Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Verovatno ste već i to spominjali, ali dodao bih da trpanje u korpu ovde ne radi, ne znam iz kog razloga, ili ja negde grešim. Popusti se obračunavaju samo na "buy now", a ne na "add to cart" iako se nalaze na istom ekranu. Malopre sam kupovao neku sitnu elektriku za čamac, morao sam sve da kupujem posebno.

Bilo je nekih fora i za to ali je generalno gubljenje vremena, ne oduzme to toliko puno vrmeena.

Buy Now se podrazumeva, nista korpa.

Pa kupio sam tipa 4-5 različitih prekidača i isto toliko led indikatora, plus neke buksne, u dve različite prodavnice. Posle nekoliko transakcija me je banka odbila pa sam morao opet da unosim podatke o kartici. Da ne spominjem koliko smara ako neko ne želi da snimi karticu već mora svaki put da unosi podatke. Nije baš praktično.

Nije dobro čim su te žuto-oranž nijanse interfejsa, treba da budu crvene. Po tome znaš da si prebačen na MKD. Pogledaj skrinšot kolege @vargax6 na prethodnoj strani. Mislim na element gde ti piše cena i popust.

Neće ni tako. Kao što vidiš 2% popust.
Ako imas noviji android telefon imas opciju da kloniras aplikaciju. Kloniras aliexpress i napravis potpuno novi profil gde sve postavis na mkd od pocetka. Mana je sto moras novcice opet da skupljas ali novi korisnici mogu 2-3k da skupe za desetak dana. Verovatno i vise ako pratis one nove nacine koje smo otkrili

Na Alija je novi nalog + ista kartica = ban.

Moj ortak je par puta kupovao preko moje kartice, i supruga par puta, nismo imali problema.

I ja koristim dva naloga sa istom karticom, nije bilo problema za sada.

Inace sam uzeo ovaj Lito Kala Lii-600 punjac za oko 25e, jos jedan, i ovaj je isto okej..4mesta za baterije i svako se podesva kolko "brzo" ce da puni pojedinacno...problem sto samo na nekoj izbaci "ERR" a na drugom punjacu sve krene normalno da puni (pretpostavljam da je veoma mala voltaza)

1000008113.jpg

Pa kupio sam tipa 4-5 različitih prekidača i isto toliko led indikatora, plus neke buksne, u dve različite prodavnice. Posle nekoliko transakcija me je banka odbila pa sam morao opet da unosim podatke o kartici. Da ne spominjem koliko smara ako neko ne želi da snimi karticu već mora svaki put da unosi podatke. Nije baš praktično.
To se rešava tako što ideš na buy, ali bez zapamćene kartice, koliko god proizvoda ti treba i onda svi ti proizvodi budu u delu "To pay". Kad nadješ sve što ti treba uđeš tamo i označiš koje proizvode želiš da platiš i to se vodi kao jedna transakcija koliko god proizvoda da označiš za plaćanje. Jedino što kada se ovako kupuje moraju svaki put peške da se upisuju podaci sa platne kartice.

1000020967.jpg

Poslednja izmena:
Nije mi to problem jer uglavnom ne držim podatke o kartici, ovo mi se verovatno slučajno desilo pa je ostalo tako. Hvala.

I ja koristim dva naloga sa istom karticom, nije bilo problema za sada.

Inace sam uzeo ovaj Lito Kala Lii-600 punjac za oko 25e, jos jedan, i ovaj je isto okej..4mesta za baterije i svako se podesva kolko "brzo" ce da puni pojedinacno...problem sto samo na nekoj izbaci "ERR" a na drugom punjacu sve krene normalno da puni (pretpostavljam da je veoma mala voltaza)

Pogledajte prilog 486850
Voltaža ne postoji, postoji napon. :)
Nije problem u malom naponu već "pametni" punjač prepozna neadekvatan otpor u bateriji pa neče da je puni kao rizičnu...
Ja imam neke AAA baterije koje sam koristio u fiksnim telefonima stare tipa 15 godina i epilog je da pametni punjači neće da ih pune dok ih stari Panasonic telefon puni bez problema.

Voltaža ne postoji, postoji napon. :)
Nije problem u malom naponu već "pametni" punjač prepozna neadekvatan otpor u bateriji pa neče da je puni kao rizičnu...
Ja imam neke AAA baterije koje sam koristio u fiksnim telefonima stare tipa 15 godina i epilog je da pametni punjači neće da ih pune dok ih stari Panasonic telefon puni bez problema.
E to eto...u ovi drugi punjaci koji nisu pametni sto kazes, bez problema puni...tako da je to jedina mana 😂

Ps, samo ne razumem sto stave da ima opciju "repair" ako vec ne moze da pokrene da puni baterije koje su ispod tog nekog napona...

Sto se tice onih tuki slusalica sto se sad masovno narucuju...uzeo drugar 2 para, posto je bagatela, na jednim prestala da radi jedna slusalica posle 24 sata, druge rade 7 dana normalno. Za ove neispravne odobren refund gotovo momentalno.

"Problem" sto ne moze da se ubacuje u korpu sa obracunatim popustom je da ne moze da se kupi nekoliko jeftinijh stvari i da se koriste kuponi 1$ na 15$ i slicni.

Apsolutna preporuka za ove slusalice ako nalete jeftino, imaju neku levu app ali zapravo radi, i moze da se steluje ekvalajzer, menjaju modovi (transparent, normal, ANC), cak je i ANC funkcionalan, zvuk je i vise nego dobar za ove pare kada se equilizer nasteluje jer je po defaultu zvuk bezveze.

Ja sam ih uzeo za oko 3.5$, vrede svaku paru

I just found this on AliExpress:
US $22.90 | Realfit F4 Mini ANC Bluetooth Earphones 40dB Active Noice Cancellation HIFI Heavy Bass Wireless Earbuds for realme xiaomi

Prilozi

• 20250404_131850.jpg
    20250404_131850.jpg
    305.2 KB · Pregleda: 90
  • 20250404_131934.jpg
    20250404_131934.jpg
    297.1 KB · Pregleda: 73
  • Screenshot_20250404_132806_Original sound.jpg
    Screenshot_20250404_132806_Original sound.jpg
    51 KB · Pregleda: 69
  • Screenshot_20250404_132814_Original sound.jpg
    Screenshot_20250404_132814_Original sound.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_20250404_132819_Original sound.jpg
    Screenshot_20250404_132819_Original sound.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
I Baseus 2 u 1 citac isprobah, bolji je od Toocki i mnogo kvalitetnije izgleda.

Za 2.5$ je sasvim dobro resenje.

Ovo naglo opadanje sa slike je bilo zato sto je bio neki fajl sa istim imenom pa sam morao da pritisnem overwrite opciju, nije zastucao nijednom sa ovih 20ak GB ni na upisu ni na ispisu sa Lexar 512GB kartice.

I just found this on AliExpress:
US $24.41 | Baseus Card Reader USB C & USB3.0 to SD Micro SD TF Memory Card Device 104MB/s 2TB Smart Cardreader for Laptop Accessories

Prilozi

• 20250404_131612.jpg
    20250404_131612.jpg
    389.2 KB · Pregleda: 82
  • 20250404_141121.jpg
    20250404_141121.jpg
    306.2 KB · Pregleda: 84
  • Baseus 2 u 1 citac.png
    Baseus 2 u 1 citac.png
    101.5 KB · Pregleda: 79
  • Baseus 2 u 1 write.png
    Baseus 2 u 1 write.png
    77.6 KB · Pregleda: 80
Da li je neko kupovao antene za prijem zemaljske digitalne TV? Ima li neki model da se pokazao dobro za naše uslove?

Ili rade super ili ne rade nikako, ako kupujes kod nas uzmi Iskru G-2235-07 (imam dve, jednu kutiju koristim kao podupirac 😄 ), odlicna sobna sa pojacavacem.

Sta li sam ja gledao... :ROFLMAO:
Da narucujem sa ae od skoro, pa i da razumem sta se desilo...
Ipak je dobro sto sam okacio ovde... Zahvaljujem...

Pozdrav svima. Nisam kupovao na Aliju 5-6 godina pa sam propustio dosta pa i ovo sa makedonskim nalogom i srpskom adresom. Jel moze neko ukratko da mi objasni kako stiže pošiljka na srpsku adresu sa makedonskim nalogom i one oznake pošiljki, LA... ? Hvala unapred. Pročitao sam poslednjih 50 strana ali ih ima skoro 460 :)

Pozdrav svima. Nisam kupovao na Aliju 5-6 godina pa sam propustio dosta pa i ovo sa makedonskim nalogom i srpskom adresom. Jel moze neko ukratko da mi objasni kako stiže pošiljka na srpsku adresu sa makedonskim nalogom i one oznake pošiljki, LA... ? Hvala unapred. Pročitao sam poslednjih 50 strana ali ih ima skoro 460 :)
Ajde da probam ukratko. Na nalogu ostavis srpsku adresu, videces gore desno nasu zastavu kliknes na nju pa odaberes Makedoniju. Sad bi trebao da dobijes normalne popuste i posle kad ides na placanje proveris da ti stoji Srpska adresa. Sto se tice oznake, LA... je sa pracenjem, Niska i Novosadska carina za sad naplacuju otvaranje nista ne prolazi bez te naplate (bar meni) a ostale oznake UC... su bez pracenja i njih propustaju. Eto valjda sam nesto pomogao 😀

Ajde da probam ukratko. Na nalogu ostavis srpsku adresu, videces gore desno nasu zastavu kliknes na nju pa odaberes Makedoniju. Sad bi trebao da dobijes normalne popuste i posle kad ides na placanje proveris da ti stoji Srpska adresa.
E sad, dobitno pitanje... :) Da li ovo važi samo preko mobilne aplikacije ili i preko desktop browsera?

Nazad
Vrh Dno