Šta je novo?

[A1] Kucni net

Da li je neko od vas pokusavao sa ovom antenom da uhvati bolji signal i da li je to u opste moguce sa ovim modemom (ZTE MF296R) ili ako se neko razume pa da kaze da li se u opste baviti time :D
Ja sam uspeo sa antenom da pojačam signal. Nije taj model, zaboravio sam kako se zove. Povezuje se sa dva kabla od po 10m.

Uzeo bih ovaj net za lokal,prizemlje,sprat,oko 75 kvadrata. Da li ce taj njihov ruter koji daju uz kucni net moci da odradi posao kako treba?

Da li je neko od vas pokusavao sa ovom antenom da uhvati bolji signal i da li je to u opste moguce sa ovim modemom (ZTE MF296R) ili ako se neko razume pa da kaze da li se u opste baviti time :D
Sigurno nema gain od 28dBi. Jedna od malih milion "fejk" antena za 2-3 hiljade dinara.
Mnogo ozbiljnije antene (i to directional, ne omni) pa imaju gain 10ak dBi.

Kad pre pojačali paket 100/10 na 150/15? :cool:

17633558630.png

lepo lepo zalecu se za 5G lol

@Tilek da ne kvarim žurku, probaj na nekom drugom serveru - bilo kom osim A1 Beograd.

@Tilek da ne kvarim žurku, probaj na nekom drugom serveru - bilo kom osim A1 Beograd.

17633598802.png

P.S. Inače je ranije na A1 serveru davao upload 50+ Mbps, ali od pre recimo oko godinu dana je ograničen kao po paketu (10 Mbps). Pre par dana je spadao download i na А1 serveru do 110-120 Mbps. Sad kao da je neko slučajno isključio speed limit. 😁

Poslednja izmena:
U Uzicu ugasena 3g mreza... Da li je neko probao da li kao i kod mobilnog interneta resetuju mrezu na svakih 2 sata ili koliko vec bese ( ranije bilo na sat pa su podigli na 2 sata) dodele novu ip i rasterete baznu stanicu ??

Odavno su podigli to, cak i na Vikend Netu je sad na 12h.

Za Kucni Net je bilo jednom u 24h ako se secam dobro

A1 je uvek bio prvi u inovacijama tipa neograniceni pozivi i poruke cuveni NEO pa onda svi ostali, zatim besplatan razgovor sa operaterima i besplatna uspostava poziva tako da svaka im cast i na ovom potezu za NEO kucni net.... ( ne favorizujem nikoga ali mogu da kazem svoje misljenje....)

Pozdrav svima. Ako može savet, bio bih vam zahvalan.

Najbitnija stvar - živim na selu.

Imam kućni net već nekoliko godina, sigurno sam bar 3x obnavljao. I generalno sam veoma zadovoljan, sve je uvek radilo kako treba i bilo stabilno. Jedino što je taj protok bio ograničen, mada ga nikad i nisam prekoračio. A brzine koje sam imao su meni završavale posao.

A što se tiče tv-a, u kući imam totalTV.

Sad kad su uveli neograničen net, razmišljam se da to uzmem i da nakačim na to neki "EON van mreže" paket. Da li mislite da će to raditi OK? Taman da se rešim i MTS-ovog totaltv-a, koji mi se baš i ne sviđa.

-------------------
Imam neki Huawei ruter B311.

Prilozi

• Screenshot_20250420-153357.jpg
    Screenshot_20250420-153357.jpg
    10.2 KB · Pregleda: 84
Pozdrav svima. Ako može savet, bio bih vam zahvalan.

Najbitnija stvar - živim na selu.

Imam kućni net već nekoliko godina, sigurno sam bar 3x obnavljao. I generalno sam veoma zadovoljan, sve je uvek radilo kako treba i bilo stabilno. Jedino što je taj protok bio ograničen, mada ga nikad i nisam prekoračio. A brzine koje sam imao su meni završavale posao.

A što se tiče tv-a, u kući imam totalTV.

Sad kad su uveli neograničen net, razmišljam se da to uzmem i da nakačim na to neki "EON van mreže" paket. Da li mislite da će to raditi OK? Taman da se rešim i MTS-ovog totaltv-a, koji mi se baš i ne sviđa.

-------------------
Da dodam i ove rezultate sa telefona (A1 pripejd) koje sam na brzaka obavio.

Prilozi

• Screenshot_20250420-155906.jpg
    Screenshot_20250420-155906.jpg
    17 KB · Pregleda: 73
@igor10

Ovo su dobre brzine. To je verovatno brzina sa 3CA ili 4CA. Da li ti ističe ugovor uskoro? Možeš da tražiš novi ugovor sa nekim 2CA modemom za dinar, koji neće postići te brzine koje si okačio, ali bi trebalo bar upola. B311 nema agregaciju i sa njim bi verovatno dobijao dosta lošije brzine. Možeš i da potražiš neke 3CA ili 4CA modeme na oglasima koji bi ti verovatno gurali do 100 Mbps koliko daje KućniNet Plus paket.

Poslednja izmena:

-------------------
Za jedan eon box tv, racunas 15-20mbps bandwidth da imas uvek dostupno da radi u punom kvalitetu bez prekida. Ja bih menjao b311 za brzi modem, da imas barem 50mbps, ne znam koji a1 paket planiras i koliko tv-a preko eona.

Da dodam i ove rezultate sa telefona (A1 pripejd) koje sam na brzaka obavio.
KAo sto rekose iznad, uzmi malo bolji modem- B535, B628, B818, ili bilo koji ima 3ca ...ja sam sebi uzeo za selo b525 od alixpres(bio je za neke dzabe pare 15-20e) , i vuce dosta bolje od taj b311....moji koriste arena cloud, ali na jednom tv-u istovremeno i nema problema za sada..

@igor10

Ovo su dobre brzine. To je verovatno brzina sa 3CA ili 4CA. Da li ti ističe ugovor uskoro? Možeš da tražiš novi ugovor sa nekim 2CA modemom za dinar, koji neće postići te brzine koje si okačio, ali bi trebalo bar upola. B311 nema agregaciju i sa njim bi verovatno dobijao dosta lošije brzine. Možeš i da potražiš neke 3CA ili 4CA modeme na oglasima koji bi ti verovatno gurali do 100 Mbps koliko daje KućniNet Plus paket.
Hvala na savetu.

Ugovor mi ističe tek za 9 meseci, pa bih onda vrv morao da uzmem neki ruter sa oglasa. Pričao sam sa A1 agentom iz kontakt centra, i rečeno mi je da mogu da se prebacim na KN Plus paket (podržano je na mojoj adresi), i da mi ugovorna obaveza ostane ista, takoreći samo da promenim paket. Dvoumim se šta da uradim.

Ako uzmem taj 100/10 paket i ruter koji to bude mogao da gura, to bi onda trebalo da bude dovoljno za EON? Imam 2 tv-a trenutno, možda kupim još jedan, ali istovremeno bi radila max 2.

Ovaj internet šteta da se ne upgrade-uje, a gledam i kakve su mi opcije da isto i za tv uradim.
Za jedan eon box tv, racunas 15-20mbps bandwidth da imas uvek dostupno da radi u punom kvalitetu bez prekida. Ja bih menjao b311 za brzi modem, da imas barem 50mbps, ne znam koji a1 paket planiras i koliko tv-a preko eona.
Hvala na savetu.

Uzeo bih možda i 100/10 paket. 3 tv max bi bilo nakačeno, ali istovremeno max 2 u upotrebi.

b311 verovatno ne moze da izgura ni ovaj jeftiniji paket 50/10, pa prvo to resi pre nego sto se uzmes 100/10 paket. Modem koji sad daju uz nove pakete moze barem 50/10 a negde i ovaj skuplji 100/10, al koliko vidim iz komentara odobravaju prelazak sa veceg na manji paket i obrnuto u toku UO.

Sto se tice eona racunaj da se za drugi dodatni eon box tv placa i prikljucna taksa + renta, 6900 jednokratno + 290 mesecno.

Poslednja izmena:
b311 verovatno ne moze da izgura ni ovaj jeftiniji paket 50/10, pa prvo to resi pre nego sto se uzmes 100/10 paket. Modem koji sad daju uz nove pakete moze barem 50/10 a negde i ovaj skuplji 100/10, al koliko vidim iz komentara odobravaju prelazak sa veceg na manji paket i obrnuto u toku UO.

Sto se tice eona racunaj da se za drugi dodatni eon box tv placa i prikljucna taksa + renta, 6900 jednokratno + 290 mesecno.
Sad testirah B311 sa svojom pripejd sim karticom iz A1 i izvlači 70-80 Mbps download. Tako da 50/10 paket bi mogao da iznese, a za 100/10 mi treba ozbiljniji modem. Razmisliću šta da uradim.

A za drugi dodatni eon box, hvala na podsećanju da se tu plaća i ta priključna taksa. :(

Nego, zvao ja A1 kontakt centar i ne daju mi da pređem sa trenutnog paketa (KN XL - 1530 din) na ovaj 50/10 za 1500 din. Nisam mogao da verujem. Kaže samo 100/10.

Probaj opet, mejlom ili na drugi nacin, ja se secam da je ovde u temi vec neko pisao da mu je odobren prelazak sa XL na novi paket, ili mozda preko agenta prodaje, ne secam se kojim putem je odobreno.

Sad testirah B311 sa svojom pripejd sim karticom iz A1 i izvlači 70-80 Mbps download. Tako da 50/10 paket bi mogao da iznese, a za 100/10 mi treba ozbiljniji modem. Razmisliću šta da uradim.

A za drugi dodatni eon box, hvala na podsećanju da se tu plaća i ta priključna taksa. :(

Nego, zvao ja A1 kontakt centar i ne daju mi da pređem sa trenutnog paketa (KN XL - 1530 din) na ovaj 50/10 za 1500 din. Nisam mogao da verujem. Kaže samo 100/10.
Pa pređi na taj 100/10 i nabavi bolji modem i rešio si celu priču. Ako koristiš dva-tri tv-a i još preko toga ti treba protok ne treba da razmišljaš o ovom manjem paketu.
Svakako ti ne daju da pređeš na manji a daju da pređeš na veći. Nije velika razlika u ceni.

Edit: razmisli i o drugim rešenjima za tv. Eon jeste najbolji ali i najskuplji. Ako imaš nekoga da ti dâ slot za eon ili neku drugu televiziju a da ne plaćaš ništa to je najbolje. Imaš i Orion koji je dosta jeftiniji od eon-a, a ima N1 ako ti je bitno

Pripejd više nema throttling, tako da su brzine neograničene i 4G+. To što dobijate na ruterima je njihov maksimalni domašaj.

@igor10

Za početak instaliraj NetMonster na telefon da vidiš koju ti agregaciju hvata telefon na A1 mreži na toj lokaciji. Sa B311 je verovatno tu brzinu izvukao na 20Mhz@B3. Ali to ne znači da će stalno biti ta brzina. Razlike između dana, noći, radnog dana, praznika, vikenda znaju da budu velike. Svakako bih ti preporučio barem 3CA ruter koji ima mogućnost zaključavanja frekvencija, ako već kupuješ odvojeno od paketa. Nađe se ponekad i na KP neka dobra ponuda.

Ako mora 50/10, apsolutno je moguće. Samo te laže ta osoba, dešava se. Prešao sam sa XL na 50/10 u poslovnici. Svejedno im piše u opštim uslovima... s manje na veću, s veće na manju, ako uvedu nove tarife/izbace stare (upravo ovo), sve je moguće.

2025-04-21 07_21_04-Window.png

@urke_navip

Hvala na ovome!

@Tilek

Da li ti ovo znači nešto?

A ako bih iskombinovao da uzmem od A1 modem, koji uzeti od ona 2 što imaju u ponudi? Kontam da oba guraju 100/10?

Prilozi

• Screenshot_20250421-002055.jpg
    Screenshot_20250421-002055.jpg
    18.8 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Vrh Dno