Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

New Galaxy S26 Ultra camera specs leak is enough to get you excited.

Ja evo ne pamtim da me ovoliko dugo nisu zanimale ovakve vesti, sa sve njihovim poslednjim brljanjem oko baterije i standardnom degradacijom kamere u nekim segmentima na šta smo već svi (osim nekih forumaša i reditaša) navikli tokom godina. Za mene je ovaj telefon sigurno moj saputnik još par godina, apsolutno ne vidim razlog da me "češkaju" ovakve vesti vezano za na kašičicu nadogradnja kamere ili AI budalaštine koje su postale okosnica marketinga novih modela. Živeo starac pa makar nemao Gemini, meni bi bilo još i bolje da ga nema. Već vidim kako je Ghibli photo u reklami kao eksluziva s26-ice.

Богами, после апдејта на One UI7 пашће један фактори ресет моје ултре. Доста ми је деградирала батерија у последњих годину дана, па да видим може ли се ту нешто урадити.

Богами, после апдејта на One UI7 пашће један фактори ресет моје ултре. Доста ми је деградирала батерија у последњих годину дана, па да видим може ли се ту нешто урадити.
Ja sam radio i u suštini prvih par dana bude malo bolje, posle se vrati na staro. Martovski update je definitivno osakatio bateriju softverski. Ima i na redditu dosta slika koje svedoče tome da je nakon update-a ljudima BH pao sa 95% na 85%, tako da je očigledno šta je Samsung uradio. Ja sam planirao da se vratim na neki update od letos kada su mi kamere i baterija bile brutalne, međutim mislim da zbog Bootloader verzije to to nije moguće. Probaću da nađem način.

^ма морам да пробам фактори ресет, сврби ме ресет 😀
Мени је батерија некако постепено деградирала, али ми је некако невероватно да тако драстично деградира. У почетку сам имао 10-12 сати сот-а, сад 7, можда ако натегнем 8. Или да га спојим на акумулатор као пауер бенк 😄

^ма морам да пробам фактори ресет, сврби ме ресет 😀
Мени је батерија некако постепено деградирала, али ми је некако невероватно да тако драстично деградира. У почетку сам имао 10-12 сати сот-а, сад 7, можда ако натегнем 8. Или да га спојим на акумулатор као пауер бенк 😄

Tesko da si ikada mogao izvuci 10-12h Sot.😅

Јесам, постовао сам скриншот овде у теми пре неколико месеци, не сећам се тачно, слика је са почетка мог коришћења телефона. Потражи ако ми не верујеш.

ja sam pre neki dan pomocu nekog " skrivenog" menija kao video da ima oko 890ciklusa, za nepune 2god :D nije ni cudo sto mi je sot oko 6h 😂😂
A nov kad sam bio uzeo model 12/256 oko 9-10h je bio sot...tako da malo su oni ovim apdejtovima i malo ona sama po sebi od tolko punjenja i j b g :D

Tesko da si ikada mogao izvuci 10-12h Sot.😅
kad je bio nov, prvih par meseci je lagano išao preko 10h. i onda su ga otprilike nakon godinu dana sasekli i sa jednim update-om mu degradirali bateriju za 30% i od tad više nije bilo isto.
a vidim da ni sad nije bolja situacija.

ja sam pre neki dan pomocu nekog " skrivenog" menija kao video da ima oko 890ciklusa, za nepune 2god
С обзиром да година има 365 дана, ти си онда за те две године пунио телефон у просеку 2.5 пута дневно! Шта му учини, човече 😀

С обзиром да година има 365 дана, ти си онда за те две године пунио телефон у просеку 2.5 пута дневно! Шта му учини, човече 😀
OVo sam uzeo koriscen pre 2-3m, taj pre mene ga urniso...ako su podaci uopste i tacni...al sto kazes to je bas dosta ...

ja sam pre neki dan pomocu nekog " skrivenog" menija kao video da ima oko 890ciklusa, za nepune 2god :D nije ni cudo sto mi je sot oko 6h 😂😂
A nov kad sam bio uzeo model 12/256 oko 9-10h je bio sot...tako da malo su oni ovim apdejtovima i malo ona sama po sebi od tolko punjenja i j b g :D
Koji je to skriveni meni, tj kako se otvara koristi? Baš da vidim i ja jer sam urnisao telefon od korišćenja, da skontam dal da menja bateriju ili telefon.

Inače uskoro SoT 3h napolju na 4G 😂
Hvala ti Samsunže

Prilozi

• Screenshot_20250404_200959_Device care.jpg
    Screenshot_20250404_200959_Device care.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 34
Koji je to skriveni meni, tj kako se otvara koristi? Baš da vidim i ja jer sam urnisao telefon od korišćenja, da skontam dal da menja bateriju ili telefon.

Inače uskoro SoT 3h napolju na 4G 😂
Hvala ti Samsunže
Na redditu sam nasao, evo i LINK

. 1 Via ADB Debugging​

1. Turn on ADB Debugging on the phone. Open phone settings > > About Phones >> Software Information >> Tap on the build number 7 times >> Enter your pin >> Go back to phone settings >> Scroll down and tap on Developer’s options >> Scroll down and toggle on USB Debugging >> Tap OK.
You may follow this video.

1. On your Windows PC, download the SDK Platform-Tools for Windows here.
  2. Extract the zip file and go into the folder of “platform-tools”.
  3. Type “cmd” on the address bar of the file explorer.
  4. Type “adb devices” on the popped up terminal windows. Check your phone now and tap on the allow button when prompted.
  5. Now, you see a list of adb devices.
  6. Then, type “adb shell dumpsys battery”. You will get a list of information and the bottom part of it will be looking like the image below.
AD_4nXdYFmntCzBHbFD1coFfo3opW7Y-RvFSdg7dIaMXVPe1od9lTDMA5PlaBzbWLX8Wjdka76s1hm8z8BXmPEkLWFzzlBy_zZRT2ZjRgZ8aaoRnmawD96iMlMg0J_Z5JVxNCxwOEyIeKL0z33FvF956zVS1FsE=s320

1. mSavedBatteryAsoc is the Absolute State of Charge (ASOC). The ASOC is a calculated reference value based on the designed fixed capacity value when the battery is manufactured. The ASOC of a fully charged brand new battery is 100% while an aging battery cannot reach 100% even in different charging and discharging conditions while fully charged. TLDR; ASOC can be considered as the battery health in percentage.
  2. mSavedBatteryUsage: The first 3 digits is the battery charging cycle of the phone. 29850 means the charge cycle is 298.

Pa nije ga mogao urnisati ako je kupio nov telefon kome je baterija i tom momentu bila bas dobra.😅
Pa sad, pazi ako igras igrice ne verujem da mozes iapod 2x dnevno da punis...kakav god da je fon i kakva god da je baterija..ili si tipa napolju non stoop na mobilne podatke....10h sot je bilo kazi ga u normalnom koriscenju(drustv mreze neki poziv kamera itd) a ne u igranju pubg fortnite itd

Al nebitno, rece neko da je oko 8k nova u promobiju...ako i sve planira neko da sacuva fon preko 2-3god, msm da nije to mnogo pa i da zamenis jednom tu bateriju i malo osvezis

Pa sad, pazi ako igras igrice ne verujem da mozes iapod 2x dnevno da punis...kakav god da je fon i kakva god da je baterija..ili si tipa napolju non stoop na mobilne podatke....10h sot je bilo kazi ga u normalnom koriscenju(drustv mreze neki poziv kamera itd) a ne u igranju pubg fortnite itd

Pa jedino da je cepao igrice non stop,sad ko ce znati dali laze aplikacija ili ne.

Stani, stani! Kako dođe do 2.5 puta dnevno?
Ako dve godine imaju 730 dana, a punjen je 890 puta, kako si dobio da je to 2.5 puta dnevno? To je 1.2 puta dnevno, odnosno svaki dan punjenje a svaki peti dan u proseku dopunjavanje. Sasvim normalna upotreba

Да, у праву си, превидео сам. My baaad 😂
Окривих човека безвезе. Боље ми је да идем да спавам 😀

Kao što se statistika baterije resetuje svaki put kada prikačiš telefon data kablom na laptop, on registruje to kao punjenje i meri iznova. Ako je i to registrovao u ciklusima onda okači tu statistiku mačku o rep.

Mislio sam da je mit ažuriranje i problem sa beterijom. Ali u poslednje vreme mi se čini kao da je stalno na punjaču.

Meni se sve više gadi ovaj Samsung, mada kad čovek pogleda šta drugo kupiti?
Čitam i u iPhone temi da imaju probleme sa ažuriranjem/baterijom.

Nazad
Vrh Dno