Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

^
Isto, samo WA od Meta aplikacija. Što se ostatka diskusije ovde tiče (ja pišem u S24 temi, isti problem) - ovaj problem je kod mene definitivno od februarskog ažuriranja, potpuno se random ponaša, nemaju ga svi, neki koji ga imaju reše banalno (npr. isključivanjem Dual messenger-a), a kod nekog ne vredi ništa - moj slučaj (nema šta nisam probao osim fabričkog reseta, a i to nekima na netu nije pomoglo). Vrlo je deprimirajuće, ode 20-30% baterije dnevno bez veze, sa ultra laganim korišćenjem telefona.
Rešio sam problem tako što sam deinstalirao instagram i facebook. Whatsapp sam zadržao jer mi je neophodan zbog posla i konačno telefon (galaxy s23 ultra) više nije vruć i ne troši više onoliko brzo bateriju (pisao sam već da sam od martovskog update imao problem sa potrošnjom baterije i to najviše zbog skladišta kontakata). Nisam ga vraćao na fabrička podešavanja

Reinstaliraj WA. I gledaj koje mu sve dozvole daješ, ne mora da ima sve
Sve odrađeno ranije, osim reinstalacije, pisao sam. Elem, Copy/Paste sa S24 teme:

Da ne ureknem opet, ali deluje mi da je rešeno (valjda neće opet ujutru da se vrati! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: ). Dakle ovako, već sam pisao da sam maltene sve probao, isključene su sinhronizacije za sve, wipe cash particije itd. Sinoć sam uradio sledeće, ovim redom:

1) sve sinhronizacije isključene (provereno), Gmail, Google, sve osim WA, on se sam vrati, pisao sam
2) nasilno zaustavljanje WhatsApp-a
3) backup kontakata (jako bitno zbog tačke 4), ali ne na Google, već sa Super Backup-om na telefon, kome je bitno treba backup i liste poziva!
4) traženje Contact storage u aplikacijama (čekirati da se vide sistemske), obrisati njen cash i podatke. PAŽNJA - BRISANJE PODATAKA BRIŠE SVE KONTAKTE SA TELEFONA i istoriju poziva.
5) restart telefona
6) vraćanje kontakata iz arhive Super Backup-a
7) ponovo restart

Rezultat je da danas, uz veće korišćenje telefona nego obično, mahom na 4G (bitno, pošto je Exynos) imam trenutno još 59% baterije, SOT je 1:47 i što je najvažnije Contact storage je pri dnu dugačke liste aplikacija sa nekih 0,3%! Telefon ceo dan hladan, već sam i zaboravio kako to izgleda. :) Nemam pojma da li je definitivno rešeno, nadam se da jeste.

Mislim da je ovo danas rekord kod mene...

Prilozi

• Screenshot_20250327_183106_Device care.jpg
    Screenshot_20250327_183106_Device care.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 98
  • Screenshot_20250327_183136_Settings.jpg
    Screenshot_20250327_183136_Settings.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 93
Jedva čekam da izađe UI7, pa da ga ne apdejtujem na isti. Debilni procenat baterije u okviru ikone, ne hvala.

Meni je OneUI 7 bas lepo osvezenje, cak i taj procenat baterije :)

Zavrsih i ja danas clansku kartu preko druga @shomiNBGD :)

Prebacivanje svega kablom iz starog telefona ili da krenem rucno da stelujem i instaliram jedno po jedno, kakva su iskustva?

Prebaci sve preko Smart Switch.... Ako ti je predhodni bio Samsung, a koliko se secam jeste.

Jeste, S20FE. Verovatno cu tako nego rekoh da proverim za svaki slucaj

@Lanikor Nek te sluzi koliko i mene pa menjamo i ovaj novi 😂

Samo kabl, ali obavezno napuni oba pre nego sto krenes jer ako se jedan ugasi mislim da moras sve ispocetka. Ja kad sam prebacivao njega na ovaj novi skinulo je po nekih 15% baterije, a prebacio mi je oko 350GB.

I da znas da nece prebaciti bas sve, tako da rucno proveri sve aplikacije. Moraces sigurno app za banku, google wallet, auth aplikacije...

Pravo prece kupovine uvodimo u trgovinu telefonima 😄

To mi je ok, imam mozda 200ak GB zbirno, mahom Deezer offline baza muzike i fotke + video.

Prvo radim backup za svaki slucaj pa cu onda kabl, to je to 😄

Ma nemoj da se opterecujes, on svakako samo kopira, ne brise ti sa starog uredjaja. Kad si zadovoljan i siguran da si prebacio sve onda zgazis stari i to je to :)

Hoce li Gemini biti integrisan u sistem na One UI 7 u S23 Ultra,kao sto je u S25?

Vrh Dno