Šta je novo?

Formatiranje SSD-a

Kako si zamislio da formatiras taj SSD kad ti je on jedini nosac podataka i trenutno si u OS koji se pokrece sa njega i iz njega pokusavas da formatiras?
To sam i pomislio heheh, eto koliko se razumem u ovo sve. Ajde sad cu staviti ovaj drugi sto imam. Hvala brate, ziv bio.
Odradi izvan windowsa full format, butuješ windows installer sa fleške pa iz njega uradiš šta treba i "počistiš" ssd.
Ono kao da instaliram windows? Pa da brate ali ja mislim da ce ostati moji podaci i lozinke sacuvane , tipa gmail itd, onaj onedrive povrati neke datoteke i to koliko znam

Poslednja izmena:
Izvadi stari, ubaci novi, instaliraj OS na njega, kad zavrsis sve dodaj i stari i formatiraj ga kako si prvobitno pokusao.

A mozes i kao sto ti je Poolmaker rekao, nece ostati nista jer kad dodjes do dela gde biras na koji disk (SSD, HDD itd) hoces da instaliras, imas opciju za formatiranje i odatle formatiras i ne nastavis instalaciju.

Ima jos x nacina, biraj sta ti odgovara.

Izvadi stari, ubaci novi, instaliraj OS na njega, kad zavrsis sve dodaj i stari i formatiraj ga kako si prvobitno pokusao.

A mozes i kao sto ti je Poolmaker rekao, nece ostati nista jer kad dodjes do dela gde biras na koji disk (SSD, HDD itd) hoces da instaliras, imas opciju za formatiranje i odatle formatiras i ne nastavis instalaciju.

Ima jos x nacina, biraj sta ti odgovara.
Vazi brate, tako cu i uraditi, ovo prvo sto si napisao.

BitLocker ti je uključen, dakle sve je enkriptovano. Ne razumem da li prodaješ samo SSD ili računar s SSD. Ako prodaješ računar, onda samo resetuj BIOS ili samo idi na clear TPM, instaliraj novi Windows to je to. Ako prodaješ SSD, samo ubaci u komp quick format, to je to.

Odradio sam format preko disk menagera i prodao racunar ali kupac kaze da ne moze da instalira windows a ja sam se sada nasao u neprojatnoj situaciji jer on pocinje da sumlja da sam mu uvalio neispravan ssd... Evo slika koje mj je slao

Prilozi

• IMG-8be31d91b3e01bfdc52d431b8bdf5dd6-V.jpg
    IMG-8be31d91b3e01bfdc52d431b8bdf5dd6-V.jpg
    138.1 KB · Pregleda: 31
  • IMG-3aecd79b12250c6ce7433b92a82583dc-V.jpg
    IMG-3aecd79b12250c6ce7433b92a82583dc-V.jpg
    190.4 KB · Pregleda: 28
  • IMG-7f0cb60241c2373f562a216008878515-V.jpg
    IMG-7f0cb60241c2373f562a216008878515-V.jpg
    100 KB · Pregleda: 28
  • IMG-80c7dab5f02902efe20d3f87e8b3e6f3-V.jpg
    IMG-80c7dab5f02902efe20d3f87e8b3e6f3-V.jpg
    214.7 KB · Pregleda: 29
Ima x stvari zbog kojih moze da mu prsne instalacija.

Neka napravi butabilnu flesku preko Rufusa i neka raskaci sve ostale diskove koji su mu povezani pa neka proba ponovo.

Ima x stvari zbog kojih moze da mu prsne instalacija.

Neka napravi butabilnu flesku preko Rufusa i neka raskaci sve ostale diskove koji su mu povezani pa neka proba ponovo.
Samo je ssd povezan, ja mislim, jer sam mu poslao samo sa ssdom. Ja sam korisio isto samo taj ssd

Sta si mu poslao sa SSDom - kompjuter sa sve SSDom ili samo SSD?

I ovo sto ti je poslao ne znaci da ne valja SSD nego da treba da petlja oko fleske odnosno instalacije, Secure Boot-a ili UEFI/Legacy podesavanja jer je tu negde problem.

Odradio sam format preko disk menagera i prodao racunar ali kupac kaze da ne moze da instalira windows a ja sam se sada nasao u neprojatnoj situaciji jer on pocinje da sumlja da sam mu uvalio neispravan ssd... Evo slika koje mj je slao
Što ti nisi lepo instalirao Windows pre prodaje? Sad se ne zna da li on ne zna, ili ipak nešto nije u redu...

Ahaaa! Sta krijes? 🤔

Nazad
Vrh Dno