Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A zasto to ne uradis preko telefona? Bez problema mozes. Ja sam tako registrovao karticu sa CG licnom kartom , takodje iz Crne Gore.
@zeks13 moracu da probam ovo sam sredio sad radi kamera,sutra cu da pokusam telefonom...mada sam slab fotograf sa telefonima,uvek sam ih koristio za surfanje i normalno raznorazne apk.A kameru dao bog ako sam koristio,desetak puta dosad.Kadgod slikam ili fali cose ili slika mutna,i batalim fotografisanje...ali probacu koj zna mozda i uspe :unsure:

Dobio sam info iz CC da su poceli parcijalno da omogucavaju VoLTE,pa me zanima da li je neko dobio sms da moze da koristi,jer tako obavestavaju korisnike.

Dobio sam poroku malopre da su pustili volte na moj broj ja ga upalio ali nema ništa da piše

Jel ima neko više informacija o novom operateru koji počinje sa 0678?
Sve dok ST Cable (ex SAT Trakt) ne istupi sa konkretnom ponudom, za sada se apsolutno ništa ne zna. Moguće je da su još uvek tek u pregovorima kome će biti podstanari, odnosno sa kim će biti u nacionalnom romingu.

Ali ne radi kako treba... Veza se ne uspostavlja brzo i izgubi se internet... Znači ne radi

Preključe podneo zahtev za prelaz na A1 , juče zovu nude 3 meseca dinar, prihvatam na to, jutros ističe onaj vonys od 200gb , sad pre pola sata aktiviran taj bonus , 3 meseca bez knih 200gb, zovem reko sta imam kaze lik vraćeno 🙂. Mislim da sam sad dobio uzbudljive razgovore, što znaci da kad ajtiviram 50min dodaje se na tih 1000min 😆

Prilozi

• Screenshot_20250327_133527_Chrome.jpg
    Screenshot_20250327_133527_Chrome.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 62
Nije mi još aktiviran VoLTE ali sumnjam da će se aktivirati preko aplikacije. Verovatno je uputstvo za aktivaciju u podešavanjima samog telefona.

Da li je iko imao problem sa Globaltel da mu nakon 1500 minuta/SMS poruka suspenduju broj?

Ne pise u poruci konkretno nista sem da vam je omogucena usluga, volte sami mozete ukljuciti u mreznim podesavanjima ako vam nije aktivno, evo konkretno meni koristim esim, na tel ukljuceno sve ali i dalje ne funkcionise, cak sam i restartovao tel i nece.

Da li je iko imao problem sa Globaltel da mu nakon 1500 minuta/SMS poruka suspenduju broj?
Nisi pročitao pravila "politike pravedne uporebe".

Politika pravedne upotrebe

1 Besplatni pozivi u okviru Globaltel mreže potpadaju pod mehanizam kontrole i zaštite od zloupotrebe. Ukoliko Globaltel utvrdi da pojedini korisnik prevazilazi okvire podrazumevane upotrebe mreže zadržava pravo da mu pošalje upozorenje i primeni naplatu ove usluge.

2 Tarife sa neograničenim saobraćajem namenjene su korisnicima u svrhu razmene saobraćaja na korisničkom broju isključivo sa mobilnog uređaja i nisu namenjene, niti se mogu koristiti za obavljanje delatnosti oglašavanja, pozivnih centara, dispečera, konferencijskih poziva, poziva sa visokim troškovima međupovezivanja, niti na drugi način koji se u smislu Opštih uslova smatraju zloupotrebom odnosno nelegalnim radnjama.

Tarifni paketi FREEPAID su namenjeni za uobičajenu upotrebu fizickih lica sa svrhom prijema dolaznog i slanja odlaznog saobraćaja sa pretplatničkog broja i uz korišćenje SIM kartice u mobilnom telefonu.
FREEPAID nije namenjen za obavljanje bilo koje poslovne delatnosti, bilo da su takve delatnosti povezane ili nisu povezane sa ostvarivanjem profita uključujući ali neograničavajući se na delatnosti call centara, dispečera, oglašavanja, reklamiranja, prikupljanja podataka, prodaje kao I sve druge slučajeve bez obzira na obavljanje ili neobavljanje poslovne delatnosti uključuju ali se ne ograničavaju na pozive upućene ka mrežama drugih operatora koji su povezani sa visokim troškovima uspostave veze I međupovezivanje; veliki broj odlaznih poziva bez dolaznih ili sa nesrazmerno malim brojem dolaznih poziva; masovno slanje SMS poruka; kratke odlazne pozive sa velikom učestalošću; korišćenje SIM kartice u uređajima za masovno slanje poruka, pozivanje, oglašavanje I višestruko pozivanje; pozivanje više brojeva, kao što su konferencijski pozivi I slično, a ovde izričito nepredviđena ponašanja koja mogu biti identifikovana kao zloupotrebe, ili koja nanose ili mogu naneti Globaltelu štetu ili nesrazmerno visoke troškove.
Svako korišćenje Tarifa i potrošnju koju Globaltel identifikuje kao ponašanje suprotno gore navedenoj svrsi i nameni, predstavljaće zloupotrebu prava od strane Pretplatnika i biće osnov za suspenziju saobraćaja na pretplatničkom broju a Pretplatnik će u navedenom slučaju biti u obavezi da nadoknadi Globaltelu svaku štetu koja mu je prouzrokovana.

bez veze ako ne pise koliko minuta/sms poruka moze da se posalje mesecno a ne ovako da tumace kako im se cefne

Zato sto verovatno kalkulisu odnos odlaznih/dolaznih poziva i dok god im taj odnos pravi pozitivan saldo nece biti intervencije.

Imam jedno pitanje vezano za rad,Moj Globaltel aplikacije.Imam dva broja jedan uzet na kiosku,a drugi dobio kad sam forsirao prenos broja...sa Yettela da dobijem popust 50% (i dobio sam ga).Registrovani su oba broja prvi sam uzeo sebi,a drugi registrovao telefonom i dao majci.Oba broja su uneta u njihovu aplikaciju ali nikako da skontam kako se menja,kada koji hocu zbog aktivacije dodatka...jer majka koristi obican telefon ne android.Samim time i nevidi onaj slajder za obnovu.Kad kliknem gore levo na onog kao coveka glava sta je vec,pojave mi se oba broja i moje ime(oba su,registrovani na mene) e tad ako kliknem desni kraj broja pita me da li zaista hocu da se izlogujem a ako kliknem po sredini broja...jednostavno ne desava se nista?I hajd sad nek mi neko objjasni kako se upravlja,tj menja kada koji broj zelim da aktiviram neki dodatak.Sto se tice registracije na androidu google chrome u inchognito modu dodao broj,nekako uslikao LK obe strane pa sebe,i nema odem na sajt vec pise registrovano...sve radi ko zmaj,osim ovo u Apk to neznam kako ide zato i pitam :)

Kada menjas brojeve i tapnes na zeljeni broj, obavezno nakon toga slide na dole da se refreshuje i ucita. Barem je tako kod mene.

Nazad
Vrh Dno