Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pa kako, bolna je to tačka, pogotovo na nahvaljenom snapdragonu. A realno, đzaba ferari ako ne može da izađe iz dvorišta a da ne ostane bez goriva 😎

A sta cemo sa onima sto ne znaju da voze ferarija? Pa ga slupaju na prvo dodavanje gasa?

Ja kapiram da smaramo sa postovima o bateriji i ja sebe smorim kad to pišem, ali da recimo kupite nov auto koji troši 6 litara goriva na 100km i da posle 2 godine on krene da troši 10 litara na 100km da li bi vam bilo svejedno?

Da li S23 (običan) ima opciju USB C video out sa običnim USB C kablom.
Imam neki Temu portabl monitor koji po uputstvu podržava ovakvu opciju ali ništa se ne događa kada spojim telefon? HDMI Android TV uređaji rade bez problema ali S23 jok. Ni samostalno ni kad spojim monitor na napajanje.

1000060829.jpg

Poslednja izmena:
Imam neki Temu portabl monitor koji po uputstvu podržava ovakvu opciju ali ništa se ne događa kada spojim telefon? HDMI Android TV uređaji rade bez problema ali S23 jok. Ni samostalno ni kad spojim monitor na napajanje.

Pogledajte prilog 489457
Podrzava, samo sta tacno pokusavas da uradis? Probaj da pokrenes DeX na telefonu, trebalo bi da baci signal odmah.

Bitno je i da kabl podrzava, mada taj tvoj izgleda radi.

Pogledajte prilog 489457
Nisam siguran da li moze klasican video out ali ja sam moj kacio na monitor od kompa i tada predje u DEX mod. Tako da neki tip video out-a podrzava.

Ja sam sa tim monitorom sa temu-a bas prosli vikend probao da gledam eon sa telefona. Radi savrseno. Ali mi je trebalo jedno 15-20min da skontam da moram da ubodem monitor na napajanje. Nece bez napajanja da radi sa telefonom :)

(kazem da sam skontao a ustvari sma procitao uputstvo za monitor ;))

Primetih da je baterija na telefonu počela da curi značajno i rekoh ajde da vidim šta piše ovde, kad imam i šta da vidim. Mislio sam dve godine star telefon, pa je već izgubila dosta, ali čudno kako tako odjednom da krene da traje baš loše SOT 4H max Sve pogašeno, nema notifikacija nigde osim na viber i wa. AO ugašen. Probao sam preko noći sve da pogasim i da ga stavim u AirPlane mode i desi se da ode 10%, ne znam samo na šta... AccuBattery kaže 96% Health.

Je l' probao neko od vas što ste primetili loše trajanje baterije nakon update da uradi factory reset ili hard reset kako se to već zove?

Je l' probao neko od vas što ste primetili loše trajanje baterije nakon update da uradi factory reset ili hard reset kako se to već zove?
To je jedan od razloga zašto sam rešio da kupim telefon iz flagship serije, da ne bi morao da radim takve stvari. Kada sam bio mlađi ja sam se zezao i čačkao sa custom ROM i ostalim zezalicama. Sad mi se ne radi ni factory reset. Samo plug and play.1000065801.jpg

@FULLSOUND
Izgleda doslo vreme kod samsungovih flagship-a (koje koristim vec 12+ godina) da mora da se radi factory reset + debloat da bi radili posle godinu dana (u mom slucaju) optimalno

@FULLSOUND
Izgleda doslo vreme kod samsungovih flagship-a (koje koristim vec 12+ godina) da mora da se radi factory reset + debloat da bi radili posle godinu dana (u mom slucaju) optimalno
Neki savet kako to odraditi najjednostavnije da ne oduzima mnogo vremena?

Podrzava, samo sta tacno pokusavas da uradis? Probaj da pokrenes DeX na telefonu, trebalo bi da baci signal odmah.

Bitno je i da kabl podrzava, mada taj tvoj izgleda radi.
Ložim se kupim neke od ovih XR naočara. Gledam jedan poprilično dobar i cenovno prihvatljiv model ali koji god sam review gledao uvek je upaljen ekran telefona tokom korišćenja što je stvar koja bi me odbila od kupovine. Setio sam se da imam ovaj monitor pa rekao da vidim kako se ponaša ekran telefona prilikom korišćenja eksternog monitora.
Nisam siguran da li moze klasican video out ali ja sam moj kacio na monitor od kompa i tada predje u DEX mod. Tako da neki tip video out-a podrzava.

Ja sam sa tim monitorom sa temu-a bas prosli vikend probao da gledam eon sa telefona. Radi savrseno. Ali mi je trebalo jedno 15-20min da skontam da moram da ubodem monitor na napajanje. Nece bez napajanja da radi sa telefonom :)

(kazem da sam skontao a ustvari sma procitao uputstvo za monitor ;))
Vi koji ste probali sa deksom, da li je ekran telefona potpuno ugašen prilikom korišćenja monitora?

Ugašen je.Možeš ga koristiti kao tačped.Mislim,ja ga na tvu tako koristim...Mene interesuje kako se mogu bežični miš i tastatura tako povezati,ako neko zna neka info da :)

Sad sam ga kastovao na TV i zakljucao ekran, ugasen je i meni a deks regularno stoji na TV.

Ja sam danas imao rekord - baterija je trajala oko 9 sati. Ali ne sot, nego baš baterija. Skinut jutros malo prije 9 i oko 6 i nešto popodne javlja da je ostalo još 10%.
Katastrofa! Mislim da je porast temperature jedan od uzroka. Nijesam radio hard reset jer čekam ui7 pa da onda odradim.

Pa da, dok covek polako ubaci jedno 5-6 bar google sync naloga, dual appse, work profil, evo kolega moj drzi uvek po 3-4 vibera, 4-5 whatsup-a, isto toliko instagram, fb i ostalih mesindzera...a tek market aplikacija, pa tu je pakao totalni :D

Cim bude na data / anteni, krece potop baterije. Tu su nesto zeznuli.
Meni je skoro stalno uključen data, retko kad sam na wifi. Počeo sam dva puta dnevno da ga punim 🤦
Od pixela, koji baš volim, sam pobegao zbog loše baterije i pucanja signala...
Ne gubite vreme na factory reset, biće bolje možda 3-4 dana posle dođe sve na isto.
Eto, nek je sa srećom 😅
Drži bure vodu dok majstori odu.
Bio sam ironican, izvinjavam se ako je pogresno protumaceno 😀
Pomislio sam da se šališ, al' fekoh jednom godišnje nije strašno. Na win xp sam to radio na 3-4 meseca, pa mi to nije nerealno 😅

Ugašen je.Možeš ga koristiti kao tačped.Mislim,ja ga na tvu tako koristim...Mene interesuje kako se mogu bežični miš i tastatura tako povezati,ako neko zna neka info da :)
Blututom ma telefon i miš i tastatura, tako sam ja koristio (jedino što sam na monitor spajao ne tv).

Vrh Dno