Koja je konfiguracija tog laptopa? ako je sve intel, onda Clear Linux. To je linux od Intela-a i odlicno radi na Intel konfiguraciji. Jedino sto je Gnome jedini DE.Laptop ne podržava 11, stari sa i7 2630qm, ali sam im stavio SSD. Mint mi je dosadan, ne drže nikakve bitne podatke na laptopu, tako da nije kraj sveta ako padne sistem.
nema problem sa fanspeed?Могу рећи да ми је веома драго што ми је пропала препродаја мог Macbook-а јер се испоставило да је PopOS дао нови живот тој времешној машини. Уз врло мадо коришћења терминала (и то само ради оспособљавања wifi-ја), лаптопчић ради савршено за сурфовање, гледање клипова и филмова и то без штуцања. Видећу да испробам неку игрицу преко Steam-а, али и без тога сам презадовољан.
Овај Macbook са својим финалним нативним оперативним системом није радио овако флуидно, а поготово не са печованом последњом верзијом.
Ok, znaci isto kao i kod mene. Poboljsalo se sa EndeavourOS , kuler je bio dovoljno tih.@Tomiprunet - Када изабарем неку категорију из Pop! Shop-a, потребно је једно пола минута да се учита све понуђено и тада кулер ради као АТР пред полетање. Чим учитавање прође, тада се и кулер искулира, хехе.
pa nista posebno, 100% brightes i podesio sam da mi dnevna svetlost bude 6000K a night light 4500K, display scaling 150% plus u brave browser zoom 125%
Primetio sam da pokretanje tih app prodavnica opterecuje malo procesor@Tomiprunet - Напомињем да је (за сада) АТР рад кулера само у наведеним моментима преко Pop! Shop-а. Али ни то није на нивоу на ком је било са последњом (печованом) верзијом MacOS-а. На послу користим свој стари HP лаптоп са петом генерацијом i3 процесора (Windows 10): овај линуксован Macbook ради много флуидније. Ако гледамо са те стране, није немогуће да би и тај службени лаптоп „живље” радио да је на њему инсталиран Линукс.
Ovo je malo kontradiktorno, pošto su korisnici morali da menjaju navike prelaskom sa Win7 na Win8/8.1, pa sa Win8 na Win10, pa sa Win10 na Win11. I tako je član iznad tebe prešao na Linux da ne bi morao da menja navike rada na PC-uTo je zato sto ljudi ne vole da menjau bas navike.
npr navika na windows, pa ako se predje na nesto drugo, onda stani/pani
Pa to ti kazem, ljudi ne vole da menjaju navike. Ali su bili primorani da predju na novu verziju Win-a . pa zamisli tek jos da moraju preci na Linux .Ovo je malo kontradiktorno, pošto su korisnici morali da menjaju navike prelaskom sa Win7 na Win8/8.1, pa sa Win8 na Win10, pa sa Win10 na Win11. I tako je član iznad tebe prešao na Linux da ne bi morao da menja navike rada na PC-u
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari