Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pogledajte prilog 486045
Da se pohvalim sa jednom lepo maskicom.
Ko god hoce da uzme ovo, mora da ima u vidu da ako koristi prstenove dodatne za kameru, nece moci da je koristi. Ujedno magnet ne smeta s-penu
Morao sam da ih skinem a i svakako maska je do samih njih (kao sto je bilo za S24U fazon tj prorezi uz kameru) tako da mislim da nema potrebe za njima toliko vise kada je ova maska u pitanju 🙃

Pogledajte prilog 486045
Da se pohvalim sa jednom lepo maskicom.
Ko god hoce da uzme ovo, mora da ima u vidu da ako koristi prstenove dodatne za kameru, nece moci da je koristi. Ujedno magnet ne smeta s-penu
Morao sam da ih skinem a i svakako maska je do samih njih (kao sto je bilo za S24U fazon tj prorezi uz kameru) tako da mislim da nema potrebe za njima toliko vise kada je ova maska u pitanju 🙃
Gde si kupio tu neo one masku?

Imas te fake neo one na aliexpressu, cak i za S25/S25+ (original je samo za ultru).

Ja mojim okom ne vidim razliku izmedju 200Mp i 12Mp sa night mode-om, dok se ne zumira.. S tim da ovu vecu ne mogu ni da okacim na forum..
Nisam ni blizu strucan za fotografiju,ali mi ova slika deluje pristojno (mnogo bolje od prethodne dve).Ne znam daljinu zgrade,osvetljenje okolno,niti kako izgleda na boljim kamerama,ali svakako cistija i bolja od prethodne dve..jedino nebo sto je razmazano nekako

Stize mi uskoro S25U pa reko da pitam kakva je situacija sa promenom CSC zbog call recordinga, pretpostavljam da radi ona stara metoda? I koji CSC izabrati?

Ja jos nisam nista menjao,ali kako sam razumeo,procedura je ista (nemoj da me drzis za rec).Inace,na S23 sam imao ILO i nisam imao nikakvih zamerki,sto na rad,sto na izbacivanje zakrpa

@podvarak ja na s24u koristim INS, ima i call recording i caller id & spam protection, i medju prvima dobija update. Ja sam nesto eksperimentisao, neki csc kodovi drugacije prikazu crtice za signal, recimo imas jacinu signala -95dbm, jedan csc ti prkaze 3 od 4 crte, dok neki prikazu sve cetiri na istoj jacini signala. INS je dobar sto se tice toga, msm nista specijalno, ali eto to sam zapazio

Samsung je obećao (kad ui7 "siđe" na starije modele tj ubrzo) da će ukinuti sva regionalna ograničenja za good lock i snimanje razgovora - videćemo ima li šta od toga.

Samsung je obećao (kad ui7 "siđe" na starije modele tj ubrzo) da će ukinuti sva regionalna ograničenja za good lock i snimanje razgovora - videćemo ima li šta od toga.
Gdje to piše, imaš li neki link? Nije da ti ne vjerujem, samo bi volio pročitati. ✌️

Da li call recorder apps govore drugoj osobi da će se razgovor snimati? Ako da, onda je to besmisleno i ne želim to.

@Radiolog
Nemam konkretan link , ali pisalo se o ovome naširoko , većinom tipsteri a ponešto i samsung. Na podržanim jezicima će AI pretvarati razgovor u tekst fajl i raditi sumarizaciju. I da , naravno da će sagovornik dobiti obaveštenje da se snima razgovor.
I da , meni je ponekad vrlo važno da sagovornik zna da ga snimam :cool:.

Ako promeniš region na neki gde je snimanje razgovora dozvoljeno, sagovornik neće čuti ništa.

8.5 sati SOT imam na standardnom S25, od 100 do 0 procenata. Kapiram da cu uglavnom da ga punim kad padne na 20ak posto, ali ovo me zanimalo da vidim koji mu je neki maksimum. Utisak posle nekoliko dana koriscenja je da telefon vredi svaku paru, u ruci je vise nego prijatan za koriscenje.

8.5 sati SOT imam na standardnom S25, od 100 do 0 procenata. Kapiram da cu uglavnom da ga punim kad padne na 20ak posto, ali ovo me zanimalo da vidim koji mu je neki maksimum. Utisak posle nekoliko dana koriscenja je da telefon vredi svaku paru, u ruci je vise nego prijatan za koriscenje.
Da li si vecinu vremena proveo na wifi ili mobilnim podacima? Takodje me zanima, da li drzis na automatskom osvetljenju ili ga sam stelujes po potrebi?

Gdje to piše, imaš li neki link? Nije da ti ne vjerujem, samo bi volio pročitati. ✌️

Da li call recorder apps govore drugoj osobi da će se razgovor snimati? Ako da, onda je to besmisleno i ne želim to.
Nije to zasebna aplikacija, nego je unutar phone aplikacije. Nije obaveštena druga osoba o snimanju.

Vjerojatno Wi-Fi uz minimalni set aplikacija. Ali Elite je dosta dobar SOC. Meni se pokazao nešto bolji od gen2 i gen3, i prošlogodišnjeg Exynosa. Pogotovo po pitanju snage, ali i potrošnje.

Duze vreme vrebam novi telefon. Koristim iphone 12 vec tri i po godina i znam da ce mi biti veliki skok ako predjem na standardni s25. Medjutim ne odustajem ni tako lako od iosa bicu iskren, volim te korisnicko iskustvo (za vas vecinu neiskustvo :D). Medjutim razlika u ceni je ogromna prednost kada je u pitanju s25 naspram iphone-a pogotovo ako poredimo sa pro modelom.

Duze vreme vrebam novi telefon. Koristim iphone 12 vec tri i po godina i znam da ce mi biti veliki skok ako predjem na standardni s25. Medjutim ne odustajem ni tako lako od iosa bicu iskren, volim te korisnicko iskustvo (za vas vecinu neiskustvo :D). Medjutim razlika u ceni je ogromna prednost kada je u pitanju s25 naspram iphone-a pogotovo ako poredimo sa pro modelom.
Ako dolaziš sa običnih iPhone, trebao bi vidjeti prilično veliku razliku u korištenju 120Hz zaslona. Također, Elite je odličan SOC i općenito je ove godine Samsung S serija živahnija od iPhone. Navike su malo nezgodne. Kao što je meni teško prihvatiti neke stvari na IOS, vjerojatno se i tebi biti slično na Androidu. Kamera će ti biti downgrade. iPhone je puno bolja opcija za point & shoot scenarije. Video se prilično popravio na Samsungu ali činjenica je da su ovo isti senzori već par generacija tako da danas ima puno boljih izbora za kamere kod konkurencije.

Uglavnom, OneUI je bogat OS, ne bih se usudio reći da je samo skin. Imati ćeš puno vremena otkrivati nove stvari...

Kupiš s23 za tipa 350e, probaš par dana i vidiš da li možeš da koristiš samsung i android generalno. Onda kad oformiš misljenje, prodaš ga za tipa 10-20e manje i kupiš s25 ili ip za koji možeš da se ispružiš. Ako uzmeš s25 odma i skontaš da ti ne odgovara, izgibićeš dosta više od tih 10-20e.

Ako dolaziš sa običnih iPhone, trebao bi vidjeti prilično veliku razliku u korištenju 120Hz zaslona. Također, Elite je odličan SOC i općenito je ove godine Samsung S serija živahnija od iPhone. Navike su malo nezgodne. Kao što je meni teško prihvatiti neke stvari na IOS, vjerojatno se i tebi biti slično na Androidu. Kamera će ti biti downgrade. iPhone je puno bolja opcija za point & shoot scenarije. Video se prilično popravio na Samsungu ali činjenica je da su ovo isti senzori već par generacija tako da danas ima puno boljih izbora za kamere kod konkurencije.

Uglavnom, OneUI je bogat OS, ne bih se usudio reći da je samo skin. Imati ćeš puno vremena otkrivati nove stvari...
Letos sam kupio s23 i bio sa porpilicno razocaran sa kamerama da sam ga prodao i ostao na iphone 12 verovao ili ne :/

Bio sam na WiFi veci deo dana, na mobilnim podacima mozda nekih 2-2.5 sata, automatsko osvetljenje.

Kupiš s23 za tipa 350e, probaš par dana i vidiš da li možeš da koristiš samsung i android generalno. Onda kad oformiš misljenje, prodaš ga za tipa 10-20e manje i kupiš s25 ili ip za koji možeš da se ispružiš. Ako uzmeš s25 odma i skontaš da ti ne odgovara, izgibićeš dosta više od tih 10-20e.
:ROFLMAO::ROFLMAO:Odes u poslovnicu nekog od operatera (gde imas broj) a svugde se ceka red masu vremena..izigras se kao dete sa kojim hoces modelom, jer ti bar toliko duguju za cekanje reda da platis racun...na kraju, nikome nista nisi duzan (racun platis online kao i uvek):ROFLMAO:i cao
Edit: i to ako si posten kako ja pricam,inace-mozes bilo gde :)

Poslednja izmena:
Kad udjem na samsung internet browser i nadjem neki tekst na nekom stranom jeziku zabilezim i kliknem prevedi tu Nema ni Srpskog Ni Hrvatskog prevoda ili ti naseg govornog podrucija a kad krenem dodaj jezicke pakete tu nema da se preuzme nas jezik,Kako da dodam nas jezik moze li to pre svega ili ti cemu korist tog cuda kad ne mogu da prevedem bez odlaska na drugi sajt posebnu instaliranu app na telefon ?

:ROFLMAO::ROFLMAO:Odes u poslovnicu nekog od operatera (gde imas broj) a svugde se ceka red masu vremena..izigras se kao dete sa kojim hoces modelom, jer ti bar toliko duguju za cekanje reda da platis racun...na kraju, nikome nista nisi duzan (racun platis online kao i uvek):ROFLMAO:i cao
Edit: i to ako si posten kako ja pricam,inace-mozes bilo gde :)
Inače tako vezan telefon kabelom ne možeš ni u ruku da uzmeš pa ne možeš ni osnovni najbitniji dojam da stekneš, a kamoli sve ostale. Takođe, softver na demo telefonima je skroz druga priča. Eventualno ako si mislio da uzme online pa da vrati za 14 dana ako nije zadovoljan, al to je već druga priča.

Inače tako vezan telefon kabelom ne možeš ni u ruku da uzmeš pa ne možeš ni osnovni najbitniji dojam da stekneš, a kamoli sve ostale. Takođe, softver na demo telefonima je skroz druga priča. Eventualno ako si mislio da uzme online pa da vrati za 14 dana ako nije zadovoljan, al to je već druga priča.
Ovo je tacno cak i u g radnji gde sma gledao,a gde nema ona "budza" pozadi, zateze onaj kabl i nema sanse da se stekne osecaj u ruci...

"King" is back! 😂
Ovi izgleda idu "cik- cak" sa snap-om i exy.

Još uvek ne mogu sa svoje trake da isporuče toliko potrebnu količinu svog čipa. Exynos 2400 su mogli oko 60% da proizvedu, dok je 2500 za S25 seriju bio tek na 20% i zato su odlučili da sve ide na Qualcomm jer su to mizerne brojke.

Čim/ako im se ukaže prilika da svoj pogon dovedu u red, ode SD u istoriju za sve njihove modele, jer im je on najskuplja stavka u nabavci komponenti.

Vrh Dno