Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Patinson vrlo dobar, Ruffalo bespotrebno preglumljen. Meni je bio ok, još jedna solidna mešavina žanrova Bong Joon Hoa posvećena njegovoj čestoj temi, kapitalizmu.
Patinson odličan :) Mogao je da bude malo kraći film, ali OK, dobar je...

Dve stvari su mi bile zanimljive:
  • film je rađen po knjizi "Mickey7", ali je režiser odlučio da bude 17, kako bi mogao da ga ubije još 10 puta :ROFLMAO::ROFLMAO:
  • prilikom Patinsonovih snimanja "duplih" scena, režiser je insistirao da Patinson NE ZNA koju verziju igra do pred sam početak snimanja scene. Kako piše na IMDB-u "ovaj metod je imao za cilj da uhvati konfuziju i egzistencijalni strah od klona koji se bori sa sopstvenim identitetom, što je dovelo do nekih od najuznemirujućih i najsirovijih predstava u filmu"

Film pokusava da bude nekako zabavan ali mu ne ide jer su sve uloge totalni ocaj, kao i lobanje koje ih glumataju.
Pit naravno nosi celu katastrofu na sebi jer pokusava da glumi/imitira Roberta u Kiss Kiss Bang Bang. Flasa vode je najbolje odradila svoju ulogu.
Edit: Koji li je caci ovo preveo kao "brzina metka" trebalo bi ga castiti javnim bicevanjem

Meni je bas odličan
Sto se tice doticnog filma (Druk), poenta na kraju je dvosmislena.
I samim tim shodna razlicitim interpretacijama.
Ja sam ga gledao 2x u roku godinu dana, i oba puta sam imao drugaciji dozivljaj i poentu filma.
Po meni je taj film mac sa 2 ostrice... i na kraju se svodi na trenutno dozivljavanje istog, s obzirom na godine/iskustvo/introspekciju...
Po meni mozda i najbolja Madsova uloga!

EDIT:
9/10

Poslednja izmena:
Sto se tice doticnog filma (Druk), poenta na kraju je dvosmislena.
I samim tim shodna razlicitim interpretacijama.
Ja sam ga gledao 2x u roku godinu dana, i oba puta sam imao drugaciji dozivljaj i poentu filma.
Po meni je taj film mac sa 2 ostrice... i na kraju se svodi na trenutno dozivljavanje istog, s obzirom na godine/iskustvo/introspekciju...
Po meni mozda i najbolja Madsova uloga!

EDIT:
9/10
Одличан филм! И доста тежак некако, барем мени. Јака осмица од мене!

Cela Srbija je ili na alkoholu (pivo, vino, rakija), ili na benzo grupi lekova (bensedin, lorapem, clonazepam, diazem, lexilium, bromazepam, bensedin of kors, etc...)
a najtolerantniji su trenutno na oba (alkohol + neki od bzd+ ivica dacic).
Mozda 1% je na opijatima, jos manje na travi...

Pre neki dan reprizirah jako dobar i srecan film o porodici:
Sinister (2012)
Nema strecalica, samo izvrsna gluma i sjajan psiholoski horor.

Poslednja izmena:
Cela Srbija je ili na alkoholu (pivo, vino, rakija), ili na benzo grupi lekova (bensedin, lorapem, clonazepam, diazem, lexilium, bromazepam, bensedin of kors, etc...)
a najtolerantniji su trenutno na oba (alkohol + neki od bzd+ ivica dacic).
Mozda 1% je na opijatima, jos manje na travi...

Pre neki dan reprizirah jako dobar i srecan film o porodici:
Sinister (2012)
Nema strecalica, samo izvrsna gluma i sjajan psiholoski horor.
Strecalica u smislu jump scare? Ovaj sajt kaze drugacije:

Nijednog momenta u filmu nije postojao jumpscare, cak i deca kad su uletala
ona deca, sve je izgledalo slow motion, i mene nije prepalo ni malo, stavise... pre toga sam gledao grudge japanski i ocekivao sam da ce dobronamerni duhovi pojaviti na filmu
Sta je tebe prepalo, ili trznulo?

Glupo mi da stavljam u spojler, ali ceo Sinister film je bez strecalica.
Ali izuzetno tezak, i drzi paznju. Po meni odlican psiholoski triler...horror.

E asd ti @keckec reci sta je tebe licno uznemirilo, ali nemoj da kvotujes obsukrne sajtove, pitam te bez ikakvog srama ili koristi?
Just be iskren. Jel te prepalo, i posto jeste, zbog cega?

Poslednja izmena:
Nisam gledao Sinister, interesovalo me tvoje vidjenje jer se prilicno razlikuje od tog sajta.

To znaci da treba da ga pogledas.
Stvori svoje utiske
Сине, Синистер има неколико џампскерова 😀
Навуче ме ти, као добар и срећан филм о породици, хахаха, ниђе везе. Ја реко, хорор је, али са задовољавајућим крајем, кад трт. Још сам са слушалицама гледао, појачано. Још да сам угасио светло, три ноћи не бих спавао. Добро, шалим се, али одсад морам твоје препоруке са резервом да узимам. Видим из горње преписке да је теби добар филм, и не кажем да није, добар је. Само, за мене је то превише интензивно. Сад морам три комедије да погледам 😂
Хвала ти свакако, добар филм, дефинитивно ћу га памтити. Ако ми филм остане у сећању, по мени је то добар филм, по било чему да остане.

Mene samo nervira što brzo zaboravim radnju horora. Npr Sinister se secam samo pocetka kad kupi kucu gde je bio zločin ali se ne secam raspleta. I u secanju mi je da je odlican film. Često mi se pobrkaju ti horori.

Film pokusava da bude nekako zabavan ali mu ne ide jer su sve uloge totalni ocaj, kao i lobanje koje ih glumataju.
Pit naravno nosi celu katastrofu na sebi jer pokusava da glumi/imitira Roberta u Kiss Kiss Bang Bang. Flasa vode je najbolje odradila svoju ulogu.
Edit: Koji li je caci ovo preveo kao "brzina metka" trebalo bi ga castiti javnim bicevanjem
Brad Pitt glumi u mom omiljenom filmu Meet Joe Black i cesto mi ovaj film padne na pamet jer sam ga prekinuo nakon pola sata a to ne radim nikad.
Samo iz postovanja prema Bradu cu ga odgledati uskoro.

Mene samo nervira što brzo zaboravim radnju horora. Npr Sinister se secam samo pocetka kad kupi kucu gde je bio zločin ali se ne secam raspleta. I u secanju mi je da je odlican film. Često mi se pobrkaju ti horori.
I meni se mesaju, jer mnogo horora pocinje bas sa useljenjem u novu kucu.

Sad vidim ima i dvojka ali kontam ds to ne vredi gledati po ocenama

Sinister je odlican horor.
Demon je odradjen zaista za desetku.
Dvojka je okej ali samo to- okej.

Exhuma

Odličan, odličan korejski horor.
Jaka osmica!
8/10

Dobar je, malo više krene u neko korejsko ludilo ali valja. Gledao kad je izašao i nisam primetio da ga je neko pominjao od tada.

Npr. njega se skroz sećam i twista pri kraju sa generalom i svega jer nije po šablonu pa da se utopi u sećanju...

Ја бих се вратио на Синистер после пар дана од гледања. Још увек размишљам о филму, поготову ноћу кад легнем 😀
Одличан!

Sinister jeste odličan film, čudim se da ste ga tek sad otkrili.
I nije uopšte strašan.

Vidim da mu dadoh 1 na IMDB ali se niceg ne secam osim da lik is Slipknota smara neku familiju...

Evo jedan dobar o smaranju familije koji se desio.

Пусти ти то 😂
Sad jsd si se da prostiš Z pa počei da gledaš kreni polako Descent 1 i 2 ili pak Hereditary meni se on vraćao kad legnem.

Ipak ako si super laka kategorija straha gledaj Dr. Sleep, to je "nastavak" Isijavanja sa Jack Nichlsonom i rekao bih po dozi horora tu negde kao Sinister možda za nijansu blaži ali ipak ima oar scena... Na primer meni Isijavanje nije strašan uopšte mada nekome verovatno jeste ko ne gleda taj tip filmova.

Jača preporuka za Dr.Sleep meni je on bas taman bombonica.

Vrh Dno