајева, што ми је и дало снаге да наставим да гледам ово. Друга сезона свакако лошија од прве, која је мени лично била одлична. Шта ће бити у трећој, видећемо.

Svi pišu u akronimima, kao da svi znaju šta oni znače, ja više nemam pojma o čemu se govori. :alien:

Timeline SW
BBY i ABY
575d60b5a19c73b7febb57bec68cd9f3.jpg
Timeline protiv ogorcenosti.

Andor je odlican! Pojedinacno epizode mogu da deluju usporene, ali kada se gledaju sezone u cugu sve ima smisla, sve dolazi na svoje mesto, odlican ritam, odlicna rezija, maltene nema praznog hoda. Jedna epizoda, nisam siguran da li je sedma u drugoj sezoni je realno mogla da se spakuje u 15 minuta. U prvoj sezoni jedino za premotavanje ili buljanje u telefon je kada kao klinci vilene po dzungli.

Meni je samo žao što sve iz serijala SrarWars nije snimljeno današnjom dostupnom tehnologijom, kakav bi to vizuelni spektakl bio.

Pogotovo sredisnja tri nastavka.

A šta kao u knjigama nemaš dosta toga da se pljuje? I knjige su debelo precenjene, i ako gledamo kvalitet serije vs kvalitet knjiga su tu negde, "gledljivo" tj "čitljivo za uzrast tinejdžera".
Serija naravno kao i svaka druga ovih dana forsira "diverzitet" i jeste većina promena u seriji lošija i glup*vija ali nije baš univerzalno uvek tako.

I taj trend da se od izvornog materijala koristi manje-više samo ime / "brend" nažalost nije ništa novo.
Za mene su knjige i ova serija neuporedive. Kome se svidja, neka gleda slobodno. Nemam nista protiv.

Jedino što mi nismo ni pričali da je serija remek delo već samo da je bolja od ove abominacije zvane Rings of power koja je opstala, za razliku od WoT.

Ne bi se slozio, iako sam razocaran prekidu WoT glumci neki su bili bas loshi, za RoP se to ne moze reci, obe imaju problem sa pricom i kako je prenose, stim sto se nadam da RoP moze biti bolji a isto sam se i nadao za WoT

u RoP je ulozeno brdo para, placena licenca mozda najskuplja do sad.... ne moze se to tek tako okoncati

Poslednja izmena:
Hvala bogu završi se ovaj Last of Us
Nadam se da posle ovog neviđenog debakla ide cancel dalje produkcije
Nešto ozbiljno nije u redu sa ljudima koji su ovo snimali i pisali scenario, uspeli su od onakve igre najvećeg promašaja što se tiče priče da naprave još 10x goru drugu sezonu.
Toliko nepotrebnog psovanja, toliko loš kasting sem ovog azijata.

Ne bi se slozio, iako sam razocaran prekidu WoT glumci neki su bili bas loshi, za RoP se to ne moze reci, obe imaju problem sa pricom i kako je prenose, stim sto se nadam da RoP moze biti bolji a isto sam se i nadao za WoT

u RoP je ulozeno brdo para, placena licenca mozda najskuplja do sad.... ne moze se to tek tako okoncati
Idealan recept za put u propast - nema veze što je grozno i što ne znamo, dali smo do sada brdo para i idemo ovako kako smo krenuli do kraja da skrckamo još brdo para ni za šta...

A što se tiče loših nekih glumaca u WoT tu se slažem i više puta sam naveo za koje mislim isto ali ništa bolji nisu ni glumci u RoP - naprotiv, u odnosu na raspoložive resurse mislim da su tek oni failovali i sa glumcima i sa svim ostalim

Kako sam se sinoć smejao Andor S02E04 44:50 🤣🤣🤣.

Nije toliki spoiler već off
Nastavio negde oko 43 min on povukao generisani titl kao i uvek i onda kad skontam vratim na eng. Ovaj put su me baš nasmejali.

Pita Vitaker onog malog kako se zoveš? Willmon a Vitaker ponavlja po slogovima Will.....Mon a AI preveo Želiš....Moj

Andor S2 konačno zanimljivo nešto od dal 5te epizode, pre toga je jako spora serija, ali tako se i pravi dobra priča nego smo postali lenji na instant Tikitoki sadržaje.
Sad se već vidi gde otišlo 600m na produkciju serije, scene i efekti odlično urađeno. Zanimljiva je i ona rejv žurka u S2 😂
Sad jedva čekam da pogledam još ovih 6 epizoda.
Bog glavnog glumca I dalje Ne gotovim glumi kao da ima zatvor mesec dana, takav je bio i u Narcos Mexico.

Koja rejv žurka? Corusant Progressive House Trance 🤣

Rehearsal finale S02, vrv nesto najbolje sto sam ikada gledao u zivotu, a da ima TV u prefixu..
10/10

Poslednja izmena:
Ja izbindzovao veceras 6 epizoda 1. sezone serije Mandalorian. Sve sam odbijao da je gledam. Do kraja nedelje verovatno sve tri sezone. Za mene je ovo osvezenje,iskreno.

Poslednja izmena:
Pa sve serije su gledljive ali ne donose ama bas nista novo u star wars univerzumu osim Andor-a....

Pa sve serije su gledljive ali ne donose ama bas nista novo u star wars univerzumu osim Andor-a....
Mislim da je zato meni serija i super (dobro za mene) - nikad nisam bio Star Wars fan. Za mene je to zuti robot, kanta robot, i neka ekipa oko njih :) Dobro preterujem, ali univerzum, istorija trt-mrt nikad nisam ulazio dublje, jednotsavno me nije "uhvatilo"

Slažem se, '77, '80 i '83 je bio hit i wow od filma .
Za Povratak Dzedaja (1983) sam cekao u dugackom redu maltene do Doma sindikata da kupim kartu u Kozari. Eh to su bila vremena. :love:
Ali da ne idem u off posto su serije u pitanju.

Nazad
Vrh Dno