Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

aliex.png

Jel ovo "Arrived at local delivery center" znaci da je stiglo kod nas u postu pa treba da mi salju? Proverio na sajtu nase Poste i jedini status koji imaju je da je primljeno u HU-HU1005 22.04.

Htedoh svašta da pitam, a onda sam pročitao FAQ i ovde i na reddit grupi... prvi put kupujem na Aliju, ali odustajem, valjda sam prestar za tolike peripetije. Nek' stigne kad stigne, ako uopšte stigne.

UC brojevi porudžbina su u pitanju btw, i stoje u "local delivery center" celih 15 dana.

Poz!

Zna li neko sta se desava sa posiljkama koje idu preko carine nis?
Pregledao sam generator i ima grupa posiljki LA...HU koje stoje "za carinu" od 23. i 24.4. dok vecina koje su preko carine BG i novi sad su dostavljene

Ta dva datuma su bila pre 2-3 dana, oni su tek oko 10.04. sa obradama, mada moj uzorak je bukvalno moj uzorak od jednog paketa tako da mozda bude brze.

Ima neki paketi bas od 24. koji su dostavljeni, do sada nisu mi se paketi zadrzavali duze od 1 dan u BG

Nis, Novi Sad i BG su razliciti univerzumi, ako si pod BG na konju si.

Ako je nesto nekim cudom pusteno u Nisu, znaci da nije bilo podlozno carinjenju, sto je sad otprilike 0.1% svih paketa koji imaju pracenje a dodju do Niske carine.

U Nisu sam, tako da cekam da dodje do niske carine prvo pa posle i njih cekam znaci za dve nedelje stize

Da vidite prolaznost
Poruceno 11.04

Prilozi

• IMG_1923.jpeg
    IMG_1923.jpeg
    69.5 KB · Pregleda: 96
Da li je ovaj paket krenuo nazad ? :)

Prilozi

• Screenshot_20250429_035559_TrackChecker Mobile(1)(1)(1)(1).jpg
    Screenshot_20250429_035559_TrackChecker Mobile(1)(1)(1)(1).jpg
    182.1 KB · Pregleda: 70
Sad sam slao upit i logističkoj kompaniji koja je javila da adresa nije bila stavljena kako treba i da zbog toga srpska pošta je morala ovo da vrati. Pošto meni na tu adresu stižu redovno pošiljke kako sad otvoriti spor na aliexpress-u a bez da čekam da istekne vreme za dostavu da li ima neko iskustva sa ovim?
Pisao sam Ali prodavcu i on je tražio ovaj odgovor od logističke kompanije pa sam mu poslao, a refun koliko vidim nije moguć jer nije još uvek isteklo vreme za stizanje pošiljke. Pretpostavljam da ima neki način da se pokrene ranije.

Poslednja izmena:
Mozes da otvoris spor i kao razlog stavis problem sa logistikom.
Vidi se da je posiljka vracena u Madjarsku...

Javili su ovi iz logističke, kažu da nije adresirano kako treba verovatno je stavio kineska slova ili šta već pa su naši samo to vratili nazad. Nego me zbunilo to što kad idem na refund sistem me odbija zato što je sve u roku pa moram verovatno drugačije kao što gore sale kaže. Nisam još uvek tako prijavljivao problem.

Poslednja izmena:
Pa vidi se na toj fotografiji da se vraća to jest da je već ušao u Mađarsku. Nego su javili iz te logističke kompanije da nema praćenja od njih ka nazad jer oni to njemu vraćaju na polaznu tačku ali nemamo uvid osim ovo što imam do sad.

Jedino ti ostaje da kontaktiraš Evu (ali živu ne robota) da oni otvore spor. Spremiš screen praćenja i odgovor HU logistike i onda ulaziš u priču ako nećeš da čekaš da istekne zaštita ali ja bih prvo popričao sa prodavcem.

Da, pa ja sam i popričao sa njim i ovo mu sve pokazao i odgovor logistike, ali obzirom da od Mađarske unazad nema praćenja ne bih baš da nasednem na njegov predlog koji je bio hoćeš kad mi se vrati predmet da da ti onda uplatimo pare nazad, jer ja ako to prihvatim onda on može da čeka i tri meseca i da kaže da mu predmet nije stigao.

RP759620048MX

Da li neko ima ideju sta se desava sa ovom posiljkom? Poslata je iz Meksika u Srbiju,ali koliko vidim na 24 track i slicnim sajtovima stigla je u Cesku i tamo se carini na praskoj carini (!)

Msm,kako je stigla u Cesku posiljka (cesku carinu) ako je poslata za Srbiju??

I ja sam makaze sa ali expresa narucio pa eno ih u madjarskoj , pa logicno je da idu iz zemlje u zemlju , nece sigurno avion specijalno iz meksika za srbiju zbog posiljaka da dodje.

@Ulrich

Prati samo malo temu - videces koliko nepreciznih statusa ima.
Posiljku ce iz Ceske proslediti u Srbiju.

Posta Srbije je vec dobila najavu i sledeci status je Izmenicna posta

@vemiessubdentem

Isto kao gore - sledeci status je Izmenicna posta ( SRBIJA )

Čekam tri UC...HU pošiljke sa alija. Ship24 pokazuje "Departure from outward office of exchange" iz Budimpešte 1. aprila, a Cainao mi daje da su "Arrived at local delivery center" između 1. i 9. aprila. Da li postoji neki način da se u našoj pošti proveri šta je sa ovim paketima, neki mejl, telefon? Beograd je u pitanju.

Divota... Kakva su vam iskustva sa tim pošiljkama male vrednosti koje nemaju praćenje? Koliko često ih poštari kradu... mislim, izgube se misteriozno kad uđu u Srbiju?

Nazad
Vrh Dno