Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

nabavih jedan, gume bi trebalo da pumpam na 2.2, ali mi displej pokazuje preko 3? i naravno neće da startuje...kad prebacim na psi, što je mode za bicikle, onda kao pokazuje prave vrednosti...
I ja sam uzeo neki crni na akciji radio 2 dana ok. Sad se gasi posle 10 ak sekundi, onda ga ukljucis radi 10 ak sek pa se opet ugasi i sve tako. I ne pokazuje tacno, plus baterija se brzo isprazni.
Tako da moram da jurim neki drugi ako ima nesto provereno...

Pa i ranije je , cim spakuju paket obaveste , posiljke koje pocinju sa PT i zavrsavaju se sa RS su uglavnom su City express ili posta.
Nije ovako kao sad, jeste davao broj posiljke ali ne i ime kurirske sluzbe.
Meni je stiglo obavestenje na Temu da ce mi paket isporuciti DExpress, a to nije bilo ranije, bilo je samo M-ONE ili broj RS itd... pa na osnovu toga si morao pogadjati koja kurirska sluzna ce doneti. Meni je uglavnom M-ONE donosio DExpress, a RS mi je donosio AKS.

Kao i ajazz AK820PRO po ceni 7.723 dinara (bila oko 2400).

Nije se ništa "vratilo", već samo vidimo artikle sa punim cenama. Do juče nam je Temu bio ograničen na cene do 5300din, a sada vidimo i značajno skuplje artikle. I primećujem da se od sinoć stalno proširuje ponuda.

Ranije je možda bilo i bolje, jer smo videli samo "akcijske" artikle, dok sada vidimo isti predmet za 1000din, 7000din i 15000din. Veći je "šum".

:mad::mad::mad:

Ponasate se kao amateri koji su tek poceli da kupuju na kineskim platformama za onlajn trgovinu.

Ne razumem , sta je ovde novo ?

I na AE u proteklih 10-ak godina je bilo perioda kada su akcijske cene , pa periodi kada su "naduvane" cene
i nema popusta

Ako cene preko 50€ budu finalne cene tj. bez dodatne naplate kod nas ( PDV+carina ) bice zanimljivih ponuda.

Ja sinoć iskombinovao par popusta i uzeo popularan džojstik koji je na Amazonu $30 za 1000 dinara. To ne znači da je to "normala", tako nas navlače. Nije poenta juriti akcije nego znati koliko nešto VRIJEDI, a ne koliko košta. Ako ubodeš ispod vrijednosti, znači da si dobro prošao, i ideš dalje.

Ja sinoć iskombinovao par popusta i uzeo popularan džojstik koji je na Amazonu $30 za 1000 dinara. To ne znači da je to "normala", tako nas navlače. Nije poenta juriti akcije nego znati koliko nešto VRIJEDI, a ne koliko košta. Ako ubodeš ispod vrijednosti, znači da si dobro prošao, i ideš dalje.
Tacno tako. Neki ljudi koji gledaju samo cene na "Temu", vide da nesto npr. kosta 5.000 din. i kada naidje neka "akcija" po kojoj proizvod kosta 2.500 din. zalete se i odmah narucuju, a u stvarnosti je cena i mnogo niza i to kod nas, zato oni i mogu da daju kao neke besplatne proizvode, kao akcija neka, a u stvarnosti su naplatili duplo vise. Mogu da navedem vise primera iz licnog iskustva, ali me mrzi da sve pisem ovde (nisu me preveslali, ali bi kilometarski postovi bili).

Prvo pogledajte karakteristike i cene kod nas za Honor / Xiaomi / Lenovo tablete pa vidite da li se isplati narucivanje sa Temu-a

------

Sto se carinjenja tice , od M-One nema nikakvih informacija :(

Jel smo mi to dobili carine što su Kinezi namenili Amerima na Temu? Sve je skuplje barem 50% u poslednjih par dana?

Nema to veze s tim, nismo jos 50 i neka americka drzava :)

Skoce nekad cene iz cista mira pa se normalizuju, a mozda je i istekao happy hour sa popustima, znace se za neki dan :)

Da je jedan proizvod ili neki novi složio bih se ali mnogo toga što pratim je sada skuplje nego li pre par dana. Čak je credit back skočio da isprati skok cena. Sve je skuplje samo moja plata stagnira...

Nema to veze s tim, nismo jos 50 i neka americka drzava :)

Skoce nekad cene iz cista mira pa se normalizuju, a mozda je i istekao happy hour sa popustima, znace se za neki dan :)
Netacno, pisao sam vec, ne citate.
Da Temu je pre par dana najavio povecanje cena na njihovoj platformi zbog povecanja carine od strane USA jer navodno sad imaju vece operativne troskove, sto su svakako gluposti ali im je dobar paravan da povecaju cene.
Imali ste u brdo online sajtova meni su bar 5-6 iskakali preko googla sa tim upozorenjem da od 25.04. sledi povecanje cena na globalnom nivou zbog carina Amerike

Grešiš , to tvoje je tačno samo ako živiš u SAD.
Njihove carinske tarife na kinesku robu nemaju apsolutno nikakvog uticaja na Srbiju i bilo koju drugu nezavisnu državu.

Poslednja izmena:
Grešiš , to tvoje je tačno samo ako živiš u SAD.
Njihove carinske tarife na kinesku robu nemaju apsolutno nikakvog uticaja na Srbiju i bilo koju drugu nezavisnu državu.
Ne gresim, naravno da nemaju, da si citao sta sam pisao ali s razumevanjem mogao si videti da sam napisao da im to dodje lepo kao opravdanje da za sve podignu cenu na njihovoj platformi jer toboze imaju vece troskove iste sekunde kad su stupile na snagu povecane carine. Vi stvaro ne citate nista a vezano za temu Temu kojeg koristite, ja ga koristim i bilo mi je zanimljivo da procitam naslove da Temu poskupljuje od 25.04. pa sam na par mesta procitao tekst i gle cuda stvarno digli cene 25og tako da se ne cudim povecanim cenama kao neki.

Evo ja gledao neki tablet juče, danas mu niža cena. Uzimam ga, jer sa kuponom i nekim kreditom koji imam, izađe mi oko 5600 din. Valjda ga neće cariniti

Navodno ce sve cene otici gore. Nije samo Temu u pitanju. Ove americke sankcije su pokrivalica za globalno poskupljenje. Jednostavno nastampali su previše para i sad to neko treba da plati. Neko=narod.
Uzmite ovo napisano sa rezervom. Tako se prica... Dal ce biti tako ili neće videćemo.

I ja sam uzeo neki crni na akciji radio 2 dana ok. Sad se gasi posle 10 ak sekundi, onda ga ukljucis radi 10 ak sek pa se opet ugasi i sve tako. I ne pokazuje tacno, plus baterija se brzo isprazni.
Crkla je baterija.

Pare su stampane u periodu korone i posle ,cene vec jesu otisle gore ,tendencija daljeg rasta je vec pitanje nadoknade gubitaka na prodaji u US.
A da zamenis bateriju!

Pitanje jedno za "claimcredit", danas sam napravio porudzbinu i sada 7 dana treba da skupljam kredit od 3000din, medjutim da li je moguce da kad sutra ukucam "claimcredit" i tocak se ponovo pojavi ponovo narucim nesto i dobijem novih 3000din koje treba da skupljam uporedo sa prvih 3000din kredita? U teoriji za nedelju dana cu imati 6000din kredita, da li tako funkcionise?

Da, tako funkcioniše, moguće je 2x zaredom iskoristiti to, meni nije bilo ponuđeno treći put. Sakupljanje se vrši za oba uporedo.

:mad::mad::mad:

Ponasate se kao amateri koji su tek poceli da kupuju na kineskim platformama za onlajn trgovinu.

Ne razumem , sta je ovde novo ?

I na AE u proteklih 10-ak godina je bilo perioda kada su akcijske cene , pa periodi kada su "naduvane" cene
i nema popusta

Ako cene preko 50€ budu finalne cene tj. bez dodatne naplate kod nas ( PDV+carina ) bice zanimljivih ponuda.
sve je to jasno, ali ne moze kamera koja je kostala 4000 da sad kosta 17.000 preko noci, a 17.000 ne kosta ni u zvanicnoj radnji u Srbiji vec oko 10.000, nigde veze

Nazad
Vrh Dno