Šta je novo?

Folije za auto stakla?

Nasao sam lika preko KP.

150e bez šoferke, on je u železniku.

Takodje Sun control je 👌

A atest? Može li se atestirati?

Moja iskrena preporuka za Ivana sa Zvezdare, Momak radi kao sat, pedantan je i može sve kod njega da se završi oko atesta. Mene je ispalo sa atestom čini mi se 220 EUR sve, a auto sada izgleda ovako:

SunControl su folije, sa malo jačim zatamljenjem napred, ali po zakonu :).

Imam ih na svom automobilu i zadovoljan sam. Planiram ugradnju providne folije na vjetrobransko staklo kako bih spriječio uv zračenje i osjećaj "prženja".
A gde si kupio kad kod nas nema nigde da se kupe Xpel folije za stakla, bar ja nisam nasao a trazio sam i trazio. Samo sam nasao Xpel ali za karoseriju to uvoze ali za stakla to nisam nasao.
Pa ako mozes, napisi gde si radio ili kupio Xpel za stakla.
Hvala
Edit:
Da jos jedna preporuka za Ivana kod njega sam jos davne 2007 ili 2008 zatamnio jedan od predhodnih automobila i od tada svaki auto mi je sa folijama soferka, prednja, zadnja i panorama na sadasnjem Audiju, on je i tada radio sa Sun control i radi pedantno to je tacno.
Nisam na zadnjem autu radio kod njega ne zato sto sad ne radi dobro vec sam imao kombinaciju povoljniju.

Poslednja izmena:
A atest? Može li se atestirati?
Da, sve normalno.
A gde si kupio kad kod nas nema nigde da se kupe Xpel folije za stakla, bar ja nisam nasao a trazio sam i trazio. Samo sam nasao Xpel ali za karoseriju to uvoze ali za stakla to nisam nasao.
Pa ako mozes, napisi gde si radio ili kupio Xpel za stakla.
Hvala
Edit:
Da jos jedna preporuka za Ivana kod njega sam jos davne 2007 ili 2008 zatamnio jedan od predhodnih automobila i od tada svaki auto mi je sa folijama soferka, prednja, zadnja i panorama na sadasnjem Audiju, on je i tada radio sa Sun control i radi pedantno to je tacno.
Nisam na zadnjem autu radio kod njega ne zato sto sad ne radi dobro vec sam imao kombinaciju povoljniju.
Sun control folije nisam nasao sajt a dobre su.

Imas mozda sajt proizvođača?
Moja iskrena preporuka za Ivana sa Zvezdare, Momak radi kao sat, pedantan je i može sve kod njega da se završi oko atesta. Mene je ispalo sa atestom čini mi se 220 EUR sve, a auto sada izgleda ovako:

SunControl su folije, sa malo jačim zatamljenjem napred, ali po zakonu :).
Sigurno imas dvoje dece cim si superb karavan 😂

Izvinite, tek sad vidjeh poruke za xpel folije. Radio sam kod momka u Sarajevu (auto mi je registrovano u BiH), gdje se dobije i sertifikat da su u skladu sa propisima.
Stakla su bila fabrički zatamnjena 12 posto. Na prednja sam dodao još 30% a na zadnja 80. Zadnja su legalna, a prednja ne (važna mi je UV zaštita na prednjim, a na zadnjim pored UV zaštite i privatnost djece)

1000021655.jpg

1000021654.jpg
1000021653.jpg

E tako moze jer znam da u Srbiji niko ne radi a realno imaju najbolje folije prime xs varijanta ali niko zivi ne uvozi u Srbiju sto je strasno.
Ali ok, mogu otici u BiH i kupiti pa cu je sam zalepiti kao i ove sto imam sad.
Ako mozes da mi kazes gde si radio tj dal moze samo da se kupe i koliko su, mada mogu i tu da mi urade sto da ne.
Koliko su za prednja dva stakla ja sad imam 85% nije po zakonu to me ni ne interesuje tako da bih i te stavio 85 ili 80% koje imaju videcu.
Mozes i na PM da ne davimo temu.

Momak je izuzetno profesionalan, nema mjesta grešci.
Ako nije protiv pravila ostavio bih link ovde ako bude još zainteresovanih:
Vebsajt
G Maps
OLX

Menjaj to. Ja sam folije ugradio i na kućne prozore koliko mi znače
Šta tj kakve folije si stavljao na prozore u kući? Imam veliki prozor u kuhinji koji je istočno orijentisan a nema opcije da se stave roletne pa sam razmišljao i o foliji (imam vec na tri auta i znam koliko znače). Nemam pojma koje zatamnjenje bih stavio jer zimi nemam problem ali od maja do septembra je tamo pakao pre podne a opet ne bih da zatamnim pogled kao na kolima gde imam 85% pozadi.

Šta tj kakve folije si stavljao na prozore u kući? Imam veliki prozor u kuhinji koji je istočno orijentisan a nema opcije da se stave roletne pa sam razmišljao i o foliji (imam vec na tri auta i znam koliko znače). Nemam pojma koje zatamnjenje bih stavio jer zimi nemam problem ali od maja do septembra je tamo pakao pre podne a opet ne bih da zatamnim pogled kao na kolima gde imam 85% pozadi.
Ogledalo folija. Zaboravio sam koji je %

Naravno, ogledalo se stavlja, jer ti je treba izgled tamnih stakala kao na autu. Stepen zatamnjenja ne utiče na nivo energije koja ulazi u prostor.

Da li je neko stavljao foliju na soferku? Razmisljam se da stavim providnu foliju samo zbog toplote leti, ali me buni registraciona nalepnica.

Zakonski je zabranjeno da se stavi na soferku.

Prilozi

• folije za stakla.jpg
    folije za stakla.jpg
    160.1 KB · Pregleda: 45
Zakonski je zabranjeno da se stavi tamna folija. Potoji potpuno providna folija koja se lepi na soferku. npr:

Da, znam.

Mene zanima iskustvo ko je stavljao, kako ide oko nalepnice, ili eventualno tag uredjaja?

Spolja I unutra nije isto...

Ne spoljna, unutrasnja. Kao folija koja sluzi da se zatamne stakla, postoji i providna folija. Na sajmu autmobila su mi rekli da mora da se pazi prilikom lepljenja registracione nalepnice, i da je najbolje da idem u black glass da mi lepe oni to svake godine, sto je meni cimanje pa me zanima kako je kod drugih, da li idu kod njih ili nekalo to rade sami

To jeste malo nezgodno, ne smes nalepnicu da skidas sa ziletom jer ces da iseces foliju. A tag lepis kao i na soferku bez folije.

Ne spoljna, unutrasnja. Kao folija koja sluzi da se zatamne stakla, postoji i providna folija. Na sajmu autmobila su mi rekli da mora da se pazi prilikom lepljenja registracione nalepnice, i da je najbolje da idem u black glass da mi lepe oni to svake godine, sto je meni cimanje pa me zanima kako je kod drugih, da li idu kod njih ili nekalo to rade sami
Pa za unutrasnju ti i pricam. Zadnjih 15 god na svakom autu sam stavljao foliju, ne providnu imao sam sa 20%, 50% i sad 70% VLT, pricam ti gradaciju u zadnjih 15 godina.

Ako sam dobro razumeo, Sun Control su najbolje folije koje mogu da se stave kod nas?

Atest se dobije odmah na licu mesta gde se radi ugradnja? To je samo papir koji se drži u autu u slučaju kontrole?

Ako sam dobro razumeo, Sun Control su najbolje folije koje mogu da se stave kod nas?

Atest se dobije odmah na licu mesta gde se radi ugradnja? To je samo papir koji se drži u autu u slučaju kontrole?
Nikako sun control nisu najbolje a i ne mozes da generalizujes. Svaka fabrika koja pravi folije ima folije razlicitih kvaliteta, tehnologija.

Zavisi u black glassu dobijes tu na licu mesta ne znam ko jos ima ovlascene labaratorije pri montazi kao BG u Beogradu.
Za BG znam da oni imaju, a i ne moras tu imas u Borci AMSS labaratorija tj CMV tu sam ja 2018 uradio kad je i pocelo atestiranje i bili jedini sad ima vise tih atestnih mesta znam za ova dva i mislim da ima u Vinci ako se ne varam.
Da papir samo drzis u kolima.

Ja vec na dva auta vozim lumar, 80% nazad i zakonska granica napred. Oseca se razlika. Najveca razlika se oseti kada auto stoji duze na suncu. Mnogo lakse se ulazi u kola i auto se rashladi za minut-dva.

Nazad
Vrh Dno