Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Како знаш шта је код њега од та два?

Evo, odlučio sam se za orion. Mada imam probni period od mesec dana. Bukvalno mi račun ispada 1400rsd mesečno na dve godine. Ovo su brzine koje hvatam mojim android telefonom:
1000052557.jpg
Šta mislite?

Evo, odlučio sam se za orion. Mada imam probni period od mesec dana. Bukvalno mi račun ispada 1400rsd mesečno na dve godine. Ovo su brzine koje hvatam mojim android telefonom:
Pogledajte prilog 489257
Šta mislite?
Bolji ti upload nego kod mene na Yettel-u 😀
Ma orion je sasvim pristojan, čak na kraju ima da bude i najbolji, videćete svi. Zapamtite ovo pisanje.

Juce sam dobio ponudu 6 meseci za 1rsd i 18 meseci 1450rsd na koju sam pristao za opticki internet 1/0,5 gb/s.

Ja se nešto bavio drugim stvarima u posljednje vrijeme pa me uhvati nespremnog kraj ugovorne obaveze. Imam Supersonic Dual TV iz 2023, 2.5/0.75, Wifi6 Huawei ruter, Metro optika, odlični uslovi i stabilne brzine na lokaciji... i sad gledam trenutne pakete:

• Supersonic nije više do 2.5 nego do 2GBps (treba mi za dva računara da mogu istovremeno da imaju 1GBps, supruga i ja radimo od kuće)
  • Supersonic sad ne dođe sa Wifi6 ruterom nego tek na Hypersonic, i koliko ja razumijem ovu ponudu - supersonic ne daje mogućnost Metro optike?! Samo hybrid?!
  • Skuplje je čak i s popustom nego trenutna cijena, a popust za nove korisnike je 20 od 24 mjeseca?!
  • Sad za svaki Laki STB stoji "FHD" iako ovaj matori što imam bez problema izbacuje 4K?!

Da li sam ja nešto nenormalan ili je ovo sve tako?

Znate li da li planiraju da ubace History 1 i History 2 ove godine u ponudu?

Kod mene je u zadnje vreme upload na telefonu 50, a znao je da ide na 100. Zvao ih, nešto su podešavali ali neće nikako do 100. Mislim da im je internet u nekom problemu, da li se možda povećao broj korisnika ili ima neke veze proširenje mreže ne znam.

Ako je light Gpon onda povećanjem broja korisnika smanjuje se brzina, a oni prihvataju uvek nove korisnike bez obzira na kapacitete. Računaju da od novih uvek ima onih kojima u principu i ne znači puno koji brzinu imaju jer im odgovara cena ili nemaju drugu opciju za brži net. Pa ako i neko odustane uvek ima novih koji i ne znaju koju brzinu imaju, npr. kao moji roditelji... Tako da su u Sremskoj Mitrovici prodali pakete od 650 Mb/s download, a sad su svima ograničili na 180Mb/s.

Da li još neko na Orionu ovih dana ima povremeno drastične pradove protoka?

Imam pretplatu 1000/500 Mbps. Na svaki minut-dva protok padne na 10-20-30 Mbps, tako bude par desetina sekundi, onda se popne na punu brzinu, pa kroz minut-dva opet padne, i tako praktično neprekidno.

To ima za posledicu da slika na TV-u u tim trenucima secka ili joj padne bitrate, Youtube krene da zastajkuje i baferuje... To se vidi i na SpeedTestu, kad se uzastopno testira.

Nisam se još obraćao podršci, jer kod njih to znači da će me uzeti u razmatranje kroz 10 dana, možda.... Pa ko velim, da vidim da li još neko ima sličan problem, što bi značilo da je kod njih neki kurcšlus na linkovima i trasama.

Pozdrav,
Ne mogu nikako da provalim koja je lozinka za SSH/Telnet za ruter Huawei HG8245Q2, pisalo se o tome ovde pre pet godina, ali ti podaci mi ne prolaze, pa ako se neko snašao.

Zašto izbacuju HD kanale? Npr HGTV je u SD. NBA TV nije u HD. Vinestarovi kanali sem premiere nisu u HD. Televizija sve vise razocarava. Izgleda sve ima svoju cenu.

Zašto izbacuju HD kanale? Npr HGTV je u SD. NBA TV nije u HD. Vinestarovi kanali sem premiere nisu u HD. Televizija sve vise razocarava. Izgleda sve ima svoju cenu.
A tek manjak kanala koji se premotavaju...

Nije mi jasno kako HGTV kod tebe nije HD, kod mene jeste, Cinestar Comedy HD, CineStar 2 HD, NBA nije HD. Ali definitivno im hvali kao što je kolega napisao jeste da prošire listu vraćanja kanala.

Nije mi jasno kako HGTV kod tebe nije HD, kod mene jeste, Cinestar Comedy HD, CineStar 2 HD, NBA nije HD. Ali definitivno im hvali kao što je kolega napisao jeste da prošire listu vraćanja kanala.
Nije ni meni jasno. I zašto NBA TV nije u HD a kod svih ostalih provajdera jeste? Ako smo već na optici zar ne bi trebalo da svi kanali budu u HD?

Možda su prava emitovanja jeftinija ako je SD.

Imaju zastarelu platoformu za distribuciju i ogranicene resurse zato je nedostatak kanala, nedostatak hd verzija istih ( ne placaju se vise HD prava), nedostatak premotavanja za mnoge kanale kao i zastareli format za neke kanale kod premotavanja... Zasto je to tako, pa zato sto prava platoforma kosta a sopstvenu nije bas tako lako napraviti...

Jeste, ja sam bio tastatura.

Ja ne - cimao ih još jednom nisu odgovorili na mail...

Posle zvali pre neki dan nude produženje ugovora (ističe za 4 meseca), ista cena još dve godine. Spomenuo im to za opremu kaže žena ako pristanem doneće mi sa novim ugovorom :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno