Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

@alex1974

Sa oznakama velicine je zaista veliki problem - i meni isto treba gaziste od oko 30cm
i bas je problem naci odgovarajuci model.

Cini ti se da je kod svih prodavaca identican model , ali u vecini slucajeva su samo veoma slicni.

Naduvali su cene - pa vijaj 50-60% popuste tako da mozes uzeti neki zanimljiv model za 1000-1500 dinara.

Za sada nije nista poskupelo, samo su uveli da moze skuplja roba. To sto je neka kamera duplo skuplja ne znaci nista jer ima sigurno ista-slicna kod drugog prodavca po nizoj ceni. Gledao sam informativno kao reper, onaj monitor sto su mnogi clanovi kupili i dalje je 5.300 a na primer retro konzole R36 ide ud 4.600 do 8.000 din ! Sve jedno te isto samo svaki prodavac ima svoju cenu.

Imam jedno pitanje za vas što ste iskusniji sa temuom. Da li je ovaj credit identičan kao i onaj iz cash back akcije.

U suštini me zanima sledeće: ako ispunim uslove za ovo, da li ću dobiti 10 000 RSD koje mogu da koristim za bilo šta?

Unapred hvala na odgovoru.

Prilozi

• Screenshot_2025-04-25-18-59-42-252_com.einnovation.temu.jpg
    Screenshot_2025-04-25-18-59-42-252_com.einnovation.temu.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 24
ni meni nije jasno izadje mi reklama i dobijem spin da izaberem 6 stvari za 0 dinara, kad izaberem kaze moram da kupim stvari u vredosti 19.000din da bi dobio tih 6 stvari dzabe?

Kakvi su brojevi obuce u odnosu na nase?
Takvi da moraš da čitaš komentare.
I uz put, budi spreman da u realnosti obuća izgleda dosta lošije, opet komentari mogu da pomognu sa priloženim slikama.

Na osnovu iskustava sa Lidl patikama, ja ne bih kupovao non brand kinesku obuću za hiljadu, dve dinara. Kod nas možete naleteti na Adididas ili Nike sasvim dobre patike za 3500-4500 dinara, koje su daleko boljeg kvaliteta nego te kineske.

Nisu daleko boljeg kvaliteta imaš basploa patike koje su sasvim ok po kvalitetu a ima i drugih prodavaca koji kvalitetom ne zaostaju za nekim sketchers, bike, reebok što nam ovde uvaljuju za 5k i više. Da ima krša ima kao i kod svih kineza ali se mogu naći i kvalitetnije patike. Ionako se sve to pravi u kini i vijetnamu.

Na osnovu iskustava sa Lidl patikama, ja ne bih kupovao non brand kinesku obuću za hiljadu, dve dinara. Kod nas možete naleteti na Adididas ili Nike sasvim dobre patike za 3500-4500 dinara, koje su daleko boljeg kvaliteta nego te kineske.
Opiši negativno iskustvo sa kineskim (Lidl) patikama.
Kao kontra-argument imam neispunjen đon na adidas patikama vrednosti 6000, što je rezultovalo usecanjem i propadanjem uloška u kockaste prostore u đonu i patike automatski postaju neupotrebljive.
Reklamacija odbijena uz obrazloženje da nisu adekvatno korišćene... Rešena je na kraju drugačije uz ogromno cimanje ali da li je vredno uloženog vremena?

@Envoy

Nisu svi brendirani modeli kvalitetni - ima i dobrih i veoma losih.
Prenaduvanost maloprodajnih cena necu da komentarisem.

@ekoguard

NIJE :)

Primer Baasploa

Baasploa office

Narucene broj 46 CN46 = EU46 = 30cm

Realna duzina gazista je oko 298mm

A evo sta prikazuje Baasploa sajt

skroz desno imas SIZE CHART

A evo i AE

baasploa Official Store

Opiši negativno iskustvo sa kineskim (Lidl) patikama.
Kao kontra-argument imam neispunjen đon na adidas patikama vrednosti 6000, što je rezultovalo usecanjem i propadanjem uloška u kockaste prostore u đonu i patike automatski postaju neupotrebljive.
Reklamacija odbijena uz obrazloženje da nisu adekvatno korišćene... Rešena je na kraju drugačije uz ogromno cimanje ali da li je vredno uloženog vremena?
Užasan đon, žuljevi posle prvog nošenja a nisam promašio veličinu. Ne one šarene Lidl u njihovim bojama nego crne i sive sportske od 1499 dinara od pre par godina.
Inače sa Temu sam naručivao dukseve, kvalitet je loš realno.

Ja bas suprotno, kupio jedne kad se Lidl otvorio kod nas, nosio ih jedno dve godine aktivno gde god da krenem, posle toga se nacele napred, pa sam ih ostavio za rad napolju i dan danas ih koristim za to.

Posle toga sam kupio crne sportske, i njih i dalje nosam. Takođe se posle par godina odvojila plastika ona napred, ali sam je zalepio i to drži.

Sto se patika tice ja sam super zadovoljan udobnoscu, pre toga sam nosio daleko skuplje koje nisu bile udobne kao Lidlove, a realno su kikiriki pare.

Prve plaćene 1200 din tad, crne koje i sad nosim plaćene 1400 svojevremeno.

Sad sam skoro kupio jos dvoje, ali za sad stoje i čekaju svoje vreme tj dok crne ne ispuste dušu.

Ja bas suprotno, kupio jedne kad se Lidl otvorio kod nas, nosio ih jedno dve godine aktivno gde god da krenem, posle toga se nacele napred, pa sam ih ostavio za rad napolju i dan danas ih koristim za to.

Posle toga sam kupio crne sportske, i njih i dalje nosam. Takođe se posle par godina odvojila plastika ona napred, ali sam je zalepio i to drži.

Sto se patika tice ja sam super zadovoljan udobnoscu, pre toga sam nosio daleko skuplje koje nisu bile udobne kao Lidlove, a realno su kikiriki pare.

Prve plaćene 1200 din tad, crne koje i sad nosim plaćene 1400 svojevremeno.

Sad sam skoro kupio jos dvoje, ali za sad stoje i čekaju svoje vreme tj dok crne ne ispuste dušu.
Kao da sam ja pisao ovo

+1 za lidl patike

Udobnije nosio nisam, a imam i skupocene patike...

A bre sta te briga broj kineski, gledaj duzinu stopala u cm, sta te briga sto je ko nekog 30cm br. 47 a kod drugog 30cm br. 45
Jel tvoja duzina stopala 30 biraj 30cm.
Al si ukomplikovao

@ekoguard

Problem je sto u nekim slucajevima navedena duzina gazista u cm nije tacna !!!

Isto je i kod nas kada narucujes online.
Sa odecom je jos gora situacija :(

Ko od vas na neki duzi period koristi onaj touch portable monitor? Kupih jedan, al nisam siguran koliko su dugotrajni, razmisljam o jos jednom, a opet ako ce trajati 3-4 meseca i crci, onda se ne bih zaletao. Ima li neko neka duza iskustva sa tim modelom?

Po meni kupovina obuce na Temu, je jako losa odluka ! Ja sam kupio ove :

To im je kao najprovadaniji model ? Cena za moj broj 43 trenutno je 1.919 din. Naravno sa kuponima i popustima izaslo me je oko 700 dinara, ali patike Ne vrede ni toliko ! Ubedljivo najlosije patike koje sam u zivotu video ! Na slikama izgledaju solidno O.K. u realnosti materijal od koga su napravljene je jako los.
Uopste ih ne nosim, probao jednom kada su stigle i ostavio u cipelarnik, uskoro ce u kontejner bez nosenja. Velicina odgovara to nije problem vec los kvalitet.

Da sudim po jednoj losoj kupovini , ja vise nigde ne bih kupovao....

@ekoguard

Problem je sto u nekim slucajevima navedena duzina gazista u cm nije tacna !!!

Isto je i kod nas kada narucujes online.
Sa odecom je jos gora situacija :(
Ne racunaju gaziste, nego duzinu stopala. Ja sam sa burazerom osam pari patika sa Temu porucio, nikad greske nije bilo osim prvi put kad sam gledao brojeve.
Onda sam procitao i naucio da se meri duzina stopala a da je sve ostalo relativno, sve lepo pise u opisu ali ne citate mnogi...

Po meni kupovina obuce na Temu, je jako losa odluka ! Ja sam kupio ove :

To im je kao najprovadaniji model ? Cena za moj broj 43 trenutno je 1.919 din. Naravno sa kuponima i popustima izaslo me je oko 700 dinara, ali patike Ne vrede ni toliko ! Ubedljivo najlosije patike koje sam u zivotu video ! Na slikama izgledaju solidno O.K. u realnosti materijal od koga su napravljene je jako los.
Uopste ih ne nosim, probao jednom kada su stigle i ostavio u cipelarnik, uskoro ce u kontejner bez nosenja. Velicina odgovara to nije problem vec los kvalitet.
Ne znam za te ali ovih osam pari nista lepse i udobnije nisam nosio ni burazer.
Treba citati recenzije, birati i izabrati sta valja, meni kad gledam ove uopste ni ne izgledaju udobno, a ni lepo(al necemo o tome to je relativno) a tebi su se svidele zato si i kupio.
Ja podrzavam kupovinu obuce na Temu, samo voditi racuna o svemu, broju, kvalitetu itd, ne mozes ti znati kakav je kvalitet ali citas recenzije SVE i ne kupujes od prvog, ima ih vise sa naizgled istom robom samo po izgledu ali razlicite kvalitetom.
Nije bas lako kupovati na slepo, znam ali ja imam iskusva u online kupovini 20 god, od Ebaya, Amazona, AE, Temua i jos nekih rkineskih radnji malih koje vise ni ne postoje ili su sad beznacajne sa robom.
Treba znati kako se od online Kineza kupuje, a to je ipak iskustvo, ne zaletati se na prvu vec trazis isti proizvod pa uporedjujes recenzije sve ne samo par pozitivnih, ja kad odlucim da kupim tike, recimo samo to ganjam 10-15 dana samo to gledam, trazim, citam, uporedjujem, nije lako ni brzo ali uvek budem zadovoljan, a vi bi odmah i prve ko moj burazer i njega mrzi pa mi pokaze sta ga interesuje pa ceka 10ak dana da mu odaberem i zadovoljan bude.
Tako to funkcionise, al opet mozes da odes u nase prodavnice, vidis probas uveris se u kvalitet i kupis ako zelis biti zadovoljan a da ne provedes vreme u istrazivanju, ali to bude nekad 15 do 20 puta skuplje a ne bih rekao toliko kvalitetnije.

@ekoguard

Duzina stopala varira par mm - zavisi od vise faktora . ( plus dodaj carapu 2-3mm )

Isto tako proizvodjaci imaju toleranciju od 6-7mm za odredjeni broj.
Stave recimo 30cm - ali to moze biti i 296 i 304mm - duzina uloska - duzina unutrasnje gazece povrsine.

@Milew

Na Temu-u imas opciju da besplatno vratis ono sto ti ne odgovara. ( uz neke izuzetke ).
Sto im nisi vratio patike ?

@ekoguard

Duzina stopala varira par mm - zavisi od vise faktora . ( plus dodaj carapu 2-3mm )

Isto tako proizvodjaci imaju toleranciju od 6-7mm za odredjeni broj.
Stave recimo 30cm - ali to moze biti i 296 i 304mm - duzina uloska - duzina unutrasnje gazece povrsine.

@Milew

Na Temu-u imas opciju da besplatno vratis ono sto ti ne odgovara. ( uz neke izuzetke ).
Sto im nisi vratio patike ?
Pa bre sve uracunas covece izmeris stopalo, dodas carape i koji mm ne boj se 2-3 mm nece da ti pravi problem, o Boze ko da je nuklearna fizika , majko moja.
Ja izmerim stopalo dodam 2-4 mm i uvek budu tacno kako trebaju.
Nebitno izvini sto sam rekao kako se pravi broj bira da se ne nastavljamo oko glupoati kao da je kao sto rekoh nuklearna fizika.

Da li Temu deli i dalje pakete na 2 dela ako je vrednost veća od 50 evra? Da li je neko plaćao carinu ako je vrednost paketa veća od 50 evra sa Temu?

Meni su delili na 2 dela a 2533 mi je paket , nema tu pravila. Nekad podele ali ako idu preko poste posta ih spoji u jedan paket i to se desavalo.

Valjda je bitnije kako zvuče? :p
Imaš sa nečim da ih uporediš i ostaviš neki komentar kroz par dana?

Pa nije los zvuk , prosecan je oseti se nedostatak basa ali jacina je skroz korektna , slajder za zvuk je osetljiv nije cvrst pa ako je slabiji zvuk pomerio se na levoj je slusalici , deluju malo glomazno nisu kao ove https://www.amazon.eg/-/en/HP-DHE-8008U-Gaming-Headset-Microphone/dp/B0CLH5KYFB tesko je provaliti koja je zvucna u njemu nema mnogo informacija po hw idu , placene su 1600 a vidim da su sad 2600 dinara. Verovatno ima boljih usb slusalica za 20 evra ali ja sam ih 10 evra platio i realno sam i zadovoljan , nisu ruzne.

Screenshot 2025-04-26 144503.png

Nazad
Vrh Dno