Šta je novo?

iOS 18

Uradi backup, clean restore i proveri. Moguće da je nešto prolupao ili je do update-a, ali msilim da bi ubrzo krenuli mnogi da se žale na te stvari tako da bi morali brzo da izbace novu podverziju sa ispravkama.

Jel neko dobio 3 red ikonica na CarPlay-u sa poslednjim updateom?
Nije da mi gori da ih imam, da se razumemo :)

Totalno beskorisno, nema apsolutno nikakvu funkciju niti radi kako bi trebalo. Siri nikako ne vodi konverzaciju kada ga pitaš neke proste stvari pa se nadovežeš potpitanjem.
Siri kao da je nazadovala. Koristim povremeno, najvise za kontrolu muzike u kolima i na motoru, biranje playliste itd, vreme, timer... Ali sta god drugo probas, ona ide na web...Sada ne znam sa AI kako radi, idealno bi bilo da da odgovor kao ChatGPT, samo sazeto u jednu recenicu...

Mogli su se pozabaviti nekim najbitnijim stvarima da radi bolje, vremensku prognozu, detaljnije da moze, tipa kako ce biti prekostura, ili u odredjeno vreme, ili u drugom gradu za nedelju dana itd... EDIT (ponesto od ovoga radi sada kada sam probao :))

Poslednja izmena:
Ako mislis na vremensku prognozu,detaljna je ali pogresna. 😁

Gde bi bio treći red?
Koliko sam citao, 3.red se uvodi vise na "kockaste" ekrane (poput ovog ispod) i nije vezan za samo velicinu ekrana. U mom autu je 12" dijagonala i nema 3.reda.

1743592680329.png

Ja dobio nove stare aplikacije. I to ne stock aplikacije (bloatware) nego sa App Storea. Instalirao mi par random aplikacija koje su ko zna koliko vreme uninstall (tipa Yettel bank kojeg se i ne secam da sam ranije instalirao, mozda jesam jednom na kratko). Nisam primetio odmah jer nisu bile ikonice na pocetnom ekranu, vec mi je ponudio update u App Store pa tako provalio. :D
Za stock mi je nekako i jasno, ali za ove ostale mi i dalje nije jasno kako i zasto ih je instalirao.

Takodje i na iPhoneu i na Mac-u su sa updateom ukljucili automatski download and install updatea, sto mi je ranije bilo iskljuceno i sada sam morao ponovo da iskljucim.
Nijedan update mi to nije menjao u poslednjih par godina (kao i instalirao random app).

Koliko sam citao, 3.red se uvodi vise na "kockaste" ekrane (poput ovog ispod) i nije vezan za samo velicinu ekrana. U mom autu je 12" dijagonala i nema 3.reda.
Ta multimedija je Mercedes, na toj ima prostora za 3 red. Mislim da ne mojoj neće biti, nije ovoliko kockasta. Mogu zmisliti kako je bilo ružno ovakav ekran na Mercu sa 2 reda samo.

Uradi backup, clean restore i proveri. Moguće da je nešto prolupao ili je do update-a, ali msilim da bi ubrzo krenuli mnogi da se žale na te stvari tako da bi morali brzo da izbace novu podverziju sa ispravkama.
Odradio backup, reset, restore. Opet isto…:(

Znači do softvera je. Ako ništa barem sam još malo oslobodio storage ovim resetom.

iPhone 16
Sinoć sam ažurirao na verziju 18.4 (prešao sa 18.3.2 gde je sve radilo savršeno) i od jutros notifikacije na zaključanom ekranu više ne rade kako treba. Animacija užasno secka kad skrolujem. Da li još neko ima sličan problem? :(
Šta znači notifikacije ne rade kako treba? Neko ti pošalje na Telegram nešto, tebi dodje umesto toga Facebook notifikacija?

Šta znači notifikacije ne rade kako treba? Neko ti pošalje na Telegram nešto, tebi dodje umesto toga Facebook notifikacija?
Kao što sam napisao iznad, animacije, glitch kada skrolujem.

Evo snimka, pritom ovo nije ništa, nekada zna toliko da napravi glitch da to izgleda kao da je slow motion, toliko zabaguje animacija pri skrolu.

Iskreno nikad nisam imao toliko notifikacija da bi primetio, ali neko ako se seca da je bilo drugacije neka kaze ili pokaze. Ovde se tebi mesaju notifikacije najnovije i notifikacije koje nisi pregledao, jer si ih sklonio. Na 11-oj sekundi vidim normalan skrol, bez seckanja.

Da, glitch je, ne treba tako. Imao sam ja toliki broj notifikacija.
Videcu kod mene da li se isto desava na novom 18.4.

Ta multimedija je Mercedes, na toj ima prostora za 3 red. Mislim da ne mojoj neće biti, nije ovoliko kockasta. Mogu zmisliti kako je bilo ružno ovakav ekran na Mercu sa 2 reda samo.
Da, kod mene na horizontalnom izgledaju manje "bezbolnije" ta dva reda:
1743688554753.png

Juče sam primetio da mi je br. tel. (mts, 14 PM...) nepoznato-čime-izazvano isključen iz FaceTime/iMessage. :unsure:

Waiting for activation... ide unedogled, a adresa e-pošte je nepromenjeno aktivna.
Reset network, reboot, Avio-režim ON/OFF, FaceTime/iMessage ON/OFF, WiFi ON/OFF... Ne pomaže.
Sad videh da se nudi update na 18.4 3.42 Gb... Hajd' da vidim stanje posle...

Kao što sam napisao iznad, animacije, glitch kada skrolujem.

Evo snimka, pritom ovo nije ništa, nekada zna toliko da napravi glitch da to izgleda kao da je slow motion, toliko zabaguje animacija pri skrolu.

Kontaktirao sam Apple podršku i dao im serijski broj telefona. Na osnovu tog broja uradili su dijagnostički sken kako bi utvrdili da li postoje hardverski ili softverski problemi. Naravno, ništa nije pronađeno.

Rečeno mi je da sačekam još dva dana, iako sam iOS 18.4 instalirao u ponedeljak, jer je moguće da je problem posledica instalacije nove verzije sistema.

Ako problem bude i dalje prisutan nakon tog perioda, dobio sam ticket ID kako bih ponovo kontaktirao podršku. U suštini, sve ukazuje na softverski problem.

Pitanje je samo koliko oni uopšte mogu da reše ovakav problem na daljinu i da li je to uopšte moguće… Ako ne, nadam se da će se to srediti izlaskom IOS 18.5:confused:

Да ли још нело има проблем да му се звук приликом закључавања телефона и куцања на тастатури (SwiftKey) нагло појача? Такође примећујем баг да се звук долазног позива сам угаси две, три секунде након што телефон зазвони.
15 pro, iOS 18.3.1

Meni je 18.4 ubio bateriju na 15PM. Skroz..

Prilozi

• IMG_3670.png
    IMG_3670.png
    145.7 KB · Pregleda: 80
Ne znam sta uradise PM-u.. ja sam vec na 4 sata SOT-a i ne preostaje nista. A baterija bi trebala da traje dan i po..

IOS 18.4

Još bagova… Barem kod mene:confused:

Ikonica za signal mobilne mreže nema live animaciju kada je prikazana samostalno, dok Wi-Fi ikonica ima. Međutim, kada odem na stranicu kontrolnog centra za podešavanja konektivnosti, live animacija za mobilnu mrežu je prisutna🤨

Prilozi

• IMG_0015.png
    IMG_0015.png
    237.4 KB · Pregleda: 70
  • IMG_0016.jpeg
    IMG_0016.jpeg
    43.3 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Meni ni sa dva punjenja na dan nije sjajna. Inace bh na 86%

16 pro max, ocekivao sam da je baterija u rangu 13 pro max, ako ne i bolja obzirom na internet testiranja 😅, ali realnost je da malo duze drzi u odnosu na 15 pro max. Ni blizu dan ipo kao na 13. Hoce nekad u galeriji da zabaguje kad se skroluju slike levo desno da se preklapaju. Ostalo manje vise fluidno i bez greske.

Meni duže drži 16 PM, više se grejao 15 PM i mislim da je bolje hlađenje na 16 PM pa to tome pipisujem. Ostalo su one bitne sitnice, ko šta ima instalirano i koliko šta vuče bateriju u pozadini. Dešavalo mi se da mi neka app radi u pozadini i jede bateriju, jednom su bili polovni automobili a drugi put za paking app (domaće app). Za sada nema problema na 18.4, baterija ista na 16 PM.

U telefonu imam jednu fizičku (privatni broj) i jednu eSIM (službeni broj) karticu. Da li neko zna kako da namestim da mi stižu poruke poslate na oba broja? Na iMessage profil mije setovan privatni broj.

Prema nekim najavama, Apple bi trebalo da izbaci iOS 18.4.1 sa ispravkama bagova pošto mnogi prijavljuju problem sa potrošnjom baterije, pregrevanjem, Car Paly konekcijom, isntalacijom davno obrisanih aplikacija.

Jel to znaci da ce mi baterija biti još bolja pošto je meni ista od kad sam kupio telefon?! :)

Vrh Dno