prashinar
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.10.2010
- Poena
- 240
Baš sam video Audeo L50 ovamo gde ja gledam. Cena je bila nešto preko 1000 evra za par. Otišlo za 2-3 dana. Dakako, polovno.Nisam do toga došao. U sredu idem na probu aparata pa ću pitati.
Da li vredi rizikovati sa kupovinom aparata preko eBay-a? Našao sam neku firmu koja prodaje Lumity L90 za oko 3300 USD.
Što se tiče "Ebay-a", to sam gledao i ja, jer sam bio našao par Naide P30 za 450$. Onda sam gledao na sajtu Američkog poštara da li rade sa slušnim aparatima, jer spadaju u medicinsku opremu koja je zabranjena za izvoz/uvoz, pa troškovi, ovo ono. Pitanje je isplativosti i od koga uzimaš.
Prvi put čujem za takvu olivu. MOžda sam je i viđao, ali je po tvom opisu ne prepoznajem.Cevčica se navija na sam aparat na jednom kraju (ima neki navoj i otvor za osigurač) i lepi se celom dužinom olive, unutar nje. Nije meni problem i olivu da malo "razbušim", ima stare, pa mogu da probam. Nema nikakav sistem kačenja.
Nije taj tip koji ti pominješ, znam na šta misliš.
S druge strane, zanimljivo mi je kakve olive prave preko, dok su naši i dalje na klasičnim olivama koje popune ceo unutrašnji deo školjke.
Apple je već krenuo u tom smeru@prashinar možda bi u tom podforumu mogla tema o tinitusu, čuvanju sluha itd. ovo je tema samo za slušne aparate, koji su danas i bluetooth uređaji (i to bez dodatne opreme). ko zna, možda doguraju do nivoa Hi-Fi (high-end je već fantazija) uređaja 😀