Šta je novo?

Vivo x200 Series

Sve sam samo ne negativan sa ovim telefonima. Evo imaju treću šansu da naprave nešto kako treba, moglo bi se reći i da treći put padam na to.. bože moj svi se nadamo najboljem samo na PR kineski više nikada ne padam (posebno što, nažalost, utiče još lošije i na druge, ne samo mene, samo realno od sada). Ne znam šta je negativno u tome što sam rekao da porede LYT-818 sa malim UW senzorom, logično je da će biti stabilniji takoreći glavni nego na ajfonu onaj što su "unapredili" posle X godina. Svakako nisam rekao da je loše, štaviše znaju šta treba da reše (samo nešto neće, čekam, ostavljam prostor za to, pričao sam sa zeiss x vivo product menadžerom oko toga).

Što se tih 5 komada Vivo X200 Ultri tiče, sakupite pare i pišite mi.

p.s. fotke nisam ni spominjao, za video i kažem..x200 pro je bio najbolji android definitivno (noću bar), videćemo šta x200u kaže sa ovim setapom.
Za nekog ko radi sa telefonima prilično si neupućen u materiju. Mnogo je lakše stabilizovati manji nego veći senzor, to je uostalom i logično jer je veći senzor teže "ukrotiti".
Na snimku porede uw kamere na oba telefona, a to što iPhone ima mali senzor, ne treba da zanima nas kupce, a još manje Vivo.
da ne bude hajp pa ništa kao sa x100u samo i sve 100
Ne znam o kakvom hajpu pričaš ali sada kad imam ovaj tel mogu odgovorno da tvrdim da ima najbolji kamera sistem u odnosu na bilo koji iPhone ili Samsung. Možda iPhone ima video koji je za nijansu kvalitetniji(mislim na kvalitet samog videa) ali ukupan kamera sistem ne može ni da se poredi, vivo je totalno drugi svet i ovo govorim kao neko kome je fotografija profesija.
Vivo x200u će definitivno biti najbolji kamera fon na svetu, jer ovo što su uradili sa x100u je nedostižno za iPhone i Samsung u narednih nekoliko godina.

X100U ima bolju stabilizaciju, poredio sam sa ortakovim Iphonom još dok sam imao x100u. Sam video je daleko lepši, sa više detalja. O zoom i makro zoomu da ne pričam.

X100U ima bolju stabilizaciju, poredio sam sa ortakovim Iphonom još dok sam imao x100u. Sam video je daleko lepši, sa više detalja. O zoom i makro zoomu da ne pričam.
Klanje da je bilo - jeste, da je bolje - i dalje ne mislim da je stabilan/pouzdan kao ajfon.

Zar nije mnogo lakše stabilizovati veći senzor jer imaš jači OIS+veće mogućnosti za EIS na njemu?

Klanje da je bilo - jeste, da je bolje - i dalje ne mislim da je stabilan/pouzdan kao ajfon.

Zar nije mnogo lakše stabilizovati veći senzor jer imaš jači OIS+veće mogućnosti za EIS na njemu?
Pardon, iPhone uopšte nema OIS na UW, to sam zaboravio da napomenem.. neozbiljno poređenje do daske pošto ništa ne pokazuju ovime osim "naš ogromni senzor koji će biti zvezda našeg sledećeg ultra telefona radi jeftini PR tako što se poredi sa senzorom koji uopšte nije stabilizovan"

Ni na x100u nije stabilizovan, koliko znam uw senzori se ne stabilizuju jer su širokog ugla i ne vidi se cimanje. Koliko vidim za x200u piše da su sva 3 senzora OIS što znači da će glavna kamera ZA VIDEO u stvari biti uw kamera od 16mm. Brutalan će ovo biti telefon.

Eis i ois ne treba mešati, ois je fizički stabilizovan senzor a eis je digitalni crop senzora. Kod ovog prvog je slika u full kvalitetu jer se ceo senzor koristi a kod drugog se koristi samo deo, što se odražava na kvalitet i zato je video na uw kamerama uvek bio slabijeg kvaliteta od videa na glavnoj kameri.

Naravno da je veliku stvar teže stabilizovati jer je potreban veći prostor i jači motori, kod aparata i kamera to nije problem jer ima mesta, kod telefona je prava umetnost uglaviti sve u malo kućište.

Ni na x100u nije stabilizovan, koliko znam uw senzori se ne stabilizuju jer su širokog ugla i ne vidi se cimanje. Koliko vidim za x200u piše da su sva 3 senzora OIS što znači da će glavna kamera ZA VIDEO u stvari biti uw kamera od 16mm. Brutalan će ovo biti telefon.

Eis i ois ne treba mešati, ois je fizički stabilizovan senzor a eis je digitalni crop senzora. Kod ovog prvog je slika u full kvalitetu jer se ceo senzor koristi a kod drugog se koristi samo deo, što se odražava na kvalitet i zato je video na uw kamerama uvek bio slabijeg kvaliteta od videa na glavnoj kameri.

Naravno da je veliku stvar teže stabilizovati jer je potreban veći prostor i jači motori, kod aparata i kamera to nije problem jer ima mesta, kod telefona je prava umetnost uglaviti sve u malo kućište.
na X200U (PR snimak gore) jeste stabilizovan taj UW jer inače ne bi izgledao tako video i zato sam i rekao da nema potrebe za takvim hajpom (i naslovima na nekim portalima poput "Vivo naučio ajfon video stabilizaciju" a ajfon uopšte ni nije OIS)

Znam da ne treba mešati OIS i EIS ali baš zato što je veći senzor bi trebalo da imaš više prostora za seckanje jer ne gubi detalje toliko koliko manji senzor?

Ali da, X200U će biti zverka. Ako reše stvari koje mi ne odgovaraju itekako ga uzimam :)

Ako ne, opet Find X nažalost. A oppo mi je daleko od savršenog..

Koje ti to stvari ne odgovaraju? Ja nisam bio ljubitelj kineskih telefona ali ovaj Origin me oduvao, toliko je fluidan i sve lepo radi, milion opcija i podešavanja da mi ni najmanje ne nedostaje Samsung. Jedino mi olovka za sada nedostaje za neke stvari, ali verujem da ću se navići vremenom. Možda u startu treba više vremena da se sve podesi da bude ok za naš region, ali kad se podesi nikakav Samsung ni iPhone ne mogu da mu pariraju po fluidnosti.

Koje ti to stvari ne odgovaraju? Ja nisam bio ljubitelj kineskih telefona ali ovaj Origin me oduvao, toliko je fluidan i sve lepo radi, milion opcija i podešavanja da mi ni najmanje ne nedostaje Samsung. Jedino mi olovka za sada nedostaje za neke stvari, ali verujem da ću se navići vremenom. Možda u startu treba više vremena da se sve podesi da bude ok za naš region, ali kad se podesi nikakav Samsung ni iPhone ne mogu da mu pariraju po fluidnosti.
E nije ništa direktno sa Vivom već činjenica da je OPPO trenutno jedini kinez koji slika svetlu/tamnu kožu kako treba i lično imam jedan test na svom licu koji samo OPPO od svih kineza do sada prolazi (od selfie do ostalih kamera). Probam uvek svaki telefon, da ne bude da lupam, isti test.

I jeste mi ColorOS 15 trenutno malo bolji od OriginOS 5 (ništa primetno). Nekako mi Origin mnogo dečije izgleda (konkretno qs i ikonice) iako je cos 15 još veća kopija ajfona od toga

Mnogo tih nekih "sitnica" pravi odluku ovde. Vivo ima sav potreban hardver a bavi se glupostima :p

FX7U takođe ima brdu problema, još gore neke bagove nikada nisu rešili ali opet neke generalne jesu + su na cos15 najbolje od svih uradili ram menadžment (čak i za EU apps na CN)

Kada smo kod viva, ovi počeli da nabavljaju global verzije iz HK. Jeste jača cena, ali mogu da se čekaju eventualni popusti.

Imam par pitanja ako si voljan. Gde si uzeo x100u? Jesi probao esim na origin os-u? Jesi prebacivao podatke sa smart switch ili si odradio od nule? Notifikacije ok kad se podesi "high battery usage"?
Zanima me sve, jer se još uvek dvoumim između x200 pro i x200u (kad izađe).

Imam par pitanja ako si voljan. Gde si uzeo x100u? Jesi probao esim na origin os-u? Jesi prebacivao podatke sa smart switch ili si odradio od nule? Notifikacije ok kad se podesi "high battery usage"?
Nema esim ni na jednom telefonu iz Kine.

Znam to nego da li koristi uz pomoć esim.me ili 5ber. Izvinjavam se što nisam precizirao. Već smo pominjali da bi trebalo da radi pa reko' da vidim iz prve ruke.

Napisaću u temi za x100u kad bude prošlo malo vremena da bih mogao da budem objektivan, jer subjektivno, telefon je ludilo. 🙃
Ukratko...
Esim ne radi sam po sebi, čekam 5ber karticu pa bi to trebalo da radi.
Za prebacivanje sam koristio vivo-ov easy share i prebacio 200gb podataka, 3500 sms-a i kontakte sve bez problema. Aplikacije se sve prenesu ali ne i podaci aplikacija, tako da mora to prijavljivanje ispočetka.
Notifikacije rade bez problema ukoliko se podese kako treba, ima nekoliko načina, pojasniću kad budem detaljno pisao o telefonu.
Ako sada kupuješ telefon a pare nisu problem, naravno x200u.

Ludilo, ovo je stvarno nestvarno.😁

Isključi ovo ako već nisi
Screenshot_20250403_223947.jpg

Nemam ovih voštanih gluposti na x100u, zato kažem, možda je tako samo na x200pro.

Da li ce biti dostupna u Evropi verzija X200 pro mini?
Odgledao sam neke recenzije i svideo mi se taj telefon.

1000019635.jpg
malo se ubucio, slučajno pojeo samo dva oppa za večeru

Nazad
Vrh Dno