yugokoral
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 08.12.2014
- Poena
- 195
Kaser 5g 4gSeti se, ako možeš... Muke mučim![]()
Kaser 5g 4gSeti se, ako možeš... Muke mučim![]()
Zanima me kako vam Band Lock uopste radi posao ako se nocu gasi B3? Ja sam lockovao na B3 i u 1:15 posle ponoci sam ostao bez signala... Bez Band Locka je sve okej ali u 1:15 imam prekid interneta (kad me stanica verovatno prebacuje sa B3 na B20)...Nocu se gase ceo B3 i B1 na skoro svim baznim stanicama, osim onima koje su prioritetne tjst koje opsluzuju veci broj korisnika i na njima mogu da ostanu upaljene te frekvencije, sad zavisi dosta od bazne stanice gde se nalazi i sta pokriva.
Te frekvencije gase radi ustede elektricne energije posto su to high bandovi koji samim tim i vuku vise struje
1. Sta dobijate sa band lock ako nocu ostajete bez B3 i B1? Prosto, ne pravi vam problem jer nocu ne koristite internet i okej vam je da budete bez ikakvog signala do ujutru, ili se nalazite u gusto naseljenim regijama pa vam nocu ne gase te bandove?
2. Da li je moguce nekako izmoliti da ne gase B3 band na stanici ako se kupi KucniNet?
3. Da li je ocekivan prekid svaki dan u 1:15 zbog ovoga? Sinoc mi se desilo da sam ostao bez interneta na ~30 sekundi tacno u 1:15... Realno, nije ni toliki problem da mi obore brzinu na 30 Mbps, samo da nema tog prekida...
Hmm, mozda sam mogao da probam sa nekom usmerenom antenom da ubodem neku drugu stanicu u nadi da tamo ne gase... Probacu ako nabavim antenu neku...Gase i u Beogradu, samo ne sve. Primetio sam da se noću kači na udaljeniju baznu stanicu sa B3, sa manjom brzinom zbog slabijeg signala, ali i sa njom dobijam višestruko veću brzinu nego sa B20 sa jačim signalom noću.
A fazon je sto sam nocas namerno ugasio Band Lock da vidim da li ce biti lagan automatski prelazak sa B3 na B20... I nije bio... Bio je prekid od jedno pola minuta... To hocu da kazem, mozda i nije smak sveta sto ce da mi obore sa 100 na 30 (realno, bez A1 imam ADSL na toj lokaciji od 10/1 gde ne izvlacim ni upola toliko) samo da nema tolikog prekida...Ako ti je važno da nemaš prekid, a noću ti ne hvata B1 i B3 signal, moraćeš onda da omogućiš i B20 tokom dana ili da ga svako veče uključuješ, a ujutru gasiš. Drugo rešenje ne vidim.
A fazon je sto sam nocas namerno ugasio Band Lock da vidim da li ce biti lagan automatski prelazak sa B3 na B20... I nije bio... Bio je prekid od jedno pola minuta...
Ne mora da znaci ni na toj daljoj baznoj da nece u nekom trenutku u toku noci da ugase. Npr. kod mene ugase sve bazne sa B3 osim jedne koja radi do nekih 2 sata i nesto posle ponoci a posle ugase i nju. Naravno, postoje bazne kod kojih ne gase nista celu noc, ali one su retkeHmm, mozda sam mogao da probam sa nekom usmerenom antenom da ubodem neku drugu stanicu u nadi da tamo ne gase... Probacu ako nabavim antenu neku...
Izvinite, jel to kratkotrajni prekid ili ne radi internet do ujutro, nisam skapirao.Ne mora da znaci ni na toj daljoj baznoj da nece u nekom trenutku u toku noci da ugase. Npr. kod mene ugase sve bazne sa B3 osim jedne koja radi do nekih 2 sata i nesto posle ponoci a posle ugase i nju. Naravno, postoje bazne kod kojih ne gase nista celu noc, ali one su retke
Zanimljivo... Moguce da je juce bio neki specifican problem, ili nesto u ruteru treba jos postaviti, poigracu se... Ako ima jos neko sa Huawei ruterom (idealno B818 ali moze i neki drugi?) da mi kaze kako kod njega izgleda prelazak sa B3 na B20?Ja prekide kad se poveže na drugu baznu stanicu nisam primećivao, ali ne znači da ga nije bilo. Možda zavisi i od modela rutera...
Kod mene je kratkotrajni prekid, ali evo drugi kazu da ne primete nikakav prekid... Ono sto ce se sigurno osetiti to je pad brzine (u mom slucaju sa 200+ Mbps na 30 Mbps), samo sto je u mom slucaju iz nekog razloga prisutan i prekid od 30ak sekundi... Verovatno te buni ono gore sto sam spominjao Band Lock na B3, ako bih zakljucao na B3, nocu ne bih imao internet uopste, ali ako nije uradjen Band Lock onda se desi taj prelazak sa B3 na B20 i pad brzine, bez ili sa minimalnim pucanjem konekcije...Izvinite, jel to kratkotrajni prekid ili ne radi internet do ujutro, nisam skapirao.
Da li si se diskonektovao sa wi-fi? Ovde ne pokazuje agregaciju.
Koja dva imaju u ponudi? Ako ti B311 gura stabilno 70-80 Mbps, onda bi bilo koji 2CA koji ima band lock trebalo da gura 100 Mbps.
Ako se zakljuca frekvencija samo na B3 i B1 do ujutru do 06:00 ne rade te frekvencije ( od 01:00 krecu sa gasenje ) tkd samim tim nocima nema signala. Ako se ostavi na automatskom onda nema problema i ide na B20 ondaIzvinite, jel to kratkotrajni prekid ili ne radi internet do ujutro, nisam skapirao.
Po ovome bi trebalo da ima agregaciju... Sad je pitanje pored toga da li je isključio wifi i to da li telefon podržava agregaciju uopšte
Kada ideš na ovu adresu preusmerava na onu standardnu, osnovnuMoze li neko na brzinu sa MF296R da proba da ukuca ovo u dashboard nakon logina, naleteh na neki klip gde ipak ima band lock u podesavanjima, mozda otvori prozor ovako
Pogledajte prilog 489109
Kada ideš na ovu adresu preusmerava na onu standardnu, osnovnu
Zanimljivo, a ima ga izgleda.
Ma ne vredi.A ako se diskonektuješ sa mreže na početnom ekranu
Izgleda da ZTE bas kanta u poredjenju sa Huawei B serijom. 😅
A ovako je'l radi stabilno mislim nema random restarta? Izgleda K20 moze samo da radi dok duva 120mm vent od jutros mi se restartovao 3 puta dok sam gledao 4k na YT 😂@stefan_93 B535 se generalno bolje pokazao za download.
Kad fiksiram samo B3 na njega, izvlačim ceo dan 250-300 Mb/s za download, 80ak za upload, kad je u režimu B3 ( 20 MHz ) + B3 ( 10 MHz ) sve do 1h u noć, dok od tada ostane na solo B3 režimu gde ide do 160 Mb/s down i oko 50ak za upload sve do jutra 7-8h
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari