Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Uspeli smo da namestimo na zelenom risiveru sa plavim interfejsom (model CHASAT01, pomenuo sam ga gore). Našao je oba kanala na Hotbird 13, baš kako je kolega keysoz13 napisao i ostavio slike na nekoj od prethodnih strana. U početku je bio neki mali problem jer nismo imali signal od HB-a, oni dole potenciometri što prikazuju snagu i kvalitet su bili prazni, ali se posle nekog vremena signal pojavio i pretragom smo našli oba kanala koji su postavljeni na mesto 401 i 402. Hvala od srca kolegi keysoz13 koji je rešio problem mnogima🍻

Ima 3+1, crveni displej, žuti displej i zeleni displej koji dolazi u dve varijante, sa narandžastim i plavim interfejsom. Koliko pratim priču, uspešno radi na svima, lično sam našao na crvenom i zelenom sa plavim, a kolege su već prijavile da radi na žutom i zelenom sa narandžastim. Radi i direktno na TV-u sa DVB-S2.

A za moderatore sa kolegijuma koji su mi izbrisali post gde sam izrazio zabrinutost da mi se zet ne pretvori u tamo nekog gadnog lika sa dezinformera, samo da vam kažem juče sam na Košutnjaku (subota, 20. april, negde oko 21h! -> pitajte čoveka!) ispred RTS-a sreo Pecu i suprugu mu (lepa plavokosa žena!), tako da ovaj post skrinšotujem i bude li ga neko izbrisao šaljem direktno gospođi Gredelj! :);) Eto tako, da se zna, nije Peca problem nego ovi oko njega!
Ovo nije forum za politiku otuda se i takvi postovi brišu. To ne znači da neko nema pravo da podržava koga hoće. Ali politika ne političke forume. Stoga nema kontradiktornosti ni kod posete Košutnjaku niti kod brisanja postova ovde.

Poslednja izmena:
Pokusacu da budem sto je maksimalno muguce biti pristojan, jer se i ja slazem da na ovom forumu nema mesta za politiku.
Medjutim, ovo o cemu se ovde pise i prica oko nekih kanala koje provideri namernu gase, pa se onda ljudi snalaze na razne nacine, ne bi li opet dosli u priliku da gledaju te obrisane kanale, ja smatram da to nije politika!!!
Molim moderaciju da obrise ovaj moj post ukoliko smatraju da nisam u pravu.

Pokusacu da budem sto je maksimalno muguce biti pristojan, jer se i ja slazem da na ovom forumu nema mesta za politiku.
Medjutim, ovo o cemu se ovde pise i prica oko nekih kanala koje provideri namernu gase, pa se onda ljudi snalaze na razne nacine, ne bi li opet dosli u priliku da gledaju te obrisane kanale, ja smatram da to nije politika!!!
Molim moderaciju da obrise ovaj moj post ukoliko smatraju da nisam u pravu.
To nije politika to je suština ovog foruma 😊 kako nešto podesiti, namestiti, igratii , uporediti i slično...ili bar je to moje mišljenje. I zato i volim ovaj forum evo već 20 godina.

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam da nadjem neko workaround resenje za ljude koji su imali gresku *kanal nije dostupan (8)" poruku. Nasao sam kanale po uputstvu sa teme(frekvencije, polarizacija itd.). Onda sam iskljucio risiver iz struje i izvukao karticu, pa ga opet upalio (bez kartice). Zatim sam prebacio na kanal 401 (tu mi je memorisan N1) i ubacio karticu. Nakon toga se pojavila slika i moze da se gleda. Nezgodno je sto ovo moram da radim svaki put posle menjanja kanala, ali eto bar radi. Do cega je, ne znam, verovatno ima neke veze za mojim risiverima.

Uspeli smo da namestimo na zelenom risiveru sa plavim interfejsom (model CHASAT01, pomenuo sam ga gore). Našao je oba kanala na Hotbird 13, baš kako je kolega keysoz13 napisao i ostavio slike na nekoj od prethodnih strana. U početku je bio neki mali problem jer nismo imali signal od HB-a, oni dole potenciometri što prikazuju snagu i kvalitet su bili prazni, ali se posle nekog vremena signal pojavio i pretragom smo našli oba kanala koji su postavljeni na mesto 401 i 402. Hvala od srca kolegi keysoz13 koji je rešio problem mnogima🍻
Frekvencija ti je 11678? Meni je kada odaberem HB nema.

Da, za N1 i vertikalna polarizacija i 11554 za NovaS i horizontalna polarizacija, kao na onim slikama. Da li ti je uopšte živ HB? Snaga i kvalitet, šta kaže?

Kako nema kada ubaciš? Ne razumem šta si napisao, jel si uspeo da nađeš i memorišeš kanale ili ne? Jel ti Hotbird živ kada ga selektuješ? Šta kaže dole na snaga i kvalitet? Evo opet one slike u prilogu što je keysoz13 ostavio, bukvalno smo ovako namestili, na CHSAT01 je isti interfejs, samo plave boje. Dole ovi potenciometri koji pokazuju snagu i kvalitet moraju da daju neku informaciju da li je "živ", ako su prazni onda nema ništa od detektovanja satelita. Ona druga slika koju je ostavio oko podešavanja LNB-a je identično setovana i kod nas na risiveru i nismo ni mogli da je promenimo i da smo hteli.

Prilozi

• chsat01.jpg
    chsat01.jpg
    162.4 KB · Pregleda: 37
Memorisani su kanali na 401 i 402 i rade, ali tada nemam Hotbird. Hotbird je ziv i ima signala, ali nakon ubacivanja Nove i N1 kao da ne postoji....

Memorisani su kanali na 401 i 402 i rade, ali tada nemam Hotbird. Hotbird je ziv i ima signala, ali nakon ubacivanja Nove i N1 kao da ne postoji....
A ubacio si ih preko Hotbird 13? I radio je nakon ta dva skeniranja i memorisanja, a onda je nestao? Sada ga više nema tamo u listi ili ga ima, ali bez snage i signala? U svakom slučaju evo još neko sa zeleno-plavim risiverom ko je uspeo, dakle sigurno može i na njemu.

Da. Preko HB. Kazem ti, rade kada ih ubacim, ali se onda Hotbird gubi. Moguce da je kod mene problem sto je diseqC sklopka za Eutelsat na LNB 2, a HB na LNB1...

A za moderatore sa kolegijuma koji su mi izbrisali post gde sam izrazio zabrinutost da mi se zet ne pretvori u tamo nekog gadnog lika sa dezinformera, samo da vam kažem juče sam na Košutnjaku (subota, 20. april, negde oko 21h! -> pitajte čoveka!) ispred RTS-a sreo Pecu i suprugu mu (lepa plavokosa žena!), tako da ovaj post skrinšotujem i bude li ga neko izbrisao šaljem direktno gospođi Gredelj! :);) Eto tako, da se zna, nije Peca problem nego ovi oko njega!
Zamisli setas sa zenom, uzivate u lepom danu i zaustavim vas nasred ulice i pocnem da pokazujem tvojoj zeni skrinshotove sta si pisao po forumu...
Na stranu sta bi jadna zena pomislila o meni ali sam poprilicno siguran da bih imao besplatnu voznju kuci u ambulantnom vozilu.
A "ovi oko njega" samo rade svoj posao brisuci ocigledni offtopic, na Pecinu opstu radost. Tako da ne smaraj coveka i njegovu familiju zbog foruma vec imas zvanicne kanale (pogledaj podforum gde su teme o forumu) ako imas neke zalbe i kritike.

Au bre al ste nezgodni, ni šalu ne možete da prihvatite na svoj račun, zar stvarno misliš da bih pisao i pokazivao bilo kome bilo šta (ni skrinšot nisam napravio :rolleyes:). Briši sve nevezano za temu, ko da je to bitno, ono što jeste bitno da smo rešili problem, ovaj ovde naš, mali.

Jel uspeo neko da od korisnika ex Total TV da se uloguje na IrisGo preko podataka koji su dobijeni u poruci?

Jel uspeo neko da od korisnika ex Total TV da se uloguje na IrisGo preko podataka koji su dobijeni u poruci?
Kreirali su kredencijale za sve TotalTV/EON Sat korisnike na iris GO i iris SMART platformama.

Username: irisgo(broj SBB Ugovora)
Primer: irisgo901875xxx
- Broj Ugovora, ne ID korisnika

Password: Irisgo.(broj SBB Ugovora)
Primer: Irisgo.901875xxx
  • Prvo slovo je veliko I (Italija)
  • Tacka ide pre ugovora
I ja sam uspeo. Evo ti objasnjenje kako da udjes.

Da da video sam objasnjenje naravno ali znaci jedino je ostalo da na racunarima ne radi gde mi je nekako i najvaznije.. Valjda ce resiti uskoro

Meni izbacuje
No Such Object

Da li su nekog zvali povodom raskida ugovora koje smo prijavili telefonom a za koje je receno da ce nas neko iz mts pozvati na ostavljeni broj.Prošlo je 7 dana i niko ne zove...

Meni je stvarno fascinantno koliko par informativnih (političkih) kanala mogu da izazovu tešku zavisnost. Mislim da ćemo ući u svetska istraživanja povodom toga. Ni prvi, a ni poslednji put. A mislim da bi i za ovaj Veliki forum to mogla da bude dobra edukacija.

Poslednja izmena:
Da li može detaljnije uputstvo za podešavanje ovog modela, gde se nalaze FTA podešavanja itd? Nije mi pri ruci a osoba kod koje je se ne razume preterano.
Hvala
Korisničko uputstvo za NS1040 je ovde. Postoji video klip na facebook-u koji korak po korak pokazuje kako izvršiti pretragu, to je ovde. PIN je 0000.

Frekvencija ti je 11678? Meni je kada odaberem HB nema.
Koky namestili ga na kraju?

Nazad
Vrh Dno